Beren, bergen en watervallen

Door Nienke N | Tioga Tours - A couple of months ago

We konden zelfs uitslapen want afgelopen vrijdag ging onze vlucht pas om 14:40. Met de trein naar Schiphol en na even wachten in de rij onze bagage gedropt en toen stonden we ook binnen de kortste keren bij Starbucks voor een flinke bak koffie.

Om 13:40 begon het boarden bij Air Transat, we hadden een vrij nieuw toestel. De beenruimte is behoorlijk, de breedte van de stoelen was wel wat smal. We hadden een speciale maaltijd besteld van een Canadese chefkok Daniel Vezina en dit komt met een glas wijn (lees flesje) naar keuze. Een leuke optie die Air Transat biedt en het was ook echt een lekkere maaltijd. Tegen het einde van de vlucht was het cabinepersoneel even bang dat ze vergeten waren ons de wijn te geven en kregen we nog twee flesjes (ja we hebben eerlijk gezegd dat we ze wel gehad hadden, maar we kregen ze alsnog)... sja wat doe je dan... een lastige keuze als je twee uur later de auto mag ophalen. 

De auto hebben we heel snel kunnen halen en in een fikse regenbui rijden we naar het Ramada bij de luchthaven van Calgary. Na een snelle, maar lekkere salade kunnen we de ogen echt niet meer open houden.

De volgende ochtend begint met een heel uitgebreid en goed ontbijtbuffet en dan snel op pad naar Banff (niet zonder stop bij de Walmart). De highway loopt dwars door Calgary... het is een stad die toch nieuwsgierig maakt, met veel bruggen, parken en diverse gebouwen. Toch maar even onthouden voor een volgende keer!

Al snel buiten Calgary begint het heuvelachtig te worden en Rockies komen steeds dichterbij. We stoppen bij de laatste afslag van Canmore bij het visitor centre voor een parkpas. Eén volwassene en één senior (ja ja), het is goedkoper dan één pas voor de hele auto. Het blijkt een hele goede keuze, want we kunnen zo langs de, toch wel, lange rij met auto's en campers rijden die bij de parkingang staan wachten.

Ook als we Banff zelf inrijden staan we in de file... is het dan toch echt zo ontzettend druk hier? Ja en nee, het stationnetje is een visitor information centre, hier is het heel rustig en er komen net toevallig 2 goederentreinen langs. We zijn wat vroeg, maar er is een kamer voor ons vrij bij de Banff Park Lodge, we betalen voor de wifi en het parkeren in de parkeergarage. Tijd om de stad in te gaan... ja hier is het toch wel druk, maar ook echt gezellig. Über toeristisch, dus een goed moment om de toerist uit te hangen en te snuffelen in de vele souvenirwinkels. Dan staat de wandeling naar de Bow River Falls op het programma. Een leuk pad net buiten het dorp langs de Bow River. Daarna hebben we nog net tijd voor een snelle maaltijd voor de Evening Wildlife Safari begint.

Nou ja snel... het is druk en de meeste restaurantjes hebben gewoon geen plek, we hadden moeten reserveren... oeps... Gelukkig heeft de Elk and Oarsman een plekje en we bestellen een echte Elk Burger... hij is in elk geval lekker.

Tijd om op zoek te gaan naar levende Elk. Stipt om 19:15 worden we opgehaald in een blauwe bus en gaan we op zoek naar Wildlife. We worden snel beloond met allerlei Elk, jaarlingen, jonkies, moeders en ook mannetjes met hun groeiende geweien, maar ook white tail deer en mule deer. De andere bustour heeft een grizzly gezien, die willen wij natuurlijk ook spotten, maar helaas voor ons... hij is al weer verdwenen. Niet getreurd, aan een ander weggetje zitten 2 zwarte beren. En we hebben ook nog eens veel van de omgeving van Banff gezien, heel fijn want eigenlijk hebben we met onze 1 nacht te weinig tijd om goed rond te kijken.

Om 6:00 gaat de wekker voor de Johnston Canyon, we willen er vroeg bij zijn ivm de drukte, maar ook vanwege de Banff Half Marathon, die om 8:00 start bij, jawel, de Johnston Canyon.

Het is een prachtige rit over highway 1, de 1a de Bow Valley Parkway is dagelijks gesloten tot 8:00 's ochtends ivm de wolven die hier leven. Strakblauwe lucht en zon, na een paar korte stops wandelen we uiteindelijk om 8:15. Jas aan want het is nog flink koud. Een mooi aangelegd pad voert langs het snelstromende en soms kolkende water naar 2 watervallen. Het is een prachtige wandeling, geen wonder dat deze zo populair is. We doen er zo'n twee uur over, met diverse fotostops. Tijd om Banff te verlaten voor Kootenay...

Reacties

Brenda A couple of months ago

Wederom een heerlijk “ levendig” verslag, zo reis ik graag een beetje mee !!

Paul A couple of months ago

Een hele goede reis, dames.

Christien A couple of months ago

Het is genieten en vooral nog meer, omdat het weer véél mooier is dan de voorspelling aangaf! Niks regen en 20 graden, maar zon en prachtige wolkenpartijen en korte broekenweer! Voldoende water meenemen onderweg!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan