Wabasso Campground Jasper, Alberta

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Wabasso Campground
Unnamed Road
T0E 1E0 Jasper
Canada

GPS-locatie:
52.7660422, -117.9898649

Telefoonnummer:
+1-877-737-3783

Website:
Bezoek

Aanvullende informatie:

16.5 km ten zuiden van Jasper.


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Omschrijving

  • Simpele camping met toiletten, zonder douches. Sommige plekken hebben elektra hook-up.
  • Open van eind juni tot begin september (weersafhankelijk)
  • Meest geschikt voor tenten en campers tot 27 feet

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Hookup-plaatsen
  • Speeltuin
  • Tenten toegestaan
  • Vuilwater dumpen
  • Water bijvullen

Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (25)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 25
Kosten per nacht: $ 42 (3)
Gemiddelde kosten per nacht, tot 1 jaar geleden
Bezocht op 27-07-2023 door

We hadden ruime plek met electra, Wat kaal doordat veel bomen gekapt zijn. Volop hout voor kampvuur (verplichte fire-permit). Camping is handig gelegen als je wilt wandelen op Mount Edith Cavell (je camper moet wel kleiner zijn dan 7,5 meter om daar te komen).

Kosten per nacht: $45

Bezocht op 22-07-2023 door

Prachtige national park camping, op een kleine 10 minuten rijden van Jasper. Tot onze verbazing mochten we hier (in tegenstelling tot de BC-campings) wel een kampvuur maken, en werd ons gewezen op de grote stapel brandhout die je kunt gebruiken (niet helemaal gratis aangezien je per nacht ook verplicht een fire-permit af moet nemen). Toiletgebouw aanwezig, plek zelf is alleen eletrical hookup. Water is aanwezig, evenals sani-dump. Vanaf camping kun je makkelijk bij de rivier komen. Plek waar je staat is wel bepalend. Onze plek had nog veel bomen en beschutting, maar er zijn ook stukken waar bomen gekapt zijn vanwege een insecten-plaag, daar is de privacy een stuk minder.

Kosten per nacht: $44.5

Bezocht op 29-06-2023 door

Dit is ook een echte natuur camping maar is wel keurig aangelegd en de toiletverziening is prima, geen douch. Er staan voldoende bomen voor beschuttig maar heeft wel een heel open karakter. De ontvangst was zeer vriendelijk en behulpzaam. De afstand tot Jasper is 10 km, goed te doen.

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 27-08-2022 door

Schitterend gelegen natuurpark met ruime plekken, goed sanitair gebouw met wastafels en wc's. Wij hadden een basic plek, sanidump elders op terrein. Prachtig wandelen vanaf camping.

Kosten per nacht: $36

Bezocht op 12-09-2019 door

Goede, maar weinig sfeervolle campground. Maar na (of voor) het rijden van de Icefields Parkway een goede uitvalsbasis.

Kosten per nacht: $32

Bezocht op 29-08-2019 door

Mooi gelegen aan de rivier, ongeveer 15 min van Jasper. Sanitair ok

Kosten per nacht: $27

Bezocht op 16-08-2019 door

Een ruim opgezette natuurcamping aan de Athabasca River. We hadden een prachtige, grote plek met fire pit, zonder verdere voorzieningen. Het sanitair (wc’s en wastafels inclusief warm water) was zeer schoon en oogde vrij nieuw. Een prima uitvalsbasis om Jasper National Park te bezoeken. In Jasper is veel parkeergelegenheid voor de RV te vinden.

Kosten per nacht: $25

Bezocht op 03-08-2019 door

Grote campground, maar toch rustig en stil. Vanaf de camping loop je zo naar een trail langs het water. Geen douches, wel wastafels en toiletten.

Kosten per nacht: $27

Bezocht op 23-07-2019 door

Basic camping midden in berengebied. Alleen wc/douche voorzieningen. Veel muggen!!

Kosten per nacht: $38.4

Bezocht op 03-07-2019 door

Mooie natuurplekjes ondanks veel dode bomen door kevers. Je moet echter geluk hebben met de plek die je hebt, de meeste hadden achteraan een mooie ruime plek maar daar kon je niet in geraken of indraaien met een RV, we waren dus verplicht om zoals de meeste de RV te laten staan op de 'inrit'. Als je RV ingang en zonnescherm aan de zijkant staat is dit dus best nadelig. In Jasper zelf viel in Mei nog niet veel te hiken jammer genoeg.

Bezocht op 18-06-2019 door

Grote camping, veel slechte RV-plekken (ongelijke ondergrond). Er zijn enkele hook-up plekken beschikbaar, hier hebben wij geen gebruik van gemaakt. Geen douche (zoals bijna overal in Jasper). De Athabasca rivier stroomt letterlijk langs de camping, erg mooi! Er is een centrale dumpgelegenheid, hier kun je ook water vullen.

Kosten per nacht: $25

Bezocht op 16-06-2019 door

De grote en wat ongezellige camping ligt ca. 15 km van Jasper en ca. 15 km van Athabasca falls. Heerlijk rustig gelegen met grote plaatsen onder de bomen, waarvan er heel veel dood zijn. De plaatsen zijn unserviced. Er is een centrale dumpgelegenheid waar ook water ingenomen kan worden.

Kosten per nacht: $28

Bezocht op 16-06-2019 door

Natuur camping, iets verder weg van Jasper. Prima, soms wat dode bomen (komt door een insect die de bomen op eet) geen douches. Lekker rustig. Naar Maligne Lake geweest (excursie daar gedaan, erg mooi naar Spirit Island) (zwarte beren gezien!) en op de terug reis naar Maligne canyon en de watervallen. Super!

Kosten per nacht: $32

Bezocht op 10-06-2019 door

Zoals andere ook al aangaven: veel dode bomen op deze camping. Er is een klein speeltuintje. Verder is er niet zoveel. Je staat zo bij de TRAM, watervallen en Jasper zelf. een leuk uitje om even de chillen zijn de Miete hotsprings. Alleen de route erheen is al de moeite waard. onderweg zwarte beren, berggeiten, herten en bergschapen gezien.

Kosten per nacht: $38

Bezocht op 03-06-2019 door

Enorme aantallen hectares met naaldbomen in de buurt van Jasper, maar ook andere plaatsen worden aangetast door de pine beetle, een paar mm groot kevertje dat de saptoevoer van de bomen afsluit. Daardoor zijn er onnoemelijk veel bruine dode bomen. Wij hadden een grote en fantastisch heerlijke plek met elektriciteit voor de RV (32 ft) waar we drie dagen verbleven. Een deel van het park heeft elektriciteit. Verder is er een centrale plaats voor sewer en vullen met water, zodat je in de RV kan douchen. Een echt gebied met beren, die we regelmatig konden observeren. Achter Jasper liggen de fraaie Maligne Canyon en het Maligne Lake.

Kees Hoogendoorn

Kosten per nacht: $31

Bezocht op 01-06-2019 door

prachtige plek in het bos (naaldwoud), helaas waren alle bomen aangetast door de Pine-beetle en bruin uitgeslagen. Mooie, ruime plek met volop hout voor een kampvuur. Camping ook ruim opgezet en mooi gelegen aan de rivier in 'the middle of nowhere'. Er waren schone wc's maar geen douches.

Bezocht op 29-07-2018 door

Mooie camping, met ruime plekken, wel veel dode (aangetaste) bomen (in deze buurt sowieso). Kampvuurtje was hier mogelijk. Geen douches, wel toiletten. 3 km vanaf de camping zagen we een grizzly beer langs de kant van de weg.

Bezocht op 09-07-2018 door

grote plek maar je staat tussen alleen maar dode bomen!

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 17-06-2018 door

Mooie en rustige natuurcamping, plekken groot genoeg met elektriciteit. De camping ligt aan de Athabasca rivier, ook erg mooi. Helaas wel de nodige muggen.

Kosten per nacht: $38.4

Bezocht op 15-06-2018 door

Prima camping op mooie plek naast de rivier, mooie vergezichten.

Kosten per nacht: $17.95

Bezocht op 15-06-2018 door

Prima camping op mooie plek naast de rivier, mooie vergezichten.

Kosten per nacht: $17.95

Bezocht op 25-05-2018 door

Echt een prachtige camping met mooie plekken. Er staat in de omschrijving dat de camping het meest geschikt is voor 27 ft RV max. Wij stonden er met een 30 ft en dat ging prima. Groter stond er ook. Ivm bear activity niet ver gelopen langs de rivier, maar het is wel de moeite waard er te gaan kijken. Nadeel van de camping is dat er geen douches zijn en dat het 16 km van Jasper ligt (komend van Banff) wij hebben er twee nachten gestaan en de afstand met plezier gereden. In Jasper is een speciale RV parkeerplaats waarvandaan je prima het dorp in kunt lopen. Zou weer naar deze camping gaan.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 11-08-2017 door

Echt schitterende camping! Echt een aanrader maar hier ook tijdig boeken! Veel Canadezen zelf bezoeken deze camping. Enige nadeel is dat er geen douchen voorzien zijn. Verder wel heel erg nette voorzieningen. Leuke speeltuin voor kinderen en in de zomer ook ranger activiteiten op sommige dagen. Je kan met de kinderen erg leuk spelen bij de rivier. Hou wel rekening met sterke stroming en ijskoud water! Zandkastelen bouwen in de modder bleek evenwel ook leuk. Opweg naar de camping zeker even stoppen bij de Athabasca Falls. Wel de moeite maar druk bezocht.

Kosten per nacht: $27

Bezocht op 10-08-2017 door

Camping midden in het bos, zeer geschikte locatie als de icefield parkway voor de volgende dag op het programma staat. Jasper ligt wat verder weg. Douches zijn er niet op deze camping, maar de overige voorzieningen zijn prima verzorgd.

Kosten per nacht: $32.5

Bezocht op 09-06-2017 door

Prachtige campground midden in het bos en aan rivier. Is wel hooggelegen dus kans op regen en sneeuw aanwezig. Gratis hout voor firepit. Verder geen faciliteiten. Toiletten en douches klein en redelijk schoon. Wij vertrokken een dag eerder vanwege de sneeuw. Wij kregen ons geld zonder problemen geretourneerd.

Kosten per nacht: $35

Schrijf een review
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan