Richting Arches

Door Familie Wolff - A long time ago

Vanmorgen om acht uur vertrokken richting Arches, het park met de bogen. Eerst zijn we dwars door het Capitol Reef park gereden met alle rode rotsen mooi in het ochtendlicht, om vervolgens in een stuk te komen dat ook mooie rotspartijen had, maar in grijs en een vieze bruinkleur. Heel gek dat vergelijkbare rotsen dan opeens meer weghebben van de ertsbergen bij de Europoort (...) dan van de rode rotsen waar we even daarvoor nog lyrisch over waren. Gelukkig duurde dat stuk niet al te lang en na anderhalf uur rijden hebben we een ontbijt tussenstop gemaakt in Goblin Valley state park. Een heel grappig park met allemaal rotsen in de vorm van een paddestoel! We konden er vrij rondlopen,  klimmen en verstoppertje spelen. Geen vaste paden of hekken eromheen. We kwamen om een uur of drie bij de camping aan zodat de jongens gelijk konden van zwemmen en wij ons met de planning van morgen konden bezig houden.  En de was doen. En de zooi opruimen..omdat Arches vroeg in de avond al sluit,  was het volgens de zeer behulpzame dames van de receptie, niet meer de moeite om nog te gaan. Dus, hup, wij met de camper naar dead horse point state park. Een adembenemend uitzichtpunt over de meanderende Coloradorivier. We hebben daar hoog boven op de rotsen, ook op een soort paddestoel,  van het uitzicht genoten met een drankje en een chipje. Daarna zijn we gaan eten in Moab. En weet je wat  nu wel gek is?  We gaan morgen niet naar Arches... We hebben gekozen voor een paar uur raften op de Coloradorivier en daarna een tocht met een hummer door of the road backcountry slickrock.  Arches past niet comfortabel in de planning.  Ondermeer doordat er veel aan de weg wordt gewerkt daar, er amper parkeerplaats is voor campers en geen shuttlebussen. Dan maar niet. 

Reacties

Evert A long time ago

Hallo wereldreizigers!
Met zo'n uitgebreid verslag en de fotoserie kunnen we ,zittend op de bank, mooi meegenieten van de gebieden die jullie bezoeken. Het is de moeite waard en als ik het goed heb moet het mooiste gedeelte nog volgen.
Zo te zien vermaken jullie je uitstekend. Ik weet niet of jullie contact hebben met A en J maar in Spanje verloopt het ook prima.
Er valt na afloop weer het een en ander te vertellen.
Veel plezier!

Iloon Ellen-Wolff A long time ago

Hi Allen,

Raften:
Super leuk, en nog leuker in zo'n mooie omgeving!
Ben benieuwd hoe nat jullie gaan worden. ;-)

Jullie zitten niet stil, en hebben vakantie nodig na deze vakantie vol met avontuur!
Avontuur dat is het!

Iloon en Albert

Monique A long time ago

Weer een leuk verslag! Krijg gelijk zin om nog eens terug te gaan naar dit deel van USA!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!