Dagje Custer State Park en Crazy Horse Memorial

Door Frits en Marijke Bergen - 09-06-2022 00:14

 

Woensdag 8 juni 2022

 

Vandaag een beetje uitslapen. Dus rustig aan. Haha. We konden in het hotel ontbijten en dat was niet slecht. Broodje, wafels, yoghurt, koffie, jus d’orange. Zelfs een gekookt eitje. 

We zijn vandaag op pad gegaan om het Custer State Park en Crazy Horse te bekijken. 

We zijn begonnen in Custer State Park om de grote jongens te bezichtigen. Maar al wat we zagen geen bisons. We kwamen aan bij een nieuw gebouw wat er nog maar 2 weken staat en dat was zeker de moeite waard. Bison Center. Mooi opgezet. Daar rond gekeken en weer verder. We kwamen wel wat pronghorns tegen en wat hertjes maar nog niet de grote lummels. Later nog wat ezels gezien, ja die lopen er ook rond. Op het einde van de loop wachtte ons een verrassing. Een en al bisons. Daar waren ze dan eindelijk. Grote kudde. Ook de kleintjes waren er. Beschut bij moeders. Zo mooi om te zien maar op een afstandje. 

Na dit rondje zijn we naar Crazy Horse Memorial gereden. Sommige mensen vinden het geldklopperij ( $30 ) maar wij wilden het toch wel graag zien. Echt dichtbij kon je niet komen. We hebben de film bekeken hoe het allemaal tot stand is gekomen. Best wel indrukwekkend. De beeldhouwer Korczak Ziotkowski werd benaderd door de Sioux leider Henry Standing Bear. Deze Ziotkowski had ook al bijgedragen aan de bouw van Mount Rushmore. De bouw van Crazy Horse is begonnen in 1948 en het gezicht van  Crazy Horse werd afgewerkt in 1998. Het is niet duidelijk wanneer het beeld af zal zijn. 

De tijd zal het leren. Het is wel indrukwekkend om te zien. Er is ook een museum waar de attributen ( tipi’s, tooien, kleding etc. ) worden tentoongesteld. Na dit bezichtigd te hebben zijn we de Needles Hwy gaan rijden. Dit is een mooi rondje waar je op een gegeven moment door een hele smalle tunnel komt. Needles Eye heet het ook. Erg leuk om te doen. Daar kun je dus ook niet met een camper door heen of je moet al een pickup truck hebben. 

We zijn daarna weer naar het hotel gereden

Reacties

Peter 09-06-2022 04:46 {{button-62542}}

Mooi verslag weer

Bennie en Eily 09-06-2022 06:17 {{button-62543}}

Elke dag weer leuk wakker worden met jullie reisverslag. En ook weer hele mooie foto’s. Fijn dat jullie toch nog de bizons hebben gespot. Fijne reis verder😘

Rob & Lies 09-06-2022 07:40 {{button-62546}}

Schitterende foto's weer, ook dit is weer een prachtige route, jullie hebben echt een hoop gezien en gedaan. Mooie ervaring, idd ook ontzettend leuk om jullie verslag te lezen 🥰👌👍

Klamer 09-06-2022 09:12 {{button-62549}}

Verslag is weer mooi gedaan
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan