Dag 6 banff

Door Andre van Herk - 07-09-2022 04:12

Het was een koude nacht maar toch weer goed geslapen.

vandaag staat het stadje banff op het programma en de gondola een  gondel die 2200 meter omhoog gaat naar een fantastisch uitzicht. Erg leuk als je eenmaal boven bent haha ja ik ben niet zo'n held in gondels zeker niet als ze af en toe over een paal punt heen gaan. 
maar eenmaal boven hadden we een prachtig uitzicht wat ook wel in het filmpje is te zien.

onderweg hier naartoe kwam er alleen een vervelend bericht want onze volgende stop in Jasper is gecanceld ivm een wild 🔥 bos brand, de bliksem heeft zijn best gedaan en op moment van schrijven is er al 8000 Hectare verloren gegaan. 
Het cancellen is niet dat we gevaar lopen maar het hele gebied zit zonder stroom dus de campgrounds hebben ze gesloten zodat de stad gedeeltelijk op de nood aggregaat kan draaien. 
 

We moesten dus op zoek naar nieuwe plaatsen en helaas het mooie gebied Jasper links laten liggen. Eerst maar eens rondlopen in Banff wat erg leuk is effe lekker bij de brouwerij een biertje getapt en gegeten. Het is een heel gezellig stadje wat een beetje een wintersport uiterlijk heeft maar dan in ons geval 29 gr 😜 en omdat we hier wat hoger zitten heb ik dus een rooie knijter 😡 maar wel weer een hele leuke dag alleen nog effe een klein dingetje oplossen voor morgen.

Toen we terug kwamen was er een probleempje met de camper bij de buren en daar was iemand bij van de campsite dus die heb ik gelijk maar even om tips gevraagd, kwam met een plaatsje iets verderop en gelijk gebeld, eerste telefoontje raak. Een mailtje gestuurd naar de daaropvolgende voor een dag extra ook geen probleem 😀 wel jammer van jasper maar goed tis niet anders.

laatste daggie afsluiten met een kampvuurtje en de gitaar 😇 onee die ligt thuis en daar zijn heeelll veel mensen blij mee.

https://youtu.be/zNlbf52dQgo

 

Reacties

Marleen 07-09-2022 14:05 {{button-66188}}

Jemig wat is het daar mooi zeg 🥰

Marielle Te Brake 07-09-2022 14:23 {{button-66189}}

Zo eng he in zo’n gondel😱, maar uitzicht is prachtig inderdaad! ☀️🏔

Paula en Marcel 08-09-2022 12:01 {{button-66208}}

Wat een prachtige natuur. Zo indrukwekkend die Canadese Rockies 🤩. Jammer van Jasper joh. Waar rijden jullie nu naar toe? Opnieuw, geniet ervan!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan