Blue River, British Columbia

Blue River British Columbia Met de Cariboo Mountains in het noorden, de noordelijke uitlopers van de North Thompson River in het oosten, en Wells Gray Provincial Park in het westen is Blue River een hele goede uitvalsbasis om de wildernis van British Columbia te ontdekken. Populair is de Wildlife Safari waarbij je op zoek gaat naar beren.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Wildlife Safari

Tussen Jasper en Wells Gray Provincial Park kun je een bezoek brengen aan Blue River. Dit kleine plaatsje is populair vanwege de Wildlife Safari. Ga met een gids mee aan boord en speur langs de oevers van Blue River naar beren die een zalmmaaltijd oppeuzelen. Wie liever met beide benen op de grond blijft staan, kan mee met een jeeptour door Grizzly Bear Valley. Let op: er is geen garantie dat je beren ziet.

Blue River, beerexcursie

Omgeving

Blue River Black Spruce Provincial Park

Dit park ligt aan Highway 5 - zo'n 4,5 kilometer ten noorden van Blue River. In Black Spruce vind je de meest zuidelijk gelegen zwarte sparrenbossen van Canada. Er leven onder andere zware beren en elanden. Je kunt hier de rivier op en gaan kanoën, bijvoorbeeld naar Mud Lake.

Mud Lake Delta Provincial Park

Hier vind je een mozaïek aan waterrijke landschappen: van uiterwaarden tot beekjes en drooggevallen rivierarmen. Samen maken ze Mud Lake Delta Provincial Park tot een ideale plek om van de natuur te genieten of te speuren naar wildlife. Houd er rekening mee dat het park wildernis is en dat er geen voorzieningen zijn. Je bereikt het park per kano of kajak

Mud Lake Delta, British Columbia

Feiten

Provincie British Columbia
Regio Thompson Headwaters
Hoogte 681 meter
Inwoners 500
Tijdzone Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger)

Klimaat

Blue River kent een landklimaat. Dit resulteert in grotere temperatuurverschillen dan dat we in Nederland gewend zijn. De zomers zijn heter en de winters kouder. Het gebied waarin Blue River ligt, maakt deel uit van de 'wet belt'. Dit is een regio die, in tegenstelling tot andere gebieden met een landklimaat, wel invloed van zee ondervindt. Een unieke situatie ontstaat, waardoor Blue River een natter klimaat kent dan andere gebieden in British Columbia, met grotere temperatuursverschillen dan bij een zeeklimaat het geval zou zijn.

Geschiedenis

Lang voordat de eerste pioniers zich in de Thompson-vallei vestigden, was deze al bewoond door inheemse volken. In Canada worden deze groepen de 'First Nations' genoemd. De eerste groep waren de Secwepemc. Zij leefden van wat de omgeving hen bood, zoals bessen, wortels, vis en wild.

Pioniers werden aangetrokken tot de vallei vanwege zijn overweldigende schoonheid. Er was echter ook nog een andere reden om naar Blue River te trekken: goud. In de negentiende eeuw kwamen veel goudzoekers naar het gebied, dat bekend kwam te staan als Thompson Headwaters. De route er naartoe was de Yellowhead (de huidige Yellowhead Highway), met de Blue River als Jewel of the Yellowhead. In de eerste jaren reisde men te voet, daarna per kar en in 1916 werd de spoorlijn voltooid, waardoor grote groepen mensen en ook goederen tussen Alberta en de kust van British Columbia konden worden vervoerd. Na de Tweede Wereldoorlog werd houtkap, naast transport, een belangrijke bron van inkomsten. Tegenwoordig staat het toerisme op de eerste plaats.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan