Grand Canyon NP – Page / Lake Powell

Door Ria en Gerard de Jong - A long time ago

Maandag 27 april             Grand Canyon NP – Page / Lake Powell

Ja, ja, 4 uur is best vroeg maar het lukt om om 4.45 uur op weg te zijn naar de bushalte. Na de overstap bij het Visitor Centre zijn we om half 6 bij Yaki Point, mooi op tijd dus. We zijn niet de enige, in de bus zaten nog een tiental mensen. We zien in de ijzige kou een indrukwekkende zonsopgang. Na een half uur pakken we de bus naar South Kaibab Trail, hier gaan we een stukje naar beneden lopen, de canyon in. We lopen tot aan Ooh Aah Point, deze naam heeft geen verduidelijking nodig. Ook hier zijn we niet alleen, sommige gaan bepakt naar beneden voor de tocht naar de boden van de canyon, overnachten daar, en gaan morgen weer de weg omhoog doen. De meeste doen net als wij een stukje naar beneden lopen om het gevoel te krijgen ‘ín de canyon’ te zijn. Het was een mooie ervaring van 3 km heen-en-weer. We gaan terug naar de camping want we moeten voor 11 uur uitchecken. Dat lukt makkelijk als we om half 11 vertrekken via de Dessert View Road richting de oostelijke uitgang, we gaan op weg richting Page. Het is inmiddels al weer korte broeken weer geworden. Onderweg zien we weer een schitterend landschap aan ons voorbijtrekken. Je moet het met eigen ogen gezien hebben om het te bevatten. Voor Page bij Bitter Spring slaat we af richting de Navajo Bridge, een brug gebouwd in 1932 over de Colorado-rivier heen. Diep onder ons in de rivier zien we weer diverse 6 rafts gaan. We rijden de weg weer terug om de weg richting Page te vervolgen. We kopen eerst eten voor de bbq voor vanavond en rijden daarna naar de Wahweap Campground die ik voor twee nachten besproken heb. Het is een mooie zeer ruime camping met zicht op Lake Powell. Het is 25+ gr. dus heerlijk weer voor de bbq. Het was een lange dag en omdat morgen om 8.30 uur de volgende activiteit gepland staat maken we het niet te laat. Welterusten.

Groeten, Wilma, Wouter, Ria en Gerard.

Reacties

Alex en Yvonne A long time ago

Wij hebben ook drie nachten daar gelogeerd. Benieuwd naar jullie verdere avonturen, je moet het inderdaad met eigen ogen zien he? Het is niet te beschrijven!

Bart&Sabine A long time ago

Wat een mooie verhalen om te lezen! Hier word de jaloezie steeds groter! Top dat de camper het weer doet! Geniet er van! Dikke kus

Arie en Ariea A long time ago

Hallo, wat een mooie verhalen en belevenissen, jullie genieten er maar van! Ook erg mooie foto's.
We beleven jullie vakantie mee!!
Gelukkig geen pech meer.
Groetjes van ons.

Joke kant A long time ago

Al jullie verhalen brengt bij ons de reis van twee jaar terug weer tot leven. Het is een reis om nooit meer te vergeten!
Even een kleine tip. Vergeet Capitol Reef niet....zo mooi en een andere tip die niet in de tiogatours reis beschreven staat maar zeer zeer de moeite waard is : Valley of Fire. Dat ligt tussen Red Canyon en Zion. Als je niet genoeg tijd hebt....vergeet dan Red Canyon en doe zeker valley of fire aan.....echt een belevenis....een van de mooiste national parken.....
Geniet ervan! Groetjes van ons

Edwin en Ellen A long time ago

De mooie reisverslagen doen ons meerijden achter jullie campers aan! Fantastisch leuk.
Bedankt voor mijn verjaardagskaart, Wout en Wilma!
Wij wensen jullie gevieren een prachtige voortzetting van jullie reis met mooi en zonnig weer!

Wim en Ada A long time ago

o, dat is echt vroeg op! Neem mijn pet voor jullie af! Maar oke; jullie werden natuurlijk ervoor beloond. Het klinkt erg mooi!groetjes!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!