Wilcox Creek Campground Jasper, Alberta

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Wilcox Creek Campground
Icefields Parkway (gebruik coördinaten)
T0E 1E0 Jasper
Canada

GPS-locatie:
52.219031407, -117.176604113

Website:
Bezoek

Aanvullende informatie:

De Wilcox Creek Campground ligt aan de Icefields Parkway, niet ver van het Columbia Icefield. De camping ligt 107 kilometer ten zuiden van Jasper en 111 kilometer ten noorden van Lake Louise, in het zuiden van Jasper National Park.

Coördinaten: Europees: 52.219031, -117.176487 Noord-Amerikaans: 52.13'8.4"N, 117.10'33.6"W


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Omschrijving

  • Simpele camping zonder voorzieningen, alleen eenvoudige toiletten. Geen douches
  • Meest geschikt voor campers tot 27 feet
  • Open van begin juni tot midden of eind september, weersafhankelijk
  • Reserveren niet mogelijk: first come, first served

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Geen hook-up plaatsen
  • Tenten toegestaan
  • Vuilwater dumpen
  • Water bijvullen

Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (26)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 26
Kosten per nacht: Geen actuele kosten beschikbaar.
Bezocht op 22-08-2022 door

We wilden eerst bij het icefield Centre gaan staan voor de nacht, maar vonden dit niet gezellig. Daarom doorgereden naar deze camping. First come, first served. Er was nog voldoende plek, plekken ook voldoende privé. Mooie natuurcamping met prachtig uitzicht. Je mag er een kampvuur maken.

Kosten per nacht: $25

Bezocht op 22-08-2019 door

Een typische self service campground die je veel aantreft in de nationale parken. Deze ligt een stukje van de weg en vrij hoog. Dus plekken hebben soms prachtig uitzicht, het is stil. Heerlijk. Je camper mag maximaal 25 ft lang zijn. Lekker dichtbij het Icefield dat je dan 's ochtends voor de enorme drukte kan bekijken.

Bezocht op 12-09-2018 door

Camping ligt op 5min van het Icefield Centre. Hiervandaan starten ook wandelingen. De camping is basic, met plekken met prachtig uitzicht, en een paar toiletten. We vonden het een prachtige plek, en een stuk rustiger dan bij het Icefield Centre.

Kosten per nacht: $25

Bezocht op 19-08-2018 door

Prachtige natuurcamping met zeer ruime plekken. Je hebt het gevoel alsof je alleen op de camping staat. First come/first serve principe. Vuurplaats en picknicktafel bij elke plek

Kosten per nacht: $26

Bezocht op 26-07-2018 door

Leuke kleine self service campground zonder faciliteiten. Als er geen briefje bij de paal van de plek hangt, dan is deze beschikbaar. Wij hadden plaats #16 met mooi uitzicht een picknickbank en firepit. Je moet bij de ingang een briefje meenemen en opschrijven hoe lang je blijft en aan je paalnummer doen. De envelop met geld in de bus. Handige plek als je de volgende ochtend vroeg naar de athabascagletsjer wilt gaan.

Kosten per nacht: $15

Bezocht op 08-06-2018 door

Voor RVs tot 7.5meter. Geen douches, wel pit toilets. Water wel aanwezig, maar beperkt. Prima camping voor een nachtje aan de Icefields Parkway. Vlakbij (2km) Columbia Icefield. Zelf plekje zoeken en gegevens achterlaten in brievenbus. Er zat een mamaGrizzly met 2 jongen op de camping.

Bezocht op 03-06-2018 door

Nadat we de Athabasca Gletsjer op waren geweest was het maar 5 minuten rijden naar deze mooie, rustige camping. Een unieke ervaring om nog net onder de boomgrens te kamperen. 's Nachts was het wel koud!

Kosten per nacht: $17

Bezocht op 20-06-2017 door

Zo'n bijzondere camping is het niet, maar de plekker liggen allemaal zooo mooi! Het is heel basic dus geen voorzieningen, maar het uitzicht is heel mooi! Mocht je er naar toe gaan probeer dan plek nummer 2 te bemachtigen!

Kosten per nacht: $17

Bezocht op 06-06-2017 door

Fraaie no nonsens campground met prachtig uitzicht op de bergen gelegen aan de icefield parkway kort na Glacier centre.

Kosten per nacht: $16.5

Bezocht op 15-09-2016 door

Dit is een selfservice camping. De plaatsen zijn redelijk ruim maar wisselen wel in grootte. Gelegen in een bos. Beengebied dus de nodige voorzorgsmaatregelen. Er is stroom en een centrale plaats om de tanks te legen. Stoken kost een permit van 8,80 CND. Hout is beschikbaar. Verder biedt deze camping niks maar is veel aangenamer dan die van IceFieldParkway. Dat is gewoon een parkeerplaats. Ligt vlakbij de Altabascaglestjer. goede uitvalsbasis om de Icefieldparkway te verkennen.

Kosten per nacht: $17

Bezocht op 22-06-2016 door

we hebben er 2 nachten gestaan, bij het heegaan naar jasper en bij de terugkost ervan. Mooie natuurcamping. Voor de campeerders met de tent is er de gelegenheid om bij regen in open blokhutten te zitten en zelf een potje te kopen daar er in deze overdekte shelters ook een stoof is die met hout kan gestookt worden. Geen wifi, zelfs geen telefoon ontvangst. Wel een dump en water station. Zijn geld MEER dan waard

Kosten per nacht: $20

door op 29-10-2014

Hooggelegen, prachtige natuurcamping. Geen winkel in de buurt, maar wel: prachtige wandeling!

door op 29-06-2014

Deze camping hebben we aangedaan om de Ice Fields te bezoeken. Lekker dichtbij. Heel rustige enveloppencamping. Een juweeltje vanwege de rust en de mooie plaatsen.

door op 09-10-2013

Dit is pas een echte natuurlijke camping. Erg groot maar zodanig ingedeeld dat het lijkt alsof je in de natuur staat. Herten lopen s'avonds en s'morgens over de camping. Geen Wifi, geen mobiele tel. verbinding.

door op 11-09-2013

Het is prettig om de Icefields in twee dagen te doen. Basic en het was er lekker koud! Dichtbij de gletchter zodat je er al vroeg kunt zijn en het nog niet druk is. Na de gletcher zijn we nog terug gereden voor de mooie wandeling Parker ridge.

door op 31-07-2013

Hele mooie campground met spectaculair uitzicht op de omliggende bergen! De campground heeft grote en kleinere plekken maar voor een camper van 25ft is er wel plek. Hout is aanwezig evenals pit toilets, welke schoon waren. Een heerlijke rustige plek,echt een aanrader.

door op 02-07-2013

Simpele campground: stromend water en toiletten, dat is het wel. Maar het uitzicht is schitterend. Ligt wel hoog (2050m) dus hou rekening met (erg) koude nachten. Park rangers kwamen controleren of iedereen zich had geregistreerd, maar gaven ook tips qua wandelingen etc.

door op 16-09-2012

Rustige camping in mooie natuur. Firepitt aanwezig en hout om te kopen. Als je een goede plek uitzoekt heb je prachtig uitzicht. Sanitair is put in de grond.

door op 20-08-2012

Mooie natuurcamping. Betalen via een envelop bij de entree en zelf een plaats uitzoeken. Toilet: ton met gat in de grond en 1 kraantje. Beslist geen electra. Een fantastische camping.

door op 09-07-2012

Ligt hoog, ruim 2000 meter, vlak bij het Columbia Icefield en het Icefield Centrum. Wij hebben in begin juni sneeuw gehad. Prachtig uitzicht.

door op 22-08-2010

Natuurcamping, vlakbij Athabasca gletsjer. Mooi uitgangspunt voor wandelingen.

door op 19-07-2010

De Wilcox Creek camping ligt zo'n beetje naast de Colombian Icefields. Je moet er zelf registreren, reserveren is niet mogelijk. Let op dat wanneer je na registratie met de camper weer vertrekt je iets op de site achterlaat om het te (blijven) claimen. Anders kun je zomaar je plaats weer kwijt zijn, was onze ervaring. De mooiste plaatsen liggen op rij 1 (plaats 1-7) met prachtig zicht op besneeuwde toppen. De camping ligt vrij hoog, wij hadden er begin juli wat (natte) sneeuw.

door op 24-09-2009

kleine camping, met pit toilets en leuke sfeer. Beste uitzicht bij plekken 6 en 7 in het voorste laantje.

door op 13-08-2009

Een goede camping zonder voorzieningen wat kamperen met een camper extra leuk maakt. Het uitzicht op de eerste rij is fantastisch.

door op 08-07-2009

Kleine camping met alleen basisvoorzieningen. De plaatsen gelegen aan het onderste laantje hebben een super-uitzicht.

door op 03-07-2009

Halverwege Ice way bij gletsjer. Leuke camping zonder faciliteiten waar je het geld voor de campingplaats in een zakje moet doen en 's avonds komt de boswachter controleren of iedereen betaal heeft. voor 1 of 2 nachten zeer goed te doen.

Schrijf een review
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan