31/08/09 Mounument Valley, Mesa Verde en Black canyon of the Gunnison

Door Fam. van Schijndel - 01-09-2009 03:21 Na een paar dagen webstilte weer een weblog. De afgelopen dagen hebben we gekampeerd op een staatscamping en die hebben minder faciliteiten en zeker geen WiFi.We zijn nu langzamerhand op weg naar Denver.
Donderdag zijn we van Moab naar Monument Valley gereden waar Guus en ik in 1989 ook zijn geweest. Alweer een hele tijd gelden dus. Het maakte toen meer indruk op ons dan nu, maar het blijft wel mooi en indrukwejjend om te zien.

Daarna zijn we doorgereden naar Cortez, vlakbij Mesa Verde. Dit zijn oude nederzettingen die in de rotsen zijn uitgehakt en gebouwd door Pueblos, de voorlopers van de Indianen of Mexicanen. Het is enigzins vergelijkbaar met de Romeinse cultuur, alleen loopt het eeuwen achter. Wel indrukwekkend om te zien en te horen hoe deze mensen overleefden met heel weinig.


Daarna zijn we via Durango en Silverton de Rockies weer ingegaan. Deze plaatsen zijn echte Western mijn stadjes waar nog steeds een oude stoomtrein op en neer pendelt. Een mooie route hoog door de bergen die ook met de auto erg mooi is om te zien.

Hier vertrekt de trein uit Silverton terug naar Durango, met de auto een uur met de stoomtrein 3 uur.

Daarna zijn we naar de Black canyon of the Gunnison gereden waar we hebben gekampeerd aan het Blue Mesa lake. Hier hebben we een rustdag ingepland. Een leuk motorbootje gehuurd en we vermaken ons wel de rest van de dag!

Na vandaag (maandag) gaan we via het beroemde Aspen en Vail (wintersportgebieden) terug naar Denver. Jullie horen nog van ons voor we weer thuis zijn!

Groeten,
Guus, Monique, Tessa en Laurens
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan