Whistlers Campground Jasper, Alberta

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Whistlers Campground
19 6
T0E 1E0 Jasper
Canada

GPS-locatie:
52.8475939, -118.0800438

Telefoonnummer:
+1-877-737-3783

Website:
Bezoek

Aanvullende informatie:

3.5 km ten zuiden van Jasper townsite.


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Omschrijving

 • Open van begin mei tot begin oktober (weersafhankelijk)
 • Reserveren mogelijk en aanbevolen
 • Sommige plaatsen hebben full hook-up, sommige elektra hook-up. Er zijn ook plaatsen zonder hook-up. Douches aanwezig

Faciliteiten

Camping bewerken
 • Cabins te huur
 • Douches
 • Hookup-plaatsen
 • Restaurant
 • Tenten toegestaan
 • Vuilwater dumpen
 • Water bijvullen
 • Winkel

Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (175)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 175
Kosten per nacht: $ 45 (13)
Gemiddelde kosten per nacht, tot 1 jaar geleden
Bezocht op 01-10-2023 door

Een mooie camping met erg ruime plekken van Parcs Canada. Wij hadden full-hook-up. Sanitair is nagenoeg nieuw en erg schoon. Je kan met het OV naar Jasper maar in Jasper ook voldoende ruimte om je RV te parkeren. Leuk is dat er steeds Elks over het terrein lopen. Wij hadden in de vroege ochtend twee vechtende mannetjes voor onze RV staan (weer eens wat anders om wakker van te worden). Ook veel ganzen, die poepen alles onder .. uitkijken dus waar je loopt.

Kosten per nacht: $44

Bezocht op 21-09-2023 door

Enorm grote camping, maar op de juiste campingplek merk je er niets van. Wij hadden plek 47Q en zaten aan de rand van de camping naast het bos. De weg hoorde je niet, maar de elks kwamen vanachter de camper zo de camping oplopen en om de camper grazen. Verder prachtige plek dichtbij Jasper met vernieuwde faciliteiten die super schoon zijn.

Kosten per nacht: $44

Bezocht op 03-09-2023 door

Mooie ruime plekken, speelse indeling daardoor sta je niet zonaast elkaar. Mooi sanitairgebouw. Full hookup. Veel ganzen aanwezig toen wij er waren, die waren in de vroege ochtend nogal rumoerig, maar ja midden in de natuur! Je moet met de auto naar Jasper maar kan daar goed parkeren met RV.

Kosten per nacht: $46

door op 30-08-2023

Prachtig gelegen grote camping met mooie eigen plekken. Geen faciliteiten voor de RV helaas. Wel een toiletblok. speeltuintje voor de kinderen. Er is een plek voor dumping en water.

Bezocht op 15-08-2023 door

Prachtige grote camping, mooie ruime plaatsen. Met goed uitzicht rondom. Veel groen, een deel van de camping nog jong groen. Nieuwe sanitair gebouwen. Dichtbij de skytram en Jasper. Leuk plaatsje, waar je goed kunt parkeren met de RV. Veel te doen in de omgeving. Fire pit mogen gebruiken.

Bezocht op 30-07-2023 door

Heel mooie camping in de buurt van Jasper. Het terrein is nog erg open, over enkele jaren zullen de bomen een stuk voller zijn. Prachtig sanitair zonder gedoe met muntjes. Herten op de camping om van de plantjes te eten. Enorm terrein met overdreven grote parkeerplaats, maar eenmaal voorbij de receptie is het allemaal heel goed. Lopen naar Jasper lijkt mij geen aanrader. Het plaatsje stelt zo-wie-zo niet veel voor. Ondanks garantie van een ranger, toch geen beer gezien. Loospunt bij de receptie. Stroom en water ter plekke. Aanrader!

Kosten per nacht: $45

Bezocht op 29-07-2023 door

Zeer ruime camping; oogt nieuw. Wel wat kaal maar daardoor een mooi uitzicht op de omgeving (bergen). Toiletgebouwen zijn prima, zijn schoon en netjes met douches. De herten lopen zo langs je camper. Wij hadden een full hook-up plek.

Kosten per nacht: $40.75

Bezocht op 28-07-2023 door

Hele grote camping, maar heel ruim opgezet. Niet het gevoel dat je hutje mutje naast elkaar staat. Was de enige camping waar je nog een kampvuur mocht aansteken. Sanitair was supermooi en -schoon. Heerlijke camping.

Kosten per nacht: $45

Bezocht op 22-07-2023 door

Zeer ordentelijke camping, goed georganiseerd. Zeer mooie en schone wasgelegenheden. Campsite is recentelijk helemaal gerenoveerd, kijkt nog wel een beetje kaal, maar daardoor heb je wel een majestieus uitzicht op de omliggende bergwereld. Flinke ruime plekken en zeker niet op een kluitje. Elke avond elk's op bezoek.

Kosten per nacht: $40.75

Bezocht op 08-07-2023 door

Grote camping (600 plaatsen). Een groot deel van de camping is kaal. De nieuwe aangroei doet daar nog niets aan. Mooie grote sites, wij hadden full service. Prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. De voorzieningen waaronder de gebouwen zelf waren een jaar of twee out: netjes en schoon.

Kosten per nacht: $40.75

Bezocht op 07-07-2023 door

Vriendelijke ontvangst. We hadden gelukkig een plek achteraan op de camping waardoor we geen last hadden van het verkeer of de trein. Het uitzicht op de bergen is prachtig. Op de camping lopen elken rond. Het sanitair is redelijk schoon, maar er zijn weinig WC's en douches en het douchewater is niet altijd warm. Wij hadden geluk dat we wat beschutting hadden, maar er is weinig beschutting meer over na de keverplaag die er geweest is. De nieuwe aanplant moet nog groeien.

Bezocht op 29-06-2023 door

Wij hebben hier 2 nachten gestaan. Grote camping zonder veel bomen, omdat deze zijn doodgegaan door een keversoort. Is nu nieuwe aanplant, maar nog niet zoveel schaduw dus.

De plaatsen zijn ruim en mooi verdeeld in soort veldjes met binnen- en buitenring, waardoor de camping niet zo massaal oogt.

Sanitair was echt super! Niet al teveel douches, maar wij hoefden niet te wachten.

Hier geen wifi mogelijk.

Leuke wandeling naar Hoodoo's gemaakt vanaf de camping. 'S avonds komen er regelmatig Elks op de camping, leuk om te zien.

Kosten per nacht: $56

Bezocht op 20-06-2023 door

Vooraf geboekt voor drie nachten, echter vanwege erg slecht weer op de Icefield Parkway 93 en het cancellen van onze Columbia Icefield Glacier Adventure, de laatste twee nachten gestaan (3 nachten 143,50 CAD electriciteit). De andere nacht doorgebracht in de kou op de RV parking van Columbia Icefield Glacier, was overigens prima en maar 16 CAD, omdat er ook niks was. Whistlers Campground is weer open nadat deze vorig jaar gesloten was. Super grote campground, open, maar met het kwakkelende weer blij als de zon schijnt en deze je dan ook bereikt :) De sanitair gebouwen zijn helemaal vernieuwd en luxe. Wel waren er maar 3 douches gezamenlijk voor man en vrouw waardoor je soms even moest wachten. Ook waren er maar 3 toiletten bij de dames.

Kosten per nacht: $47.83

Bezocht op 09-06-2023 door

Wij schrokken bij aankomst omdat het behoorlijk kaal en groot is. 6 jaar gelden stond je hier tussen de bomen. Vanwege een boomkever zijn bijna alle bomen hier gekapt. Grote camping, nieuwe en zeer schone toiletgebouwen. Het bezoek van de elken is hetzelfde gebleven ze, ze komen nog net aan de tafel mee eten. Ligging t.o.v. stadje Jasper en Icefields parkway ideaal.

Kosten per nacht: $41

Bezocht op 06-06-2023 door

Mooie camping met ruime plaatsen, weliswaar zonder electra en sewer. De camping is ideaal gelegen voor de Jasper Skytram die erg dichtbij ligt en de de Icefield parkway, een van de mooiste wegen ter wereld.

Kosten per nacht: $45

Bezocht op 06-06-2023 door

Grote camping op vlakke weide gelegen. Weinig bomen. Super sanitair!! Regelmatig elks gespot

Bezocht op 30-05-2023 door

Het is eigenlijk in voorgaande reviews al gezegd. De camping is ruim, kaal en dichtbij Jasper. Toch hebben we daar 2 dagen met plezier gestaan en ons prima vermaakt in de omgeving. In het voorseizoen goed bezet en evengoed heerlijk rustig. Als een bezoek aan jasper op het programma staat is deze camping zeker de moeite waard om te bezoeken.

Kosten per nacht: $48

Bezocht op 26-05-2023 door

Grote camping, efficiënt en goed georganiseerd, een verblijf met het letterlijke gezelschap van de 'elks', vernieuwd en schoon sanitair, prima voor een bezoek aan Jasper en omgeving, ruime plekken met tussenafstand die privacy garandeert

Bezocht op 22-05-2023 door

Mooie verzorgde ruim opgezette camping. De toiletgebouwen zijn vrij nieuw en zijn ruim en netjes. Prachtig uitzicht op de bergen.

Bezocht op 09-05-2023 door

Inderdaad een hele grote camping maar wel prachtig bij en in de bossen vol Elks die nog niet niet bij je aan tafel komen. Het sanitair bestaat uit meerdere gebouwen en je plek hoort dan ook bij een gebouw zodat er misschien 10-20 campers in het gebouw terecht kunnen. De anderen hebben een eigen gebouw (geeft echt iets aan over de grootte). Wij zijn lopend naar de gondel van Whistler gegaan, een enorme wandeling en echt alleen geschikt voor gevorderden. Bij de gondel komt een transferbus naar Whistler zelf. Een aardig plaatsje om even gezien te hebben.

Bezocht op 25-09-2022 door

Een mooie camping met grote plekken. Leuk opgezet. Het toiletgebouw is nieuw en keurig. Nadeel: ‘s avonds aardedonker en er ligt veel ganzenpoep die je wel moet ontwijken. De ligging is ideaal op goede rijafstand van Jasper. Let op: sinds corona rijdt er GEEN shuttle bus van de camping richting Jasper.

Bezocht op 22-09-2022 door

Erg grote camping met een prima ligging. Het plaatsje Jasper ligt dichtbij en van hier is het een prima uitvalsbasis om Jasper National Park te verkennen. De plekken zijn ruim, maar de camping oogt wel erg kaal. De toiletgebouwen zijn netjes, schoon en ruim. Er lopen in de ochtend en avond geregeld wapiti's over de camping en ook zijn er erg veel ganzen. In de avond en nacht is de camping niet verlicht.

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 16-09-2022 door

Deze camping ging als eerste open na de brand in Jasper. Ligging perfect voor bezoek park. Daardoor hadden we meer tijd om Jasper NP te verkennen. Grote camping met ruim 800 plekken. Normaal volgens ons snel volgeboekt, maar nu konden we er zonder reservering terecht. Camping plekken zijn oké, maar in een weinig begroeide omgeving. Nieuw en schoon sanitair gebouw; douche met warm water. Wij hebben gekozen voor plek zonder water en elektra; Waterpunt en dumpplaats elders op camping aanwezig.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 08-09-2022 door

superleuke propere en zeer rustige rv plaats, proper en nieuw sanitair, veel wild op de camping!!! Jammer dat we 1 dag zonder stroom zaten wegens vele bosbranden....

Kosten per nacht: $54

Bezocht op 18-08-2022 door

Heel grote camping, heel veel plekken. Helaas op sommige plekken (zoals van ons) kaal, geen boom, geen struik. Is wel ruim opgezet en bij helder weer mooi uitzicht op de bergen. ook toiletgebouwen modern en schoon.

Bezocht op 18-08-2022 door

Grote camping, schoon sanitair. Niet alle plekken zijn met een fire pit. Mooi uitzicht op de skytram, prima speeltuin. Goede uitvalsbasis voor activiteiten in en rondom Jasper. Er is veel te zien en te doen in de omgeving. De wandeling the valley of the five lakes was erg mooi.
In het plaatsje Jasper heb je winkels voor boodschappen en eetgelegenheden, maar wel prijzig. Er is ook een wasserette aanwezig in Jasper.

Kosten per nacht: $45

Bezocht op 03-08-2022 door

Zeer schone camping. Mooi nieuw sanitair. Mooie ruime plekken. Er liepen bij ons wapitiherten over de camping, vlakbij de camper, heel gaaf! Goede voorzieningen (speeltuin, brandhout, leerzame workshops over bijvoorbeeld beren)

Bezocht op 02-08-2022 door

Mooie ruime camping. Er is wat overlast geweest van een soort boomtor waardoor er behoorlijk wat bomen gesneuveld zijn. Sommige plekken ogen dus heel kaal, terwijl andere plekken nog wel meer intact zijn gebleven. Hele goede wc en douche voorzieningen die goed schoon worden gehouden. Voorheen reed er een shuttlebus naar Jasper, maar dit was het afgelopen jaar niet meer het geval ivm covid. Ze hopen dat de shuttlebus in de toekomst wel weer terugkomt. Wij moesten met de camper naar het stadje als we dat wilden en daar is niet veel parkeerplek.

Bezocht op 31-07-2022 door

Mooie ruim opgezette camping. Zowel open plekken als dichtere plekken en zowel full hookup als niet. Dichtbij het stadje Jasper en met mooi nieuw sanitair.

Kosten per nacht: $50

Bezocht op 24-07-2022 door

Hele fijne grote camping. Stonden op de nieuwere plaatsen wat achteraan. Sanitair was nieuw en prima verzorgd. Wat ons betreft hadden de douches wat minder groot mogen zijn, leken wel balzalen. Ipv van 3 grote douches hadden ze er beter 4 kunnen maken. Lopen veel elken op de camping, ook een zwarte beer gespot. Wij hadden een firepit op de camper plaats. Helaas was de eerste dag het (gratis) hout op.

Bezocht op 24-07-2022 door

Plek Q46 tussen de bomen. Goede plek. We schrokken toen we aankwamen: dichterbij de receptie was het heel kaal en allemaal campers op de open vlakte. Verderop waren gelukkig beschuttere plekken. Erg leuk contact met Canadezen naast ons die ons van allemaal tips voorzagen. De elks liepen langs onze camper en overal op het park, erg leuk.

Bezocht op 21-07-2022 door

Dit vonden wij een van de leukste campings en dat had mede te maken met de Elks die er rond lopen. Ook hadden wij het geluk om het Noorderlicht te kunnen zien. We hadden een plek met elektriciteit en uitzicht op de top van Mount Robson. Er zijn prachtig nieuwe sanitairgebouwen, alleen niet heel veel douches. Er is een mooie speeltuin (wel maar 1 en geen 2 zoals op de plattegrond stond). Het is groot en ruim opgezet in allemaal loops. Zeker boeken zodra in januari het boekingssysteem open gaat. Toen wij er waren waren alle campings in Jasper vol (behalve de overflow).

Kosten per nacht: $48

Bezocht op 19-07-2022 door

Mooilijk een oordeel te geven. De open structuur van de plekken bvalt ons minder. De aanwezigheid van wildlife is top en de voorzieningen laten weinig te wensen over. Dus wat zoek je? Maar een slechte review zou niet op zijn plaats zijn want het is top verzorgd.

Bezocht op 15-07-2022 door

Zeer grote camping op enkele km van Jasper (bereikbaar met shuttlebus). Volledig vernieuwd met oa uitstekend sanitair. Sites zijn voldoende ruim en full HU. Maar je staat er op een grote dorre vlakte, met af en toe enkele bomen. Binnen enkele jaren, als de begroeiing hoger staat, wordt het hier veel gezelliger dan nu.

Kosten per nacht: $46.5

Bezocht op 07-07-2022 door

Goed uitgeruste camping, maar nog wel wat weinig begroeiing. Sanitair is nieuw, schoon en goed onderhouden. De plaatsen zijn allemaal pull-through via een ingenieuze lay-out. De wapiti's lopen 's avonds over het terrein en aan de overkant van de weg is het gebied waar de jongen geboren worden. In het voorjaar is dat gedeelte afgesloten.

Kosten per nacht: $42

Bezocht op 29-06-2022 door

Camping in voor ons te groot geworden. 5 jaar geleden had je nog het gevoel dat je hier op een natuurcamping stond. Nu heel veel open velden waar je je rv plek hebt geen beschutting, privacy helemaal niets. Het sanitair is wel super netjes en luxe.

Bezocht op 15-06-2022 door

geheel vernieuwd, veel open plekken, prachtige washrooms. Jasper is nog niet zo toeristisch als Banff

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 10-06-2022 door

Grote camping die volledig gemoderniseerd is. Wij hadden een full hook up plek met een firepit. Die plaatsen zijn wel heel erg kaal, omdat men in 2020 80% van de bomen heeft moeten kappen vanwege de pinebeetle. Alle douche- en toiletgebouwen zijn compleet vernieuwd en erg mooi en luxe. Per drie cirkels (de plekken zijn opgebouwd in cirkels met elk zo'n 10 plekken) is er een toiletgebouw met twee douches (aparte kamertjes) en voldoende toiletten. Je kan er zelfs in een kluisje je mobiele apparaat opladen. De camping heeft nu een weids uitzicht en is gevoelig voor wind, maar het uitzicht op de omringende bergen is adembenemend. Op de camping loopt een hele kudde elks. Er schijnen ook beren gezien te zien, maar wij hebben die niet gezien. Het hout voor de firepit is gratis en er ligt heel erg veel hout.

Kosten per nacht: $40

Bezocht op 10-06-2022 door

De camping is behoorlijk aangepakt. Door de "Pine-beatle" zijn veel bomen gestorven op de campground. Alle bomen zijn verwijderd, waardoor het nu een open vlakte is geworden. Het uitzicht is daardoor wel veel mooier !!! Receptie gebouw en de toilet gebouwen zijn ook allemaal vernieuwd en nu verspreidt over de campground i.p.v. bij de ingang. Er zijn genoeg plaatsen met full hookup + riool. Deze campground is ook zeer geliefd als uitval basis voor Jasper, dus boek op tijd !!!!!!

Kosten per nacht: $40

Bezocht op 08-06-2022 door

Een hele grote camping met schaduwplekken maar ook veel zonder schaduw. sanitair prima. wild loopt op de camping Jasper sky tram dicht bij wel mooi maar prijzig. Jasper is een leuke plaats minder toeristisch dan Banff.

Kosten per nacht: $49.5

Bezocht op 03-06-2022 door

Schoon, ruim en top omgeving. Veel wildlife op de camping :)

Kosten per nacht: $45

Bezocht op 04-10-2021 door

Deze campground lijkt helemaal nieuw, de faciliteiten zijn prachtig, aleen qua natuur moet er nog e.e.a. Tussen de plekken groeien. De fullhook up is uitstekend, er ligtnhout voor het vuur klaar. De doucheruimtes zijnerf mooi en netjes. Wij vinden dit een topper. S morgens werden we wakker tussen die ‘elken’.

Kosten per nacht: $47

Bezocht op 03-10-2018 door

Zeer grote camping, maar toch met een mooie eigen plek midden in het bos. De elks lopen langs je, gratis en voldoende hout verkrijgbaar bij aanschaf van een fire pit permit ($8). Douches waren minder, kleine straal, niet altijd warm in vrij koude wasruimte.

Kosten per nacht: $45

Bezocht op 01-10-2018 door

Gigantische grote maar mooi camping. Je hebt niet het idee dat er 700 plekken zijn! Wij zagen veel 'Elks' op de campground. Goede uitvalsbasis om hetJasper national park te verkennen.

Kosten per nacht: $38

Bezocht op 22-09-2018 door

Camping ligt op ca 3 km van Jasper. Mooie ruime plek tussen de dennen, full hook up. Toiletten zijn in de buurt, douches maar in 1 gebouw ver van onze plek. s'Morgens stond een Elk bull met zijn dames bij de picknictafel. Je krijgt niet veel informatie bij de registratie, Jasper is een leuk plaatsje waar je goed je camper kunt parkeren om het plaatsje te bezoeken.

Kosten per nacht: $43.7

Bezocht op 20-09-2018 door

Een grote camping die behoorlijk vol geboekt was. Goed dat we besproken hadden. Door het slechte weer deed het niet gezellig aan. De plaatsen waren in een rondje en waren lekker ruim. Sanitair was ver van onze plaats. We werden gewaarschuwd voor de Elken die daar vrij rondliepen.

Kosten per nacht: $43.7

Bezocht op 11-09-2018 door

Grote camping op ca 3 km van Jasper. Toen we in juli reserveerden waren alleen nog plaatsen zonder elektriciteit beschikbaar. We hadden een mooie ruime plaats tussen de bomen. Begin september hadden we al volop sneeuw. De (verwarmde) toiletten dicht bij de plaatsen, douches centraal op 10 min lopen. In Jasper kun je goed met je camper parkeren om het plaatsje te bezoeken. Ook in de omgeving veel te zien. We verbleven hier 3 nachten. Kosten per nacht $ 40,- plus $ 15,- reserveringskosten.

Kosten per nacht: $40

Bezocht op 11-09-2018 door

Hele grote camping met ruime plekken. Omdat het vol was kregen wij een plek zonder Hook up. Wel een toilet in de buurt en een douche verderop.

Kosten per nacht: $37.5

Bezocht op 10-09-2018 door

Bij aankomst kregen we goede uitleg. Er is wel dumpgelegenheid en je kunt je water ook weer aanvullen. Inderdaad nu maar 1 douchegebouw. Wij stonden op loop 60 aan de rand van het bos en dichtbij 1 vd 2 plekken waar je (na het betalen van 8 dollar voor een stookvergunning) onbeperkt hout kon pakken. Ideaal. Terwijl we bij het vuur zaten begonnen de herten te burlen, magisch! Plekken hadden redelijke privacy.

Bezocht op 10-09-2018 door

Grote camping, maar met voldoende ruimte. Veel privacy op de plek en een picknickbank en firepit aanwezig. Hout is af te halen op de camping. Er is een warme douche!! En goede toiletten. Een grote dumpplaats voor campers is aanwezig. Camping is dichtbij Jasper town, maar geheel in het groen.

Bezocht op 08-09-2018 door

Mooi en goed gelegen om de omgeving te bezichtigen. Geen gebruik gemaakt van sanitair. Geen aansluiting op riolering maar het dumpen verliep vlot. Vriendelijk onthaal. Wij verbleven hier 3 nachten. Wij werden 's morgens omringd met wapiti's (eland). Zeer leuk. Eekhoorns bezorgde ons ook vermaak.

Kosten per nacht: $36

Bezocht op 28-08-2018 door

Mooie camping in het nationaal park, simpele maar schone wc en douches. ruime plekken en ideaal gelegen ten opzichte van Jasper en de Icefield Parkway. Er liepen meerdere elanden op en rond de campground.

Kosten per nacht: $33

Bezocht op 23-08-2018 door

Een enorme grote camping in het bos. De plekken zijn, net als de meeste camoings in provinciale en nationale parken, ruim en vaak schaduwrijk. Er is een sanidump aanwezig.

Kosten per nacht: $32

Bezocht op 13-08-2018 door

Grote camping, maar wat een geweldige plek! We stonden middenin het bos, grote plek, veel privacy. Je mag een vuurtje stoken met hout dat je daar kunt kopen. Geen verlichting verder, dus als het donker wordt zit je ook echt middenin de natuur. Echt zoals je het voor ogen hebt als je zo'n trip boekt. Er staan wc hokjes bij ieder "veld" en daar kun je ook afwassen. Voor de douches moet je naar het begin van de camping lopen. Niet erg 's ochtends want je loopt dwars door het bos. Hoe geweldig is dat. De douches zijn warm en schoon, maar gedateerd. Volgend jaar wordt alles gerenoveerd en gaat de camping een jaar dicht. Wel een echte aanrader in 2020!

Kosten per nacht: $38

door op 10-08-2018

Grote camping met allemaal afzonderlijke loops. Wij hadden geen faciliteiten ( stroom/water ). Er was een kleine sanitaire blok vlak bij ons en die was proper. Om te douchen moesten we toch wel wat verder lopen. Deze camping wordt in 2019 totaal vernieuwd. Een goed ligging !!

door op 09-08-2018

Prima camping. Ruim opgezet, allemaal mooie plekken. Zonder hookup is loop 18 erg mooi. Dichtbij douches en Amfitheater en gras in het midden, waardoor je ook uitzicht hebt op de bergen. We zijn met de Whistler Skytram gegaan (kabelbaan). Bovenop loop je in drie kwartier naar de top. Mooi uitzicht over de uitgestrektheid van de Rocky Mountains. Veel bruine bomen in het gebied door de kever. Verwachting is dat 95% van de de naaldbomen dood gaat door de kever. We zijn nog naar Maligne Canyon geweest en Maligne Lake. Mooie route. Bootjes waren wel allemaal verhuurd, dus varen zat er niet in. Er is ook een boottocht die je kunt maken, maar die vonden we te prijzig. Tip is om aan het begin van de avond/schemering terug te rijden. Dan heb je de meeste kans op wild. Op de Icefield Parkway hebben we vlakbij de camping twee bruine beren gezien. Op de camping is een goede plek voor dump van afvalwater en vullen van drinkwater.

door op 08-08-2018

Grote camping, prima, geen bijzonderheden

Bezocht op 07-08-2018 door

Zeer grote camping, vlakbij Jasper aan de Icefield Parkway. Er is 1 centrale douchegelegenheid. De plaatsen liggen in kleine loops tussen de bomen en zijn zeer ruim. Daardoor merk je niet dat de camping eigenlijk zo groot is. Wij hadden electriciteit, water en riool. De toiletvoorzieningen zijn basis, maar netjes. Er is sani dump aanwezig.

Kosten per nacht: $43

Bezocht op 04-08-2018 door

2 nachten gestaan wat aan te raden is om dingen te zien: skytram, Jasper zelf, diverse meren, etc. Erg matige camping zonder voorzieningen (geen water, stroom of sani dump). Erg kleine plekken, camper 25 ft met slide out kon er amper staan. Weinig voorzieningen zoals douche ruimtes. Bij campkosten komen eenmalige reserveringskosten van 11 CAD.

Kosten per nacht: $27.4

Bezocht op 04-08-2018 door

Grote camping met ruime plekken. Douches meer dan een kilometer van onze plek vandaan en ook nog eens vies. Toiletgebouw in de buurt en op zich prima. Renovatie is geen overbodige luxe, vandaar dat het in 2019 gesloten is.

Kosten per nacht: $38

Bezocht op 29-07-2018 door

Gigantisch grote camping, wel erg mooi gelegen en rustig. Afhankelijk van de 'loop' waar je zit, is het wel een wandelingetje naar de douche. Wij zaten op loop 65 en hadden helaas vanwege het bos ook erg veel last van muggen....

Bezocht op 28-07-2018 door

Prachtige camping. Enorm veel plekken, maar wat sta je hier ruim en in het bos. Wij werden bij aankomst meteen 'omsingeld' door herten en eekhoorns. Boek tijdig een plek, wat een uitdaging kan zijn. Let op wanneer de inschrijving open gaat en zorg dat je er snel bij bent. De douche voorzieningen zijn niet fantastisch: koud water en maar één gebouw voor al die kampeerders. NB: de camping zal heel 2019 dicht zijn vanwege grootscheepse renovatie! dit zal dramatische gevolgen hebben voor de beschikbaarheid van overnachtingsmogelijkheden in Jasper in 2019, want deze camping is zo groot en zo snel uitverkocht! Er zullen vanaf 2020 meer en betere douchefaciliteiten komen, dan is het helemaal een pareltje!

Bezocht op 27-07-2018 door

Prima camping met grote plekken met niet al teveel privacy. Wij stonden op #56c (stroom, drive trough). Toilet dichtbij en schoon. Douches stuk lopen over een donker pad (in de avond) en deze zijn basic. Er is een leuk amphietheater waar iedere avond voor kinderen leuke voorstellingen zijn. Bij ons liep een groep Elken te grazen tussen de campers.

Kosten per nacht: $44

Bezocht op 25-07-2018 door

Prachtige plek in Loop 22 (zonder voorzieningen maar dat is voor 2 dagen geen probleem, wel firepit) met twee kleine toiletgebouwtjes vlakbij en de douches op niet al te grote loopafstand. Jammer dat de buren een uur lang hun compressor lieten draaien (het was 's ochtends best wel fris), anders was het helemaal idyllisch geweest.

Kosten per nacht: $33

Bezocht op 23-07-2018 door

grote camping in het bos, veel muggen, we hadden geen hook up, dan is de afstand naar de douche erg groot, meer dan 20 min lopen. Het bos is door kevers helemaal bruin gevreten. ligging is mooi dicht bij jasper

Kosten per nacht: $38

Bezocht op 21-07-2018 door

Prima campground met full hookup. Groot maar allemaal verchillende loops. Mooie omgeving. Wij hadden helaas niet zo mooi weer. In het dorp Jasper is een wasserette.

Kosten per nacht: $45

Bezocht op 16-07-2018 door

Grote camping. leuke centrale activiteiten plaats. wij zaten op Loop 67. Daar waren de sanitaire faciliteiten karig.

Kosten per nacht: $37.8

Bezocht op 19-06-2018 door

let op: in 2019 gesloten wegens renovatie Grote camping, maar zo mooi ingedeeld dat je dat helemaal niet in de gaten hebt, je ziet nauwelijks dat je buren hebt. Prachtig in de natuur gelegen, met bijbehorend wildlife: beren, herten, spechten etc. Sanitair wat verouderd (1 douchegebouw op hele camping), maar dat wordt in 2019 aangepakt.

Kosten per nacht: $38

Bezocht op 18-06-2018 door

Mooie natuurcamping, grote plekken (met elektriciteit), in bos maar ook wat zon, veel privacy. Elks zouden vaak te zien zijn op de camping.

Kosten per nacht: $43.3

Bezocht op 16-06-2018 door

Super leuke camping! Grote speeltuin en ruime plekken. Lopen herten over de camping

Bezocht op 14-06-2018 door

Grote natuurcamping met eenvoudig maar schoon sanitair. Full Hookup. Leuke wandeling rondom camping, wel alert op vele mama Elk, zij zoeken hier beschutting om hun kalf te beschermen tegen vijanden.

Kosten per nacht: $46

Bezocht op 07-06-2018 door

Enorme camping met ruime plaatsen. Schone en nieuwe sanitaire voorzieningen. Het groot wild loopt over de camping. (Elk) $ 43,70 voor één nacht met een C19 camper (incl reserveringskosten.

Kosten per nacht: $43.7

Bezocht op 04-06-2018 door

Deze camping hadden we gereserveerd en was nu ook vol. Ruime plaats tussen de bomen. De douche was eind lopen en heel heet en heel harde straal. Vlakbij de douches een mooie speeltuin. Gondel de berg op is leuk uitje. Zit een goede bakker in Jasper (Bear's Pow Bakery)

Bezocht op 30-05-2018 door

Super mooie, heel erg grote camping met heel grote plekken en veel bomen. Er is slechts 1 sanitairgebouw, helemaal bij de ingang. Voor ons was dat met stevig doorlopen ruim een kwartier lopen. Veel herten en marmotten op de camping. In 2019 is de camping dicht voor renovatie, wellicht komen er dan meer sanitairvoorzieningen bij.

Bezocht op 23-05-2018 door

Prachtige grote camping aan de Icefields Parkway een paar km voor Jasper. Zo groot dat je goed moet opletten waar je reserveert. Deze camping is vrijwel het hele seizoen druk bezocht. Wij hadden een plek in lus 66, plek H die goed beviel. Alleen electrische hookup, gratis dump en vers water op de rondweg. Je bent dan op een 10 min loopafstand tot receptie en uitgebreid douchegebouw. Vlak naast de lus heb je ook een klein sanitairgebouwtje, goed onderhouden en regelmatig schoongemaakt door de rangers. Camping mooi bebost, in de droge warme periode een “fireban”. Wel jammer dat en deel van de mooie pijn bomen er slecht aan toe was vanwege de droogte (volgens anderen door de mountain pine beetle, en men spreekt schande over gebrek aan aandacht hiervoor door Canada Parks!). Helaas is de afstand naar Jasper een beetje fors, bijna een uur lopen, maar is wel een mooie route langs de rivier. In Jasper is het trouwens prima parkeren in de buurt van het station. Voor inkopen moet je ook in Jasper zijn, wel even zoeken naar de supermarkten, vraag plattegrond bij de receptie. We bleven 3 dagen, waarvan een om bij te komen na de prachtige tocht over de Icefields Parkway met als hoogtepunt de excursie op het Columbia Icefield! Excursies in de buurt van Jasper hebben we dan ook maar even niet gedaan.

Kosten per nacht: $32

Bezocht op 13-05-2018 door

Prachtige camping. Heel ruime plekken in bosrijk terrein. Alleen elektriciteit. De camping lijkt op de kaart dicht tegen de doorgaande weg aan te liggen (is ook wel zo) maar daar is niets van te merken. Wij kregen een plek in de loop het verst van de weg af (loop 66) en daar was absoluut geen verkeergeluid. Een aanrader!

Bezocht op 23-09-2017 door

Mooie campground met veel natuur om je heen. Op deze campground lopen heel veel groepen edelherten rond. Is dichtbij het centrum. Ligt aan de snelweg maar daar hebben wij niet veel van gemerkt.

Kosten per nacht: $38

Bezocht op 20-09-2017 door

Prachtige maar enorme camping langs de highway. Kies een plek wat verder van de weg af, dicht bij de faciliteiten anders ben je lang aan het lopen om ergens te kunnen komen. Toen wij er waren liep er een groep Elks over het park, het sneeuwde en de hele dag en nacht in Jasper en het was hierdoor koud. Hierdoor was de omgeving prachtig, maar onze (wandel)plannen werden wel verstoord. Hierom zijn we dan ook maar 1 nacht ipv 2 gebleven, we kregen netjes ons geld voor 1 nacht terug. Het centrum van Jasper is gezellig en wij vonden het leuker dan Banff. Grote parkeerplaats naast het spoor en veel leuke tentjes waar je koffie of een biertje kunt drinken. Wij hebben voor 15 dollar een taxi genomen naar het centrum, deze was er binnen 10 minuten. Bij mooi weer kun je prima naar het centrum lopen wanneer je hier een half uurtje voor uittrekt.

Kosten per nacht: $40

Bezocht op 12-09-2017 door

Mooie camping op loopafstand van het centrum (40 min). je staat hier lekker in de natuur en de eekhoorntjes waren erg nieuwsgierig. Ook kans dat je een Elk tegenkomt op de camping. Sanitair was prima maar voor ons wel ver lopen. (camping is erg groot)

Bezocht op 08-09-2017 door

Grote boscamping RV parc, douche gebouw bij ingang. kleine sanitair gebouwen verspreid over terrein. 4km gelegen van Jasper.

Kosten per nacht: $38

Bezocht op 14-08-2017 door

Mooie camping in het bos op niet te grote afstand van Jasper en de Icefield Parkway. Douches zijn niet in ruime mate aanwezig (slechts 1 gebouw, waar je een eindje voor moet lopen).

Kosten per nacht: $38.4

Bezocht op 08-08-2017 door

Mooie grote plek op een enorm grote camping tussen de bomen. Prima sanitaire voorzieningen. Jasper was erg toeristisch, maar wel erg leuk. Hier zou ik nog weer naar toe gaan. Bezoek het visitorcentre; gratis prima wifi. Erg behulpzaam personeel. Leuk om te bezoeken (wij vonden dit nog mooier dan Lake Louise)en om te wandelen is"Five Lake" erg leuk. Deze camping ligt "naast" de gondel (kosten $47). Wij gingen om 17.15, zonder van tevoren te reserveren, naar boven. Je kon boven nog leuk wandelen, maar ook het restaurant bezoeken. Erg leuk om te doen.

Kosten per nacht: $38

Bezocht op 03-08-2017 door

Deze camping hadden wij vooraf ook geboekt en dat was maar goed ook. We waren met een camper en dat waren er veel meer. Het was echt druk. Dit i.v.m. het feit dat ook veel Canadezen op pad waren en er extra drukte was omdat de actie van 150 jaar bestaan van de parken met gratis bezoek goed is aangeslagen (zo werd ons verteld). Deze camping had prachtige plekken in het bos met geen voorzieningen. Hoeft met de camper ook niet. Wat wel tegenviel was de grote loopafstand naar een toiletgebouw.

Bezocht op 01-08-2017 door

Prima camping net buiten Jasper. Groot en druk bezocht, maar ondanks het hoogseizoen toch een rustige plek. Hoe verder je een site krijgt in een uithoek van de camping, hoe verder de afstand tot de doucheruimte, maar eveneens hoe groter de kans op ontmoetingen met wild. Wij werden twee dagen 'bezocht' door een ranke vos. Aan de overkant van de rivier kun je mooie lunchplekjes vinden langs de rivier en de camping ligt ook vlak bij de parkeerplaats van de Skytram, die ook zeker een bezoekje waard is.

Kosten per nacht: $36

Bezocht op 29-07-2017 door

Prachtige camping die ondanks de enorme grootte erg ruim is opgezet. We hadden een plek met hookup, houd er rekening mee dat de plekken niet helemaal egaal zijn, waardoor wij scheef stonden (dat is met een Cruise Canada RV een probleem omdat er geen blokken bij de basisuitrusting zitten, wij zagen huurcampers van bv. Fraserway die dat wel hadden). Een kudde elks kwam de camping bezoeken, prachtig! En het stikt er van de eekhoorntjes, dus je zitten midden tussen het wild. De douche was zo ver weg, dat we die niet hebben opgezocht. Daardoor geen vijf, maar vier sterren.

Kosten per nacht: $44

Bezocht op 04-07-2017 door

Een redelijk grote, maar mooie camping. De elk's lopen over de campground heen. Vooral in het voorste gebied lopen ze veel (in het gebied dicht bij het theater). Er is een grote speeltuin aanwezig en veel entertainment voor kinderen. Op niet alle plekken mag je een kampvuur stoken (dit mag alleen op de plekken die dikgedrukt zijn op de plattegrond), dit is handig om rekening mee te houden als je van tevoren reserveert. Je betaalt 9 dollar voor een firepermit per nacht, anders mag je geen kampvuur stoken. Hiervoor krijg je wel onbeperkt gratis hout.

Kosten per nacht: $31

Bezocht op 18-06-2017 door

Je zit heel centraal gelegen, maar de plekken zijn heel saai. Je staat met alle campers op eeb grote parkeerplaats met erachter een groene strook. De camping ligt aan de rivier. Wij hebben op de camping heel veel wapiti's gezien wat wel heel leuk was

Kosten per nacht: $40

Bezocht op 13-06-2017 door

Gigantisch grote camping met bijna 800 plaatsen. Douches zijn centraal gelegen op 1 plaats op de camping, dus meestal (te) ver om te lopen (1.2km enkele reis). Wij pakten dan ook de camper om te gaan douchen en waren niet de enige. Bij de douche voldoende parkeergelegenheid. Sanitair was prima, schoon, warm. De douche gaat alleen elke 20 seconden uit. De camping is een ideale uitvalsbasis voor Jasper en omgeving. Wel altijd reserveren!! Wij kampeerden in een 25 ft camper

Kosten per nacht: $37

Bezocht op 10-06-2017 door

Enorme camping vlak voor dorpje Jasper. Zo groot dat wij de doucheruimte niet konden vinden... duidelijkere bewegwijzering zou fijn zijn. Wel mooie afgeschermde plekken in het bos, geen last van dat het zo groot is. Liepen veel elks voor en op de camping, scheen zelf een stuk of 7 jonkies maar die helaas niet gezien. Prima uitvalspunt voor Jasper & de kabelbaan.

Kosten per nacht: $27

Bezocht op 05-06-2017 door

Gigantische camping vlakbij Jasper, maar eenmaal op je plek heb je alle ruimte voor jezelf. Voor een redelijk bedrag heb je elektra op je eigen plek, sani-dump en water op centrale locatie. Toiletten zijn er voldoende, er is één groot douchegebouw.

Kennelijk loopt er veel wildlife rond over de camping, wij zagen 's ochtends vroeg enkele Elk's en Deer rondlopen vlakbij de ingang.

Tips:

 1. Grote sani-dump moment is vlak nadat de massa aankomt (einde middag) of weg gaat (halverwege de ochtend). Grote drukte bij de sani-dump plek.
 2. Vanaf sommige plekken is het ver lopen naar de douches. Sommigen nemen zelfs de RV en parkeren die bij het douchegebouw. Wij hadden plek 66 G gereserveerd. Vanaf daar is het 5 minuten lopen over een fijn bospad. Prima te doen!
  Kosten per nacht: $32.3
Bezocht op 05-06-2017 door

Grote campsite met allerhande goede voorzieningen. Goede uitvalsbasis voor hikes en andere bezigheden.

Kosten per nacht: $22

Bezocht op 05-06-2017 door

Zeer grote camping met een beperkt aantal full-hook plaatsen. Omdat deze plaatsen al bezet waren kregen wij een plek toegewezen die, muv een firepit, niet over voorzieningen beschikte. De grootte van de plaatsen in het bos verschillen nogal. Wij kregen een vrij krappe plaats, maar met wel een sanitairgebouwtje vlakbij wat zeker 's avonds gemakkelijk was omdat het centrale sanitairgebouw een behoorlijk eindje lopen is. Sanitair werd overigens goed schoongemaakt. Het is ca. 4 km. lopen naar het dorp waar je alle voorzieningen treft. Ook zijn er trails in de buurt van het park welke goed aangegeven staan.

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 02-06-2017 door

Mooie ruime camping aan de Icefield Parkway. Veel groen, ruime plaatsen, en heerlijk rustig. Drive-thru plekken, Full Hooke-up mogelijk. Geen wifi. Ook in voorseizoen vooraf boeken. (1 juni was de camping al vol) Nette douches (verder van de plaatsen) en schone toiletten.

Kosten per nacht: $38.2

Bezocht op 28-05-2017 door

Grote Nat. Park camping, vooraf reserveren, de camping is wel groot maar ook snel vol in het seizoen. Grote plekken in het bos, vlakbij Jasper en de Maligne Canyon. Jasper is een leuk plaatsje met alle voorzieningen

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 26-05-2017 door

Erg grote camping waar je overigens niets van merkt. Hij ligt aan de Icefields Parkway. Wij stonden op 61N, dat was flink ver van de weg af. Je waant je midden in de natuur, en dat sta je ook. De Rangers leggen alles goed uit. Zelfs wat je moest doen als je de Grizzly tegenkwam die zoals ze zeiden, rustig wat aan het rondwandelen was in het gebied.

Bezocht op 18-05-2017 door

We verbleven hier 2 dagen in het Victoriaday weekend. Ze waren bijna volledig vol geboekt. 700 plekken. Maar in tegenstelling tot andere grote campings is deze camping GEWELDIG! Geen ophokplicht gevoel. Lekker ruime plaatsen met picknicktafel. Wij hadden geen hookups wel firepit. Goede douche ruimtes (wel even een trippeltje vanaf ons plekje, wij hadden gelukkig fietsen) Wc ruimtes wel naast de camper. AANRADER!

Kosten per nacht: $28

Bezocht op 15-05-2017 door

Prijs voor 4 personen inclusief hout. Bij aankomst uitvoerige instructie m.b.t wildlife. Afhankelijk van waar je staat kan het een heel stuk lopen zijn naar de douche. Je staat er in de natuur en op grote plaatsen. Jasper is toch wat ver om aan te lopen. Veel wildlife gezien en heerlijk gestaan.

Kosten per nacht: $41

Bezocht op 30-09-2016 door

Een van de grootste campings in Alberta, wat ook wel te merken is. Er is maar 1 toiletgebouw op het hele terrein waardoor je bijna met de camper naar toe moet rijden. Campground is niet op loopafstand van Jasper. Met de taxi (die je tot je campingplaats ophaalt en terug brengt ) is het ongeveer 20 CAD.

Kosten per nacht: $32

Bezocht op 27-09-2016 door

Een oude bekende campground voor ons. In 11 jaar tijd is hier weinig veranderd. De parkwachters zijn nog steeds vriendelijk en behulpzaam. Toiletgebouwtjes liggen verspreid over het terrein, alleen voor de douche moet je wel een eindje lopen of met de camper gaan! Centrale plek om water in te nemen en vuil water te lozen! Hook-up plaatsen voldoende in Jasper! Mooie camping net buiten Jasper en goede uitvalsbasis voor Maligne-Lake en andere bezienswaardigheden! De Elks lopen over de campground en zijn in de Bronst, dus oppassen!

Kosten per nacht: $32.3

Bezocht op 17-09-2016 door

De prijs zijn we niet zeker van. Camping in National park. Dat betekend een plaats. Sommige full hook. Geen WIFI en verder ook geen activiteiten. Wel douches en toiletten. Reserveren ('smorgens) kan nodig zijn. gelegen in de bossen. Eigen plaatsen. Berengebied en ook Elks. Voorzorgen nemen. Prima uitgangsplaats voor verdere activiteiten.

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 14-09-2016 door

Heel grote camping. Via rondweg na 2 km op onze plek. Overigens prima gestaan. Wij hadden geen hookup. Douches wel erg ver weg. Maar met de camper naar toe gereden. Reservering bleek niet nodig.

Kosten per nacht: $27

Bezocht op 07-09-2016 door

Na een mooie rit over de Ice Field parkway daar aangekomen. Wij stonden helemaal achteraan maar daar was zon en prachtig uitzicht op de bergen. Als je naar Jasper loopt kan je de camping zo oversteken en is het zo te doen. Zorg dat als je aankomt je RV helemaal gevuld bent en geleegd is zodat je dat in de ochtend moet doen want dan is het druk.

Bezocht op 19-08-2016 door

Twee nachten op deze camping gestaan. Prachtige ligging midden in de natuur. Bij aankomst lagen er al Wapiti's op onze plaats. Sanitaire voorzieningen goed. Wij hadden geen voorzieningen op de plaats. Prima te doen. Ligt heel dicht bij het centrum van Jasper.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 09-08-2016 door

Op noodparkeerplek gestaan. (geasvalteerde parkeerplaats met water en stroom en Sanitairgebouw). Wat goed te doen is. De sanitair was heel netjes en schoon.

Kosten per nacht: $32.3

Bezocht op 08-08-2016 door

Mooie camping met ruime plaatsen. Ondanks de grootte van de camping heb je toch geen gevoel van massaliteit, door de opstelling van de plaatsen. Wel ver lopen naar de douches die maar in 1 gebouw zijn.

Kosten per nacht: $43

Bezocht op 08-08-2016 door

wij vonden het een slechte camping . het was een hele grote camping en er was 1 douche gebouw op de camping. de meeste plaatsen hadden geen stroom en water . ik zou menen afraden er heen te gaan

Bezocht op 01-08-2016 door

Grote en goed georganiseerde camping in prachtige natuur. Grote plekken. Reserveren is noodzakelijk. Een aanrader.

Bezocht op 01-08-2016 door

Enorm grote camping in het bos. Toiletten waren dichtbij maar het enige douche gebouw was heel ver lopen of je moest met de camper er heen. Helaas was het water ook niet altijd warm. Camping was mooi aangelegd met wandel/fiets route. De grote herten liepen over de camping

Bezocht op 29-07-2016 door

Grote camping, maar omdat de plekken in 'loops' zijn ingedeeld met veel bomen en struiken heb je dit niet in de gaten. Achteruit inparkeren. We hebben hier 2 nachten gestaan op een unserviced site. Prima plek. De camping-elk bracht ons ook nog een bezoekje.

Kosten per nacht: $27.4

door op 18-07-2016

Nette camping en qua ruimte zijn plekken 65 en rondom ruimer en veel privacy. Verder weinig te beleven. Wel 10 min af van skytram. Doen! Een mooi hike naar de top is in 45 min te doen. En dan prachtig uitzicht aan de top.

Bezocht op 15-06-2016 door

erg grote camping. Douches waren HEEL erg ver (850m enkel). verder niets bijzonder,

Bezocht op 12-06-2016 door

Mooie ruime camping, sanitair is oké Je kunt hier fijne wandelingen maken.

Kosten per nacht: $38

Bezocht op 24-09-2015 door

Grote camping, die deels was gesloten vanwege naseizoen. Reserveren aanbevolen. Staanplaatsen in het bosgedeelte (bijv. nr. 65) bieden veel privacy. Aparte toilet- en douchegebouwen, laatste was in ons geval een heel eind van de staanplaats verwijderd. Goede, warme douches. Elks op de camping!

Kosten per nacht: $38

Bezocht op 03-08-2015 door

Mooie plaatsen in bos, rustig ook in hoogseizoen. goede ligging voor omgeving Jasper weinig toiletten, douches onvoldoende aanwezig, ver van de kampeerplek

door op 27-06-2015

Hoewel hij erg groot is, merk je daar weinig van. Alles uitstekend verzorgd. hertjes op de camping.

door op 24-06-2015

Mooie camping midden in het bos. Veel Elks op de camping. Ver lopen naar de douches

door op 24-06-2015

Grote camping, gedeelte full hook-up. $8 voor kampvuur "vergunning". Buiten seizoen plek genoeg.

door op 24-06-2015

De eerste nacht alleen een plek te krijgen zonder enige voorzieningen. Maar wel midden in het bos, tussen een groepje elanden. Risico is dan wel dat een Grizzly langs komt (volgens de waarschuwing op de toilet). 2e nacht wel een plek gekregen met elektriciteit. Beide plekken goede privacy, redelijk te lopen voor de toilet ruimte, maar uiteindelijk douchen met de camper! Andere kant van de camping en je verdwaalt makkelijk in het bos. Enorme camping, relatief weinig douches (16 heren/16 dames), gratis te gebruiken. Douches en toiletten zijn wel schoon.

Wel zoveel hout als je wilt (na de aanschaf van een fire permit van $ 8,80). Reserveren is dus zeker aan te raden (camping bezocht van 5 tm 7 juni), 25 feet camper.

door op 22-06-2015

Nette verzorgde camping. Groots opgezet dus je merkt niet zoveel van de drukte. Behulpzaam personeel. In hoogseizoen zit het vol dus vooraf boeken!

Bezocht op 09-06-2015 door

Bij aankomst was de camping behoorlijk vol, dus de tweede dag zijn we verhuisd naar een plek waar we full hook-up hadden. Reserveren is dus een aanrader als je specifiek een full hook-up wilt. Er zijn fire-pits waar je gebruik van mag maken. Een heel erg grote camping, die wel erg mooi is, met veel groen. Er zijn centrale douches in het midden van de camping; dat kan een hele tippel zijn om er te komen. De laatste dag vlak voor vertrek met de camper er langs gegaan, maar dat is ook niet helemaal de bedoeling (gezien de parkeerplekken). Dat is de reden voor 1 ster minder. De douches zijn verder wel schoon. Lopen naar Jasper kost ca 45 minuten. Naast enorm veel eekhoorns op de camping, liepen ook de wapiti's in grote hoeveelheden rond, wel even oppassen want in deze tijd van het jaar schijnen ze agressief te kunnen zijn.

door op 26-09-2014

Mooie camping, zeer behulpzame medewerkers van Parks Canada. Vier nachten op vier verschillende plaatsen gestaan (hadden niet gereserveerd en het was erg druk), maar dat is met een camper niet zo'n probleem. Veel dieren op de camping, eekhoorns, herten, elks. Goed droog brandhout, leuke speeltuin voor de kinderen al zit die voor sommige plaatsen wel ver weg. Super uitvalsbasis voor Jasper en omgeving.

door op 21-09-2014

Veel te grote camping. Kwartier moeten lopen in het donker zoekend naar de douches en deze waren niet schoon. Wel ruime plaatsen en mogelijkheid om vuur te maken.

door op 06-08-2014

Een hele grote camping waarbij wij zeker 7 minuten moesten lopen naar de douches. Toiletgebouw wel dichtbij. Mooie plaatsen in de natuur waarbij je niet merkt dat de camping zo groot is. Op de camping liepen regelmatig Elks.

door op 26-07-2014

Ook hier weer een schitterende natuur camping met hele grote plekken.En een erg grote camping Schone toiletten, veel containers etc. Een min puntje was dat het douche gebouw erg ver weg lag en er heel weinig douche ruimtes waren. Zo ging iedereen met de camper naar de douche. Verder mooi, veel natuur groen en privacy.

door op 14-07-2014

Mooi, netjes, geen hookups, wasruimte ver weg, dicht bij Jasper, erg groot. Reserveren mogelijk. Dichtbij de Whistler Kabelbaan.

door op 08-07-2014

Mooie plaatsen prachtig in de natuur. Veel sanitair gebouwtjes echter slecht 1 gebouw met douches ergo ver lopen/rijden.Voor hookup plaatsen op tijd zijn of reserveren.

door op 29-06-2014

Dit is een prachtige camping. De eerste ochtend werden we verwelkomd door twee beren. Goede sanitaire voorzieningen.

door op 21-06-2014

Enorm grote camping (800 plaatsen). Kies een plek aan de boskant (60 reeks voor RV's) dan sta je rustiger en meer in de wildernis. Flush toiletten eindje lopen en vanwege vele gebruik vaak vies. Alleen douches bij entree. Wildlife loopt langs je RV hier, super! Als je al een reservering hebt, kan je via de rechterrijbaan gelijk doorrijden en dat scheelt veel tijd.

door op 15-06-2014

Dit is een mooie camping, maar als je pech hebt moet je 10-20 minuten lopen naar de douches. We toiletten overal dichtbij. Er zijn 600 plekken zonder water/electra en 100 met. De elken lopen zo langs je camper. Pas op voor vrouwtjes met jongen, die kunnen agressief zijn en zelfs je camper aanvallen.

door op 14-06-2014

Omdat Wapiti nog niet open was zijn we uitgeweken naar Whistlers. Een hele grote camping, maar dat valt niet te merken want je hebt mooie plaatsen in het bos. De afstand naar de douches is wat groot, maar dat is een leuke wandeling. WC gebouw is dichtbij de plaats. Leuk dat het wild naast je camper wandelt.

Bezocht op 30-05-2014 door

De drie dagen op deze camping waren zeer aangenaam (eind mei 2014). Mooie plek, mooi weer en brandhout in overvloed. Wel redelijk druk (weekend, mooi weer), maar dat was niet storend. De douches zijn centraal bij de ingang, dus ver van de meeste plekken. Sanitair is sober en schoon. NB. Alle andere campings in Jasper NP waren eind mei nog gesloten.

Kosten per nacht: $32

door op 22-03-2014

Heel grote camping, altijd druk maar de plekken liggen zodanig in het bos dat je overal rust hebt. Wel een zeer forse wandeling naar de douches, afhankelijk van je plaats.

door op 09-10-2013

Enige camping die open was eind september. Midden in het bos, waar je beesten tegen kan komen. Voor de douche moest je met je camper. Te weinig douches in het park.

door op 20-09-2013

Ook bij deze camping GEEN geluk, weer een tip gekregen voor een andere camping 26 km verderop gelegen. De waardering is wederom fictief.

door op 11-09-2013

Mooie ruime plaatsen en veel variatie mogelijk. Dichtbij uitvalswegen. Er lopen elks over de camping. Leuk! Mooie omgeving en plaatsje Jasper. Aanrader om daar zeker 4 dagen te blijven. O.a. wandeling Silverline peaks in combi met hotsprings.

door op 30-08-2013

Een grote camping, wel in prachtige omgeving. Net als vele campings die wij hebben bezocht biedt ook deze weinig privacy. Het is wel heel netjes, schoene sanitair. Afhankelijk waar je staat kan het zijn dat je 15-20 min moet lopen naar de douche. 's Ochtends lopen herten door de camping, prachtig gezicht.

door op 28-08-2013

Hele grote camping maar wel mooie plekken. De elks liepen over de camping. Er zijn wel douches maar op 1 plek. Van ons plekje vandaan was het wel 10 tot 15 minuten lopen.

door op 01-08-2013

Vroeg in seizoen gedeeltelijk gesloten, een nacht zonder voorzieningen, een nacht met voorzieningen (vroeg komen dus). Erg mooie ruimte plaatsen, wild op het park tot aan de camper.

door op 02-07-2013

Grote en massale camping. Wel mooi in de natuur en veel kans om wildlife te spotten. Camperplaatsen zijn erg ver van de douches, wij zijn gewoon met de camper hierheen gereden, kon prima (voorseizoen). Ook in voorjaar koud water in de douches!

door op 02-07-2013

Enorme camping, maar wel zo ruim opgezet dat je het inderdaad niet opvalt. Douches kunnen als je pech hebt 2 km lopen weg zijn. Ligt midden in de natuur, we hebben een eland gezien die net een kalfje had gekregen. En dat op een camping! Reserveren was zelfs begin juni al nodig.

door op 26-06-2013

Midden in het bos, elk met jong op de camping.

door op 19-10-2012

Prachtige camping (de enige die open was in september), gelegen in het bos,w aar de Elk's rond onze RV liepen te brullen. Grote camground, maar door de opzet (allemaal kleine rondjes) heb je dat gevoel helemaal niet. de plaatsen met firepit zijn schaars en reserveren zou ik in het hoogseizoen dus altijd doen.

door op 01-10-2012

Campground is prachtig, plekken zijn lekker ruim. Met een firepermit kun je zoveel stoken als je wilt. 's ochtends wakker worden met rendieren naast je camper, eekhoorns en vogels in de bomen. Sanitaire voorzieningen zijn aardig, wel jammer dat er maar 1 douchegebouw is. Hebben er een prettig verblijf gehad.

door op 23-08-2012

Megagrote camping (800 plaatsen) met alle voorzieningen. Grootte is geen minpunt, behalve de afstand naar de douches.

door op 27-07-2012

Enkele centrale douches, met de auto te bereiken. Relatief weinig douches.

door op 17-07-2012

Camping is prima, maar geen plek in het weekend. Dit was gereserveerd door de Canadezen en andere campings gingen pas op 21 juni open. Komt over als een fabriek met 781 plaatsen.

door op 12-07-2012

Mooie en ruime plaatsen midden in het bos met kans op ontmoeting met een elk en een verdwaalde beer. Enige minpuntje is dat de douches ver weg zitten. Ook goed gelegen om Jasper, de tramway en Maligne Lake te bezoeken.

door op 09-07-2012

Een grote camping met maar 1 douchegelegenheid, dus als je pech hebt zit je er ver van af. Wij zaten er 1,5 km vanaf.

door op 07-07-2012

Leuke grote camping waar de plaatsen met elektra e.d. snel vol zijn. Dus als je dat wilt kun je van te voren reserveren. Prima douches en toiletten. Grote speeltuin voor jong en oud. Vlakje de winkels in Jasper.

door op 04-10-2010

Grote natuurcamping.

door op 23-09-2010

Prima camping, schoon sanitair.

door op 20-09-2010

Prima camping natuurcamping.

door op 13-09-2010

Grote, maar toch fijne camping net buiten Jasper. Plaatsen in het bos. Elks lopen over het terrein! In hoogseizoen wel reserveren, want anders is er geen plaats. Eindelijk fatsoenlijke douches (bij kampeergeld inbegrepen).

door op 24-08-2010

Enorme camping. We hebben 20 minuten gelopen om de douches te bereiken, en weer 20 minuten terug. Tip: met de camper of auto naar de douches gaan.

door op 23-08-2010

Mooie campsite. Sanitair voldoende. Douches op grote afstand. Reservering noodzakelijk. Beren in omgeving.

door op 22-08-2010

Heel grote camping, maar achteraan heel rustig. Mooie plekken onder hoge berkenbomen.

door op 09-08-2010

Prima camping, groot maar mooi in het bos met elks.

door op 19-07-2010

Bij deze camping sta je in het bos. Het is een grote camping maar zo ingericht dat je dit helemaal niet merkt. Ze hebben een prachtig groot open veld om op te spelen en een mooi klimtoestel voor de kinderen. Dit was een van de beste campings (met comfortabel en mooie sites) die wij hebben gezien in Jasper en Banff parken.

door op 14-07-2010

Prima, beetje duur in voorseizoen. Mooie plaatsen.

door op 01-07-2010

Heel groot, maar dat heb je niet in de gaten. Ze hebben ook hook ups, maar relatief weinig. Niet overal fire pits. Prima toiletvoorzieningen. Beperkt aantal douches, dus wellicht ver lopen. Druk bij het inchecken.

door op 26-10-2009

Goede camping. Mooie plaatsen. Geen busverbinding met de stad, dus met de camper op en neer. In de herfst kun je genieten van de bronstige elks die over de camping rennen.

door op 06-10-2009

Grote drukke camping met bbq's. Prachtige ligging in Jasper National Park.

door op 21-09-2009
door op 09-09-2009

Camping volledig in het bos. Het is een grote camping maar zo ingericht dat je dit helemaal niet merkt. Weinig hook ups. Wij hadden niets maar is te doen. Prima sanitaire voorzieningen. Douches kunnen ver lopen zijn maar dan langsrijden en douchen als je van uitstapje terugkomt. Hoogseizoen reserveren gewenst dan ben je zeker van plekje.

door op 07-09-2009

Mooie camping. Ruime plaatsen met mooie picknicktafels en veel bomen. Sanitaire voorzieningen schoon. Douche voorziening echter slechts op 1 locatie op camping aanwezig, niet echt op loopafstand dus.

door op 28-08-2009

Rustige camping

door op 25-08-2009

Ruime en grote camping prachtig gelegen in een bos waar de Wapiti herten doorheen lopen. Ruime plekken, Douches en toiletten staan iets verder weg.

door op 25-08-2009

Immens grote camping, maar gelegen in een prachtig bos. Door de inginieuze indeling heb je niet door dat deze camping ruim 900 plaatsen kent. Dichtbij Jasper, dus echte aanrader.

door op 16-08-2009

Grote camping maar door de indeling niet te merken. Douchen kun je beter in de camper doen want er is maar 1 douchegebouw en vanaf onze plaats eigenlijk niet te bereiken. Dumpplaats in orde.

door op 10-08-2009

Nette natuurcamping was volgeboekt maar toch rustig. Mooie omgeving. Trip naar Maligne Lake is de moeite waard.

door op 12-07-2009

De camping ligt in een mooie omgeving, veel groen en bomen, je staat niet echt op elkaar. De voorzieningen zijn allemaal aanwezig.

door op 08-07-2009

Mega-grote camping. Ondanks de grootte van de camping is dit op de plaatsen zelf niet te merken. Minpunt: er is maar een douche-gebouw voor de hele camping! WC-gebouwen zijn wel goed over de camping verspreid.

door op 08-07-2009

Goede camping, alleen de douches kunnen erg ver lopen zijn

door op 03-07-2009

Prachtige camping met bijna 800 plaatsen, midden in het bos waar de elanden 's avonds naast je camper staan. 3 km van Jasper en 4 km van de kabelbaan Tramway Jasper. Genoeg toiletgebouwen maar er is maar 1 douchegebouw en dat is midden op de camping, dus een eind lopen. In het weekend erg druk waardoor al heel snel alle plekken met electriciteit weg zijn. Verder een prachtige omgeving.

Bezocht op 21-06-0202 door

Grote camping opgedeeld in grote ronde eilanden van 10 plaatsen. Wij hadden een plek zonder voorzieningen. Onze camper kan minimaal 2 dagen zonder electriciteit hoewel de micro wave dan niet is te gebruiken. Mooie ruime plekken met behoorlijke afstand van de mede kampeerders. Alle douche- en toiletgebouwen zijn erg mooi en luxe. Per drie eilanden is er een toiletgebouw met twee douches (aparte kamertjes) en voldoende toiletten en wastafels. Je kan er zelfs in een kluisje je mobiele apparaat opladen. De camping heeft een weids uitzicht op de omringende bergen. De loopafstand naar Jasper is ongeveer 30 minuten over een wandelpad. Op de camping loopt een hele kudde Elks.

Kosten per nacht: $35

Schrijf een review
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan