Prince Edward Island

Door christa - A long time ago

Vrijdag 10-06 op weg naar PEI, Prince Edward Island. We rijden vanaf Moncton, via de kustweg naar de Confidential Bridge. Veel over de bergen en dan uiteindelijk de brug. De Confidential Bridge is de langste vrijstaande brug ter wereld. Totaal 13 km lang en het haagste punt is 60 meter hoog. Ik moet ook zeggen erg indrukwekkend. Wanneer je het eiland opkomt is de weg vrij, als je eraf gaat mag je toll betalen. Of zoals wij dat gaan doen, de ferry naar Nova Scotia betaal je.  Maar eerst PEI.

 Vanaf de brug zie je direkt het rode zand waar PEI bekend om staat. Door het hoge ijzergehalte in de grond kleurd de aarde hier rood. Het schijnt zeer voetzame grond te zijn voor de gewassen. Dit kun je op het eiland ook zien. Grote landerijen en veel akkerbouw. Vooral bekend om zijn aardappelteelt. Zelfs de zandstranden zijn rood. Dit is trouwens een pracht gezicht als je daar dus de witte schelpen ziet liggen.

Zaterdag 11-06. Vanochtend zijn we vertrokken van Charlottetown, waar wij verblijven in het Best Westren. We gaan vandaag de Central Coast Drive rijden. Deze voert oa naar de stranden in het noorden van het eiland. We komen terecht in het PEI National Parc Cavendish. We rijden door een prachtig groen gebied waar we trouwens ook nederlandse namen tegen komen. Rond de middag maken we een strandwandeling op het rode strand. Je weet niet wat je ziet met die blauwe zee op de achtergrond.  De verdere rit gaat langs Green Gables Shore, nu weer een geheel groen gebied. Veel akkerbouw, lupines langs de weg. Lanmgs de weg ook heel veel galleries van plaatselijke kunstenaars. Bij 1 hiervan stoppen we voor een late lunch. Gallerie Dunes in Cavendish. Hier hebben ze ook een hele mooie tuin aangelegt. Wat ons opvalt is dat hier alles tegelijk in bloei staat. De blauwe druifjes en tulpen, gelijk met de pioenrozen etc. Op dit plekje verblijven we langer dan gedacht maar het is hier ook zo mooi. Bovendien schijnt het zonnetje heerlijk maar heb je hier ook altijd een lekker fris windje. Uiteindelijk moeten we toch afschijd nemen van dit paradijsje en rijden we verder richting Kensington. Langs de weg komen we tegen " Grandpa's antique photo studio" en voordat we er erg in hadden stonden we met z'n tweeen in een amerikaanse zetting, pistool in de aanslag bovenop de bar. Ra Ra wat is ons overkomen vanmiddag. Dat mogen jullie raden voor ons al een weet.

Morgen op de ferry terug naar Nova Scotia voor twee overnachtingen en een kennismaking met een wederom ander landschap.

Reacties

Hans en Mam. A long time ago

geweldig, we hebben genoten
en wensen jullie nog veel plezier. Bedankt.

joke A long time ago

Ha Christa,
Ik merk uit je verhalen dat jullie ontzettend genieten van alles wat jullie zien. Heerlijk om te lezen.
Ik hoop dat jullie veel mooie foto's maken zodat we daarna nog een beetje zien hoe 't echt was.
Hele goeie en leuke reis verder. Enjoy !!

Groetjes Joke

joke A long time ago

Ha Christa en Lida,

Jullie genieten nog steeds van jullie mooie rondreis? Nog een paar dagen genieten hoor! Hier loopt het gewoon door hoor. Veel plezier nog even en een goeie terugreis.

Groetjes Joke
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!