Back to basic

Door Yvon - A couple of years ago

Vrijdag 4/8
Op weg naar een camping in Glacier National Park, het is druk bezet op de campings dus we gaan weer op tijd op pad. Alweer is er veel rook tussen de bergen, er zijn nu ook in de buurt bosbranden en we proberen via de radio in de gaten te houden of er wegafsluitingen zijn. Op de 1e campground vinden we een mooi plekje bij de rivier en we gaan meteen een korte hike doen van 2 uur nu het nog niet al te warm is. In het park is gisteren de grizzlybeer weer gezien, er zit slechts 1 in dit gebied (ze leven alleen in een vast gebied). Maar dan… denk je dat je goed voorbereid bent en vertelt de parkranger ons dat we in de buurt geen boodschappen kunnen doen. Canadezen zijn kennelijk gewend flink in te slaan omdat niet op elke hoek een winkel is. Daar hebben we niet bij stil gestaan. We dachten onderweg wel een supermarkt tegen te komen maar niks dus. Er is nog maar weinig eten over en boodschappen kunnen we alleen doen in Revelstoke en Golden. We bevinden ons precies tussen deze stadjes, beide op een uur rijden. En weer een uur terug. Dat gaan we dus niet doen. Gelukkig hebben we plenty water.
Er blijkt op korte afstand helemaal niets te koop; geen winkels, geen restaurants en zelfs geen benzinepomp al is dat niet ons grootste probleem op dit moment. We besluiten met wat we nog hebben een maaltijd te maken en daarna een grote hike van 6 km. naar de voet van de gletsjer te maken. Lisanne wil dit heel graag doen.

Ik heb dus alles wat er nog is bij elkaar geraapt en met de restjes toch nog best wat lekkers in elkaar geflanst. Thuis zou dit echt niet in de smaak vallen maar onder deze omstandigheden smaakt alles goed. Voor morgenvroeg hebben we gelukkig nog wat ontbijtspullen. 
Om half vier uur vertrekken JW en de meiden, zelf ga ik niet mee want de tocht met een hoogteverschil van 300 m. is te zwaar voor m’n knieën. Tegen 19 uur zijn ze weer terug, moe maar voldaan van de mooie wandeling. 
Bijzonder: we hebben vanmiddag voor het eerst een grote zwarte beer gezien! Hij stak vlak achter onze camper de weg over. Ging gelijk het bos weer in dus het was niet meer dan een glimp. 

 

 

Reacties

(O)pa A couple of years ago

Hoi reizigers,
Heb regelmatig jullie trektocht gevolgd en was het spoor soms bijster maar er komt waarschijnlijk tzt nog wel een evaluatie.
Jan Willem van harte gefeliciteerd met je verjaardag en maak er maar een leuke dag van.
Nel heeft maandag (14/8) twee zakken bloed en één zak bloedplaatjes gehad en is momenteel redelijk monter.
Groetjes en tot horens/ziens
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!