Van San Diego naar Los Angeles

Door B. Hof - A long time ago

Zondag 27 april:
Lekker op tijd opgestaan, want we gaan vandaag naar Seaworld. Bij het winkeltje op de camping kortingskaartjes gehaald, maar dan kost het nog genoeg! Rond 10 uur bij Seaworld gearriveerd. Mooi op tijd, zo was er geen wachtrij bij de eerste attractie; Atlantis. Harry met de kids erin en gelijk het eerste natte pak gehaald! We hebben van alles gezien: pinguïns, zeeschildpadden, dolfijnen, orka's, noem maar op. Derrik nog een keer kwijtgeraakt. Hij zei later dat wij zomaar waren weggelopen (we stonden gewoon bij de dolfijnen te kijken) en toen is hij in een grote klimtouwtoren geklommen om ons te zoeken. Toen hij ons niet zag is hij lekker gaan spelen en Melanie vond hem gelukkig weer terug. Twee keer bij een show geweest, eentje met dolfijnen en het sluitstuk was de show met orka's. Van tevoren werd gewaarschuwd dat je nat kon worden als je beneden vooraan ging zitten. De eerste keer waagden we het erop, maar de tweede show gingen wij bovenaan zitten. Erben en Derrik bleven mooi vooraan zitten en kregen waar voor hun geld! Er kwam een orka voorbij die een keer met haar staart zwiepte en de eerste tien rijen waren echt zeiknat, er stonden dan ook bordjes 'soak zone'. Maar de jongens vonden het prachtig en stonden vooraan te springen. Het was alleen wel koud en zout water, dus maar goed dat we toch weg zouden gaan. Bij de camper de zeiknatte kleren uitgedaan en de zwembroek aan, zo konden ze bij de camping meteen het zwembad in. Daarna onder de douche en ondertussen had ik de pannenkoeken klaar, dus dat was weer smullen! 

Maandag 28 april:
OK, we hebben besloten om hier nog maar een nachtje te blijven! De camping is super voor de kinderen, met heel veel speeldingen. Onder andere fietsen en skelters, dus die eerst maar gehuurd voor een half uur. Ondertussen doen we lekker rustig aan. Vanmiddag maar eens bij de beach kijken. Voor het eerst met oma Tinie gebeld, die was heel blij te horen dat het goed gaat! Na de lunch nog een keer de fietsen gehuurd en toen ontdekten we de magische surfschiettent op de camping. We hadden 5 Dollar erin gestopt, en hoe vaker we raak schoten, hoe meer credits we kregen, er kwam geen einde aan! Uiteindelijk in de camper gestapt en via Memorial Beach bij La Jolla aangekomen. Hier was een mooi klein strandje waar de kinderen zich konden uitleven in de golven. Het was er prachtig! Toen we naar de camper liepen kwam er net een Vietnamees vrouwtje aan die geen loempia's, maar het hele jaar door ijsjes verkocht, heerlijk! Op de camping wentelteefjes, hotdogs en kippenvleugels gegeten. Niet echt verantwoord, maar wel lekker! 

Dinsdag 29 april:
Rustig aan de boel weer opgepakt en rond half 11 verlieten we San Diego; op naar de laatste trip van onze vakantie: Los Angeles! We reden eerst nog een eind (bijna)langs de kust, was mooi. Op de camping aangekomen was het al behoorlijk heet. Eerst een hapje eten en daarna een lekker frisse duik in het zwembad. Het water is niet verwarmd, dus voelt eerst heel koud, maar het was toch heel lekker! Het was vandaag ongeveer 30 graden en volgens Harry wordt het eind van de week zelfs nog warmer! Later nog wat sightseeing gedaan hier in de buurt. We zitten ongeveer aan het eind van de buitenwijken van LA, vlakbij zijn bergen en we hebben zelfs een grote farm met koeien gezien! Terug op de camping voor de laatste keer pannenkoeken gebakken (het meel is nu echt op) en daarna zijn de kinderen nog een keer in het zwembad geweest. Daarna nog een spelletje kaarten en toen maar naar bed. Morgen willen we naar de Universal Studio's, dus dan moeten ze wel genoeg energie hebben! 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!