Laatste restje Wyoming

Door R. Wijnands - A long time ago

Donderdag 4 augustus

Helaas! We gaan Yellowstone verlaten. Bijna een beetje droevig van. De tocht naar Cody was eigenlijk weer hartstikke mooi. We kwamen weer langs Hayden Valley (waar zo veel dieren te zien zijn). We konden af en toe al een beetje glimlachten om mensen die uitgebreid stopten bij 1 bizon terwijl er verderop hele kuddes liepen. Daarna nog een stukje langs Lake Yellowstone. Weer door een groot ooit verbrand bos. Op sommige plekken zie je weer nieuwe opgroei, op andere plekken alleen nog maar wat gras of bloemen. Weird om te zien. Eenmaal buiten het park bleef de weg mooi. Ook nu weer bijna verlaten gebieden waar soms ook nog iets van wintersport zou moeten zijn???

Gestopt bij Buffalo Bill Dam: een enorm diepe, niet zo brede dam. IN bijbehorende visitorcenter (dat hebben ze hier bij bijna elke bezienswaardigheid, ook altijd met gratis koffie) verhaal gezien over hoe de dam gebouwd was. Dat geeft wel een bijzonder beeld: 3 jaar lang; steeds verschillende aannemers die moesten vechten tegen de elementen: steeds in het voorjaar als de sneeuw smolt werd de dam vernield door al het water. Maar na 3 jaar lukte het eindelijk om VOOR de voorjaarsvloed de dam dicht te hebben. Kosten: enorm veel dollars, paar mensenlevens, stuk of 25 gewond, blind o.i.d. We liepen naar buiten en keken met heel andere ogen naar de dam.

Eindbestemming voor die dag: Cody. De stad van William J.Cody, alias Buffalo Bill.  ’s Avonds naar rodeo geweest. Was wel een beetje voor de toeristen, de ECHTE grote rodeo’s waren al geweest. Maar toch leuk om een keer mee te maken. Vanaf camping met een shuttlebus erheen en weer terug.

Vrijdag 5 augustus

’s Ochtends druk geweest om telefoon op te kunnen waarderen. Viel niet mee. Gebeld ,internet ,Walmart geprobeerd. Ging allemaal niet. Toen naar een kantoor van de provider. Pas om 10 uur open. Konden we van tevoren nog even naar Old Trail Town: soort klein openluchtmuseum over Wilde Westen.

Nadat de kaart was opgewaardeerd konden we Annika weer bellen om te horen hoe het met haar ging. Ze zou naar de dokter.

Ondertussen was het al weer half 12 voor we gingen rijden. En dit moest een echte reisdag worden: veel kilometers maken. Gelukkig werden de wegen gedurende de middag steeds beter. Uiteindelijk ruim 400 mijl gereden tot Cheyenne: de hoofdstad van Wyoming. Daar hebben we verder niets van gezien. We kwamen laat aan, wilden nog een mail versturen naar Vliegtickets.nl om te proberen voor Annika om te boeken naar een week eerder. We hadden inmiddels weer met elkaar gebeld. Was hersenschudding; gelukkig was er een buurvrouw die zich een beetje over haar ontfermt. Dokter had niet verboden te vliegen en daar maar zitten wachten lijkt me ook niet wat. Dus proberen maar of ze eerder kan vliegen. Houd ons wel bezig nu, maar als zoiets gebeurt is het helemaal niet erg dat dat je vakantie wat onderbreekt.

Wayoming was de moeite waard!

Groetjes van Anja en Rob

Reacties

Nicole A long time ago

Yee ha folks!
Zo te lezen zitten jullie echt in het Wilde Westen.
Nog een paar daagjes en dan zit het erop. Ik hoop dat de terugreis van Annika zonder al te veel problemen geregeld kan worden. Het zou natuurlijk mooi zijn als ze met jullie terug zou kunnen reizen, maar dat is waarschijnlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan.
Hoop dat jullie nog een paar leuke dagen hebben en alvast goede terugreis
groetjes
Nicole

Hans en Marianne Timmerman - van Straaten A long time ago

Fijn dat jullie zo'n bijzondere reis meemaken. Wij volgen het van tijd tot tijd en zijn benieuwd naar de foto's en verhalen. Yellowstone doet Hans een beetje denken aan IJsland, maar dan in een heel ander klimaat, en aan een overlevingstocht met de jongens.
Jammer van de hersenschudding van Annika. Gelukkig is ze al weer herstellende. We zijn benieuwd wanneer we elkaar weer zien.
De Timmermannetjes en één Straatje

A.M.P.Timmerman-de Jong A long time ago

Pim heeft mij net, telefonisch, geholpen met de computer, want hij deed het niet meer. Ik had net een reactie op jullie verhaal verhaal getypt, maar het verzenden lukte niet.
Het was fijn jullie reisverslag te lezen, erg leuk.
Hopelijk komt Annika gelijk met jullie terug. Ik hoor het nog wel. In ieder geval nog een paar leuke dagen en gezond weer thuis.
Liefs van Ma.
P.S. Annika heeft mij ook nog gebeld, dat was fijn!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!