Page / Lake Powell

Door Ria en Gerard de Jong - 29-04-2015 07:29

Dinsdag 28 april                Page / Lake Powell

De eerste activiteit van vandaag is een bezoek aan de Lower Antelope Canyon, dit zijn ondergrondse kloven in de grond van 400 m lang die door de weersomstandigheden van wind, water en modder zijn uitgesleten in het zandsteen. Met een laddertje ga je ca. 10 m naar beneden. De lichtinval is ’s morgens vroeg het mooiste, het geeft dan de mooiste diepere kleurtinten op de wanden. Vandaar dat we voor 8 uur op pad gaan om al om half 9 deze toer onder leiding van een Navajo-gids te maken in het Lake Powell Navajo Tribal Park. Het is een prachtige wandeling cq. klimmen en klauteren langs de wanden van de canyon. De gids weet mooie fotogenieke plekjes en maakt ook een aantal foto’s met onze camera. Op de terugweg slaan we vast weer de bbq-gerechten in voor vanavond. Ruim 200 km vanaf de Grand Canyon en gezakt van 2.200 naar 1.300 m hoogte is het ruim warmer met bijna 30 graden vandaag. Tussen de middag staat de Horseshoe Bend op het programma, een bocht in de Colorado-rivier in de vorm van een hoefijzer die tussen 12 en 2 uur volledig in de zon ligt. Een pittige wandeling er naar toe door het mulle zand vol in de zon maar dat blijkt het wel waard te zijn. Van grote hoogte kijk je schitterende op deze bocht. Met de groothoeklens op 18 mm is die mooi in één foto te vangen. We gaan terug naar de camping, Ria en ik maken nog een wandeling naar het meer. Ik ga met zonsondergang nog een keer terug voor wat foto’s. Wouter is foto’s aan het uploaden op het blog, het gaat traag maar hij krijgt er weer een aantal op. Met het verslag van deze dag ben ik weer volledig bij. Morgen gaan we op pad naar Monument Valley, kijken waar John Wayne z’n cowboyfilms heeft opgenomen. De komende te bezoeken parken voorspellen een temperatuur van 25+. Het eerste kleurtje hebben we vandaag opgedaan, de rest kan daar volgen.

Joke, bedankt voor de tip. Capitol Reef NP doen we ook aan, gepland staat Fruita Campground, deze kan je echter niet bespreken. Valley of Fire SP staat gepland onderweg van Zion NP naar Las Vegas, zie de routeomschrijving.

Groeten, Wilma, Wouter, Ria en Gerard.

Reacties

Andries 29-04-2015 09:05 {{button-27883}}

Klinkt allemaal prima. Zag al mooie plaatjes. Hier is de zomer nog niet begonnen. Goede dag en geniet ervan.

Alex en Yvonne 29-04-2015 10:55 {{button-27884}}

Jullie overnachten vast op de campground van Gouldings bij Monument Valley. Ook hier weer zeer de moeite waard om vroeg op te staan. Aan de rand van de camping zie je dan tussen de twee steile rotswanden Monument Valley liggen en daarachter de zon opkomen! Fenomenaal! Veel plezier!

Edwin en Ellen 29-04-2015 18:32 {{button-27895}}

De mooie reisverslagen doen ons meerijden achter jullie campers aan! Fantastisch leuk.
Bedankt voor mijn verjaardagskaart, Wout en Wilma!
Wij wensen jullie gevieren een prachtige voortzetting van jullie reis met mooi en zonnig weer!

Rob en reintje 29-04-2015 21:22 {{button-27898}}

Al heel wat beleefd de eerste week,mooie plaatjes gezien van jullie reis. Hopelijk gaat het nu ook goed met de camper. Fijne voortzetting van de reis. Groet aan jullie vieren.

Arie en Ariea 29-04-2015 21:27 {{button-27899}}

Jeetje wat maken jullie mooie uitjes, en Gerard, complimenten voor je mooie reisverslagen, of we het mee beleven.
En mooi weer, wat wil je nog meer.
groetjes van ons.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan