week 7

Door - A long time ago

 13 juli:

Vanmorgen om 8.30 uur opgestaan na een vreemde nacht omdat de kamer helemaal donker was en er geen enkel geluid te horen doordrong in onze kamer.  Dit in tegenstelling met de camper waar er altijd wat licht naar binnen kwam en s'morgensvroeg er al startende motoren te horen waren.

Lekker in het hotel begonnen met het ontbijt (engels) en daarna koffie gedronken bij Tim Hortons. De mannen kregen een verbod om iets lekkers te nuttigen bij de koffie.

Een paar bloks verderop zit een bedrijf wat fietsen in de verhuur heeft, dus fietsen gehuurd en een route uitgestippeld richting het Stanleypark,

                                               

maar eerst nog naar de arts voor de laatste Canadese controle betr. Harry's oog. Na anderhalf uur. kwamen Harry en Yvonne lachend uit de praktijk, vriendelijk uitgezwaaid door de arts.

                                                                                       

Wederom 250 dollar armer (verzekeringswerk) en na een bezoekje aan de apotheek nog eens 50 dollar. Weer wat nieuwe druppel en een zalfje, maar dan ben je straks weer als nieuw.

Om 12.30 uur zijn we op de fiets gestapt naar het Stanley park met een warm broodje van TIm Hortons in de picknickmand.

  

Leuke route gefietst en veel mensen namen dezelfde beslissing, het leek wel weekend. Tijdens de fietsroute kwamen we langs de haven waar de Holland America Line een aanlegplaats heeft en ja hoor, daar lag onze cruiseboot De Volendam weer. Dit was leuk om het van de andere kant te bekijken.

                                                                                                    

In het Stanleypark de beroemde totempalen bekeken, het was al een park op zich.

                                  

Geweldig om aan de grote oceaan te zijn waar veel mensen op het strand lagen. Kok had wat langer tijd nodig om langs het strand te fietsen omdat het uitzicht erg mooi was op sommige plaatsen.

Het is verbazend dat in de stad verschillende fietspaden zijn gemaakt waar geen verkeer verder op komt, dus je kan rustig aan doen (pensionada tempo). Ook de grote Burrards bridge over gefietst wat op zich een belevenis was.

  

Om 18.00 uur de fietsen weer ingeleverd en gelopen naar het hotel. Even badderen en relaxen, daarna in het hotel gegeten en te bedde want morgen is de laatste dag in Vancouver.

                            

14 juli:

Vanmorgen zijn we gaan ontbijten in een Belgisch restaurant  in downtown en Harry schrok behoorlijk van z'n ontbijt.

    

Hij kreeg zowaar een echte Belgische wafel, terwijl wij (Tineke,Yvonne en Kok) een lekker uitgebreid ontbijtje voorgeschoteld kregen. Hij werd door Kok op rantsoen gezet  vandaar die enkele wafel Dit was uiteraard een grapje en even later kreeg hij natuurlijk ook een uitgebreid ontbijtje.

                                                                                                  

Vanuit het restaurant namen we de Free bus naar Capilano waar er eerst koffie werd gedronken voordat we het park met de beroemde Capilano bridge betraden.

                   

Een bijzonder mooi park met een hangbrug over een kloof en daarna allerlei wandelpaden welke tot in de toppen van de bomen reikten.

  

Nadat we zo'n 5 kilometer hadden gelopen door een regenwoud vergezeld van sequoia bomen warvan enkele 600 jaar en ouder zijn, ook een aantal zeldzame vogels gespot te hebben tussen de bomen,

                                                          

zijn we langszaam naar de uitgang gelopen. 

Daarna weer met de Free bus terug gegaan naar een gezellige winkelbuurt bij de haven waar Yvonne trakteerde vanwege de Skip-Bo competitie. Ze heeft de stand niet in haar voordeel kunnen omzetten dus zat er niets anders op dan te trakteren. Het was een heerlijk ijsje met 2 bollen en midden in de winkelstraat op een terrasje hebben we deze naar binnen gewerkt.

                                                          

De eindstand is als volgt Yvonne 4e pl. Harry 3e pl. Tineke 2e pl. en Kok 1e plaats.

Aan het eind van de middag naar ons hotel gelopen om te badderen en uit te rusten,  ons op te maken voor een klein hapje bij een pizzaria. Dit zal voorlopig de laatste (verkeerde) maaltijd zijn, vanaf overmorgen wordt de broekriem weer aangetrokken   omdat er hier en daar wat over dezelfde broekriem  begint te hangen wat eigenlijk niet de bedoeling was. Geen toetjes, frites, hamburgers enz. meer, alleen sla, water en peentjes.

Morgenochtend om 11.45 uur vliegen we via Toronto naar Amsterdam waar we zaterdagmorgen om 10.00 uur hopen te landen.

Wij willen graag langs deze weg iedereen bedanken voor de reacties n.a.v. ons reisverslag, want het is toch leuk te vernemen dat het gelezen wordt.

Tot de volgende keer. groeten Yvonne, Tineke, Harry en Kok

 

 

Reacties

stefan A long time ago

Aegon zij dat hun veder u zoekt ik heb toch ales bij hun verzekerd waar ze vandaag hald ze zij tegen mij aan de telefoon u kund gewoon schaden in vullen gaat hun weder uit zoeken. .Oja ik kwam die mensen tegen hun zijn naar schade bedrijven geweest ze zij tussen 175 200 ero messien kom nog eens expert .we wacht wel af.

Fam. Andriessen A long time ago

Weer fijn om te lezen het (bijna) laatste reisverslag. Fijn ook jullie even gesproken te hebben vanmorgen. Goede reis terug en dikke kus uit Kampen.

Mariette van calsteren A long time ago

Die laatste dagen zjn best wel leuk geweest he? Lekker op de fiets! Nu is het feest weer voorbij en vandaag nog een lange vlucht naar huis! Maar veel proberen te slapen onderweg! Jullie kennende zal dat wel lukken! Goeie vlucht ! 🛫🛫✈️✈️✈️✈️✈️✈️✈️✈️

Bea A long time ago

Heb van jullie verslag genoten!!! Zie jullie weer in Dronten xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!