dag 18 ( 18 -10-2009)

Door jacq en joke van eldert - A long time ago Vandaag zijn we de Bright Angel trail gaan lopen. Niet zo ver als we zouden willen omdat dit overal en door iedereen wordt afgeraden. We zouden op 1 dag niet verder moeten lopen dan de Indian Garden. Dat we niet op 1 dag naar de colorado river/Phantom ranche konden lopen was ons ook wel duidelijk, maar met de ervaring die we in de Alpen hadden opgedaan dachten we dat Plateau point mogelijk zou moeten zijn , maar ook dat werd sterk afgeraden. Normaal zou je 2.5 uur nodig hebben om bij Indian Garden te komen en 5 uur op weer op de south Rim te komen. als je dan vervolgens vanaf Indian Garden nog 2 uur nodig hebt om heen en weer te lopen naar Plateau point dan duurt zo'n dag wel lang.
Als men dan ook nog eens sterk de nadruk legt op het feit dat er jaarlijks meer dan 250 wandelaars uit de Grand Canyon gehaald worden vanwege hart of andere lichamelijke problemen dan bedenk je je en houdt je je dus maar aan de voorschriften.
We hadden 2 en een kwart uur nodig om van de South Rim bij Indian Garden te komen incl. koffie pauze en fotostops.
Terug liepen we het in een goede 3 uur incl. pauzes.
We hadden het dus kunnen doen tot aan Plateau point. Als we ooit nog eens in de Grand Canyon komen en voelen ons zoals we nu zijn dan doen we de 2 daagse tocht naar Phantom Ranch.

Onderweg kom je muildiertransport tegen, hetgeen prachtige beelden op levert.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!