5 X Secret spots voor jouw rondreis in West-Canada

Staat er dit jaar een rondreis door West-Canada op de planning? Grote kans dat je de highlights van deze regio al in je route hebt, want West-Canada zit vol met de mooiste natuurschatten. Heb je tijd over na je bezoek aan het prachtige Lake Louise, de boottour naar Spirit Island of het ritje in de Ice Explorer? Of wil je even een dagje van de gebaande paden, uit de buurt van de bekende highlights? Wij doken er in en zochten 5 perfecte geheime hotspots uit voor jouw rondreis in West-Canada.

1 – In de buurt van Banff: Mount Norquay

Mount Norquay, Banff Mount Norquay, Banff

Mount Norquay, Banff

Wil jij tijdens je bezoek aan Banff National Park iets extra bijzonders doen? Overweeg dan onze klim-excursie bij Mount Norquay. Je hoeft geen ervaren klimmer te zijn om deel te nemen aan deze excursie, maar je moet ook zeker geen hoogtevrees hebben. Met een gids beklim je de berg met behulp van kabels, ladders, hangbruggen én (pfew) een ritje met de stoeltjeslift. Onderweg geniet je van de spectaculaire uitzichten.

2 – In de buurt van Jasper: Wabasso Lake

Wabasso Lake, Jasper

Tussen de ontelbare reeks bezienswaardigheden in Jasper National Park is er eentje die een goed bewaard geheim is: Wabasso Lake. De wandeling naar Wabasso Lake begint vanaf de Icefields Parkway ten zuiden van Jasper en er zijn bordjes die het wandelpad aangeven. Volgens Tripadvisor is de wandeling van acht kilometer goed te doen en de route is nog niet door veel wandelaars ontdekt, wat bijdraagt aan de ervaring. Na een stuk door dichte bossen (heuvels inbegrepen) verschijnt vanzelf het meer met op de achtergrond een prachtig uitzicht op Mount Edith Cavell.

3 – In de buurt van Vancouver Island: Horne Lake Caves Provincial Park

Heb je tijd over op Vancouver Island en begeef je je ergens tussen Nanaimo en Courtenay, bezoek dan de donkere bossen van Horne Lake Caves Provincial Park. Tussen het gematigde regenwoud dat zo kenmerkend voor deze regio is, ligt namelijk nog een magische wereld onder de grond verscholen. Vind jij het niet erg om door smalle spelonken te wurmen en te klauteren: dan bereik je misschien zelfs wel de ‘Smiling Buddha Room’. Hier wachten een glinsterende rotsformatie op je, in de vorm van een lachende Boeddha. Andere schatten hier zijn verborgen watervallen, fossielen en kristallen. Bekijk op de website van het park meer info, onder andere welke grotten je zelf kan bezoeken en welke je met een tour moet bekijken.

4 – In de buurt van de Sunshine Coast: Savary Island

Vanuit Lund, een vissersdorpje aan de prachtige Sunshine Coast, vertrekt de boot naar de geheime (oké niet mega-geheime) parel van deze beroemde kustroute: Savary Island. Hier vind je een klein stukje paradijs, met het warmste water ten noorden van Mexico, hagelwitte zandstranden en adembenemende uitzichten op de oceaan en de bergen. Hier kom je volledig tot rust. Het eiland is niet groot. 7,5 kilometer over de breedte en leent zich leuk voor een fietstocht van strand naar strand.

5 – In de buurt van Whistler: Nairn Falls Provincial Park

Nairn Falls Provincial Park

Ingeklemd tussen allerlei bekende hotspots als Joffre Lakes Provincial Park, Whistler en Pemberton vind je de waanzinnige dubbele waterval Nairn Falls. De waterval stroomt door een kleine canyon, bestaande uit grijze rotsen. Je ziet het allemaal tijdens de Nairn Falls Trail, een route die zo’n drie kilometer beslaat. Trek er op z’n minst een uur voor uit, want het is een pad vol steile oevers en rotsen waar je overheen en vanaf moet klimmen. Let goed op: de rivier raast met een grote snelheid. Wil je toch graag pootjebaden op een warme zomerdag? Dan is de One Mile Lake Trail leuk omdat het je leidt naar One Mile Lake waar een zwem- en speelgebied is. Het pad vertrekt vanaf de camping van Nairn Falls Provincial Park.

Begin met jouw reis naar West-Canada!

Evenementen en Infodagen

Vroegboekdag 2025 - 13 juli 2024

Info & aanmelden


Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan