30 mei 2013 Yellowstone National Park dag 1

Door Anki Riteco - A long time ago

De eerste dag in Yellowstone National Park. We maken gebruik van de westingang. Het park is onderverdeeld in twee rondes. In de vorm van een 8 kun je het park doorrijden. De weg naar Rooseveldt Tower is echter nog afgesloten. Het weer is wisselvallig en koud. Maar de lucht met tijden stralend blauw en mooie stapelwolken. Voor foto’s eigenlijk ideaal, voor je koude handen funest! Jeetje wat is het koud! Maar met alles wat Yellowstone te bieden heeft vergeet je alles. Wat een natuurwonderen bij elkaar!

We hebben bij het bezoekerscentrum de nationale park pass gekocht, een kaart van het park en de meest recente informatie kregen we hier mee. Ben voorzichtig met de Bisons. Ze zijn onberekenbaar, de meeste slachtoffers komen door deze dieren. Dus niet door beren, zoals je zou denken.

De ontmoeting met de eerste Bisons was geweldig! Wat een geweldige indrukwekkende beesten zijn het. Momenteel niet altijd mooi, omdat ze hun wintervacht aan het verliezen zijn. Maar ze dwingen respect af!

De eerste rookwolken komen in zicht. Dat zijn de geisers. Ca. 150 geisers heeft Yellowstone, maar enkele ervan zijn zo mooi, dat ze je ze zeker gezien moet hebben. Ik ga ze niet allemaal beschrijven maar ik zal door foto’s ( zie onder afbeeldingen voor meer foto's) een indruk proberen te geven.

Tot ca. half vier zijn we in de geiser regio gebleven. Toen hebben we ons opgepakt en zijn de andere helft van de onderste loop gaan rijden. In de bergen kregen we nog een enorme hagelbui te verduren, maar direct daarna ook weer stralend blauwe hemel. Iedere 5 minuten kan het weer anders zijn.

Terug in het dal ca. 8 uur, staat de zon al laag en valt erg mooi avondlicht op een kudde bisons met kalfjes.

Vanavond gestopt bij de Mac,  want om half negen nog koken in onze primitieve cabin, leek niet al te handig. Morgen doen we dat dan maar. We hadden na zo’n lange dag geen zin in een uitgebreid restaurant, maar achteraf was dit ook niet alles, er stopte een bus met Japanners! Moet je dat eens meemaken, voordat die allemaal te eten hadden. Een belevenis op zich haha. Overigens daar heb ik geen beelden van………….

Morgen probeer ik dag twee van Yellowstone in te halen. Voor vanavond is het even genoeg.

Ik ben een beetje moe!

Liefs van Ben en Anki.

Superveel liefs voor mijn meisje, ik mis je X.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan