Grand Canyon

Door Els en Janina - 04-08-2019 06:24

Met de shuttlebus naar Visitor centrum waar we om 8.30 moesten zijn voor de fietstour met gids. We hadden nog tijd over, dus snel nog even naar een uitzichtpunt voor de eerste blik op de Canyon. Prachtig. Indrukwekkend.
Er zijn hier veel squirrels (eekhoorntjes) zien er lief uit maar hebben heel scherpe tanden, Dion werd er bijna door eentje ‘aangevallen’ en schrok zich de apentandjes.
Nadat iedereen een fiets en helm was aangemeten in een busje naar beginpunt van de tour, we zijn met onze 2 gezinnen en een gezin uit de UK. Een echt amerikaanse aardige gids die van alles wilde weten en ook alles ‘awesome’ vond. Het fietsen was heerlijk, je vangt een lekker windje en het was meestal dat de weg wat naar beneden liep.  Ca 6 stops waar van alles werd uitgelegd, de een vond dat wat interessanter dan de ander maar de uitzichten waren spectaculair. De temperatuur valt erg mee zelfs wat bewolking dus we werden niet weggeroosterd op de fiets. Tegen de middag terug bij Visitor center waar we met een kleine wandeling zo naar de camping liepen. Op gemakje geluncht en daarna even relaxed, ook wel lekker. Er is hier zeer slecht bereik dus onze pubers begonnen toch wel wat ontwenningsverschijnselen te krijgen. Er is een hotel in de buurt waar in lobby beperkt wifi is en daar hebben ze een paar keer gebruik van gemaakt. `in de namiddag naar de luchthaven waar de Bakkertjes en Kwan & Yana een helikoptervlucht gingen maken. Jammer was dat de lucht erg betrok, geen zon en zelfs wat regen. Toch was het indrukwekkend en ze kwamen allemaal met een grote smile de helikopter uit. Bij de Wendy’s toch maar weer fastfood gegeten terwijl we afgesproken hadden die niet zo vaak te gaan doen maar dat werkt in de praktijk toch anders. Temperatuur erg afgekoeld, gelukkig had Janina nog 2 vestjes bij zich zodat we ons nog een beetje warm konden houden. Bijtijds naar bed om hopelijk een goede nacht te maken om morgen naar Monument Valley te vertrekken.

Tips voor reizigers: 
Vergeet als je bij de grand canyon met de bus het park uit gaat je annual pass niet mee te nemen voor weer terug in het park te komen. Wij konden gelukkig met 8 op een pas :-)
Laat je slang van het afvalwater 's nachts niet buiten liggen. Deze wordt kapot gevreten door de “kraaien”. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan