Page en Grand Canyon

Door Wil - 28-05-2018 07:01

Page 

Wij reden 's morgen Monument Valley uit door eindeloze en uitgestrekte mesa's (of noemen ze dit prairies?). Je ziet geen mens, wel af en toe een huisje/hutje in de verte. Geen elektriciteit (want zie geen elektriciteitsdraden); geen water of het moet uit een watertank komen??? Regelmatig zien we de zwarte Black Angus koeien (die wij kennen van de Black Angus steak in Holland) of paarden. Meer dan 100 mijl vlakten afgewisseld met rotsachtige bergen in de verte. Hoe zouden de indianen hier vroeger geleefd hebben, jagend op bizons?  Om 10.30 uur (! ja het is hier een uur vroeger = Navajo daytime) stonden wij in de hotel lobby. Veel te vroeg natuurlijk om in te checken. Wel gevraagd of we een 'upper room' konden krijgen. Er werd een notitie gemaakt (no problem werd gezegd).  Eerst maar eens wat eten. Bij Dam Plaza vonden we een leuk restaurant met 4 tv schermen op 4 verschillende kanalen. Daarna zijn wij naar Horseshoe Bend gelopen. Maar een kwartierTJE lopen vanaf de parkeerplaats. Nou, die info zit op een ander loop- en tijdschema. Wij haddenn veel langer werk. Het was erg warm en dus zelfs pet en hoed opgezet. Op zand/rots pad omhoog zwoegend het eerste stuk, daarna een langer stuk gestadig omlaag. Goed uitkijken waar je je voeten neerzet: op een rots of rul zand want een enkel is zo verzwikt hier.  Toen, bij de rand omhoog klauteren via de rotsen en prachtige foto's gemaakt. Toen moesten we weer terug! Dat voelde behoorlijk zwaar in de warmte. Halverwege even uitgepufd onder het mom van: foto maken wink.  Daarna naar Lake Powell naar Antelope Point Marina maar daar zagen we borden staan van 'Recreation Area 25 dollar toegang. Zijn wij omgekeerd. De warmte bleek ons naar het hoofd gestegen te zijn: Recreation Area is ook National, dus onze Annual jaarpas geldt gewoon. (Stom eigenlijk dat die Annual Pass, America the Beautiful nooit op de borden staat!).  Wij zijn omgedraaid en richting Wahweap gegaan, maar daar gold hetzelfde. Reden over de brug en zijn gestopt bij Visitors Centre waar je een prachtig uitzicht had over de Dam en Lake Powell. Om een beetje af te koelen (want het was behoorlijk heet) zijn wij naar de Walmart gereden. smiley. Daarna door naar de Quality Inn om in te checken waar we teleurstellend te horen kregen dat er geen 'upper room' beschikbaar was. Hoezo notitie gemaakt??!! Nu maar hopen dat er geen drukke medegasten boven ons komen. 

De volgende ochtend gestart met een zelfgemaakt ontbijtje (van de Walmart), bestaande uit koffie met een broodje voordat wij op weg gingen naar the Lower Antelope Canyon. (uitchecken uit hotel was een 'eggie' ). Even half tien waren wij bij Ken's tour. In de rij: de zon brandde op onze kuiten die behoorlijk begonnen te prikken. Wij hadden al van tevoren tickets besteld en betaald maar moesten nog wel ieder 8 dollar 'Navajo fee' betalen. We gingen in de schaduw op een bankje zitten en over tienen gingen we de wachtruimte binnen. Het werd behoorlijk vol....zeker een stuk of 60 mensen. (Hoe zit dat? ik had gelezen dat je met groepjes van 15 mensen naar beneden ging?). Even later werd dit duidelijk: er werden groepjes van 15 mensen gemaakt die ieder een 'eigen gids' kreeg. Wij zaten in het laatste groepje met gids Zack. Wandelend door rul zand en meer dan 91 graden Fahrenheit naar de ingang van de Canyon. Daar via een een grote ijzeren trap naar beneden en het was streng verboden om foto's te maken als je op de trap stond (er waren eerder mensen vanaf gevallen, vandaar). We moesten een tijdje wachten voordat iedereen veilig beneden was en het eerste stuk was 'a bit crowded' maar je kon al gelijk beginnen met fotograferen. Iedere bocht, hoek, stap gaf weer ander licht en dus weer een nieuwe stapel foto's. Iedereen fotografeerde er op los: selfies, groepsfoto's, duo's etc. Lower Antelope Canyon is een 'slot canyon' van 1 mijl lang met smalle doorgangen over rotsen en trappetjes op en af. Wij hadden nog mazzel: Golden Light Moment. Zonlicht recht boven ons de canyon in. Stapels foto's later klommen we via lage doorgang (Pas op je hoofd!!!) en een moeilijk smal trappetje in een bocht de canyon uit. Buiten nog een stief eindje omhoog in de brandende zon; snel naar de auto, waterfles (met inmiddels warm water) leegdrinken - moe - heel erg warm, maar wel voldaan. Om bij te komen reden wij naar het Lake Powel (Antelope Point Marina) waar we gewoond met de Annual Pass naar binnen mochten. Was super steil en lang stuk naar beneden naar het water, maar gelukkig zijn er gratis shuttle autootjes die je weer omhoog brengen. yes.  En nog steeds warm en heet!

Grand Canyon

Dan op weg naar de Grand Canyon. Eindeloos en eentonig prairielandschap. In het dorpje Cameron (heel grappige, leuke en super grote Trading Post) wat fris gekocht. Enigszins opgefrist verder. Landschap verandert. Er komen veel lage boompjes. En via Entrance Desert View rijden wij het National Park binnen. Bij Watchtower de auto neergezet en daar de nodige foto's gemaakt van onze eerste blik op de Grand Canyon met de Colorado rivier. Daarna nog door, ruim 17 mijl naar onze Red Feather Lodge (die niet bij navigatie bekend was maar wel bij Maps.me op mijn mobiel (overigens superhandige app. Zeker downloaden - met de nodige kaarten - is een heel makkelijk offline te gebruiken. Werkt via GPS). Inchecken was weer super simpel. Daarna gegeten bij Plaza Bonita (op het terrein van de Lodge en met 10 % korting) heerlijk gegeten. Drukke en heel warme dag vandaag. 

Na een goede nacht rust zijn wij rustig op gang gekomen. Ontbijt bij Starbucks en met de auto naar het Visitors Centre en daar de auto neergezet. (Gelukkig vonden wij nog een plekje want het was weer schrikbarend druk). Eerst naar Mather Point gelopen (foto's gemaakt natuurlijk) en daarna naar de shuttle bussen. We moeten eerst de blauwe lijn hebben (die gaat door de Village) waar je bij het eindpunt kunt overstappen op de Red Line (richting Hermits Rest).  Bij de eerste stop zijn wij er uit gegaan: Trailhead Overview en van daar lopend naar het volgende punt over de Rim. Daar rustig zitten wachten op een bus, die om de 10 á 15 minuten komen, en doorgereden naar The Abbys. Daar wat 'wildlife' .gefotografeerd:  een etend eekhoorntje die rustig bleef zitten terwijl wij foto's maakten. Daarvandaan weer naar de volgende stop gelopen: Monument Creek Vista. Daar de bus weer gepakt en uitgestapt bij Pima Point en vandaar naar Hermits Rest gelopen. (zo: het wandelprogramma hebben wij weer gehad vandaag). Bij Hermits Rest wat drinken en een snack gekocht en de bus terug gepakt naar the Village. Daar weer overstappen op de blauwe lijn naar de parkeerplaats. Alle bussen waren steeds hartstikke vol met staanplaatsen maar gelukkig konden we de meeste keren zitten. Rond half drie teruggereden naar the Red Feather Lodge om bij te komen en om 18.00 uur weer naar de Canyon gereden om Sunset foto's te schieten. Wat een prachtige foto's kan je hier maken!  Op de terugweg van de zonsondergang sessie zagen we Wapiti's (Elk = rendieren) lopen langs de kant van de weg. Een tweetal weten te fotograeren. Vlak bij onze Lodge stond er zelfs eentje op een parkeerplaats (met een politiewagen in de buurt!) Weer heerlijk gegeten bij de Mexicaan (Arroz de Pollo) Heerlijk!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan