7x de mooiste campings van Zuidwest-USA

bijgewerkt op do 18 apr 2019 12:00

Tijdens je camperreis door Amerika heb je een ruime keuze aan campings. Het is het leukst om commerciële campings met wifi, zwembad en warme douches af te wisselen met natuurcampings op schitterende plekken met toiletten als enige service. In deze blog: mijn favoriete campgrounds in Zuidwest-Amerika.

1. Fruita Campground, Capitol Reef

Met een party size chipszak op schoot zie ik vanuit mijn campingstoel een moederhert met jonkies grazen in de fruitboomgaard naast onze camper. De rivier kabbelt zacht terwijl de zon zakt achter de torenhoge rode rotsen. Dit is het sprookjesachtige decor van Fruita Campground in Capitol Reef National Park. Deze beeldschone camping ontleent zijn charme aan de ruime en groene plekken, vele bomen en geringe afmetingen. Je kunt vanaf de camping de Fremont River Trail wandelen en bent in no time in de historische nederzetting Fruita. Je kampeert hier voor een prikkie, maar moet wel tevreden zijn met eenvoudige voorzieningen: het sanitair behelst kraantjes en toiletten, er is geen douche, elektra of wifi.

Campings in West-Amerika
Campings West-Amerika

2. Kodachrome Basin State Park Campground

In het indrukwekkende Kodachrome Basin State Park ligt een al even mooie camping. Met je camper tussen de rode rotsen is het net of je in een Westernfilm kampeert. De grote toeristenmassa's rijden dit gebied voorbij, waardoor je in alle rust van de omgeving geniet. Deze kleine camping heeft enkele plaatsen met hook-up, waarvoor je tijdig moet reserveren. Verder zijn er warme douches en dumpstations en heeft elke plek een picknicktafel. Vanaf de camping kun je diverse mooie wandelingen maken. Kodachrome Basin Campground kan ook als uitvalsbasis dienen voor een bezoek aan Bryce Canyon, een half uur rijden verderop.

Campings in West-Amerika Campings in West-Amerika

3. Sunset Campground, Bryce Canyon National Park

Mocht je zó gek zijn van Bryce Canyon dat je wil versmelten met het landschap, dan kun je terecht op Sunset Campground. De naam is niet voor niets, want je moet vroeg uit de veren om hier een first-come, first-served plek te bemachtigen. Voor zo'n $20 (die je in een brievenbus bij de ingang stopt) heb je een ruime kampeerplek tussen de naaldbomen en loops vol gekleurde tentjes. Het sanitair bestaat ook hier slechts uit toiletten en kraantjes met koud water. De camping ligt op loopafstand van Sunset Point, waar je tijdens zonsopkomst de mooiste foto's maakt en je fantastisch kunt hiken.

Campings in West-Amerika

4. Zion River Resort RV Park & Campground

Er gaat niets boven kamperen in een groene vallei waar bomen een aangename schaduw waarborgen en je 's avonds uitkijkt op de ondergaande zon die reflecteert op de wanden van Zion Canyon. Daarvoor kun je terecht op Watchman Campground, binnen de parkgrenzen en op een steenworp afstand van het bezoekerscentrum. Wil je je camera opladen, warm douchen en het thuisfront app'en? Kies dan voor Zion River Resort RV Park & Campground een redelijk groene camping met eveneens veel schaduw. Deze “commerciële” camping ligt aan de Virgin-rivier die de Zion Canyon in de loop der eeuwen heeft uitgesleten. Het zwembadje is prima om af te koelen na een hike naar Angels Landing. Aan de voorzieningen hangt wel een hoger prijskaartje dan aan de eenvoudige parkcamping: je betaalt zo'n $55 per nacht. Vanaf Zion River Resort is het een klein half uur rijden naar de zuidingang van Zion National Park. Vertrek dus vroeg (voor 09:00!) om een parkeerplek te veroveren en met shuttlebussen verder het park in te gaan.

Campings in West-Amerika Campings in West-Amerika

5. Upper Pines, Yosemite National Park

Deze schitterende natuurcamping ligt tussen de torenhoge bomen in Yosemite Valley. Het reserveren kan behoorlijk stressvol zijn, maar eenmaal veroverd is het genieten geblazen op deze geliefde camping. Alle kampeerplekken zijn voorzien van een picknicktafel en fire pit en aan hertjes geen gebrek. De Pines-campgrounds (Upper, Lower en North Pines) liggen bij een halte voor de shuttlebus die je verder Yosemite National Park in voert. Dicht bij de camping starten wandelroutes naar Mirror Lake, Vernal Fall en Nevada Fall.

Campings in West-Amerika Campings in West-Amerika

6. Kayenta Campground, Dead Horse Point State Park

Vanaf deze camping geniet je 's nachts van een stralende sterrenhemel. Hier in Dead Horse Point State Park is weinig lichtvervuiling, waardoor je de sterren goed ziet. Het is weliswaar geen noorderlicht, maar niettemin indrukwekkend. De staatscamping zelf is ruim en heeft elektrische hook-ups en een dumpstation. Er zijn geen douches, maar wel toiletten. Na je overnachting rijd je in no time naar het schitterende Dead Horse Point en kun je een wandeling langs de 'rim' maken. Dead Horse Point Campground kan ook een uitvalsbasis zijn voor Canyonlands National Park, twintig minuten rijden verderop.

Campings in West-Amerika Campings in West-Amerika

7. Mather Campground, Grand Canyon National Park

Als je de zon onder wil gaan achter de immense Grand Canyon, is Mather Campground de perfecte uitvalsbasis. Deze enorme camping ligt midden in de natuur en toch niet ver van het bezoekerscentrum. Voor de camping is een halte waar je gebruik kunt maken van de shuttlebussen langs de South Rim. Je kampeert hier voor een prikkie ($18 per nacht) en daar is (helaas) het sanitair ook naar. Het is eenvoudig en niet altijd schoon, maar gelukkig zijn de meeste campers voorzien van een toilet en douche. Vooraf reserveren is een must, ook buiten het hoogseizoen.

Campings in West-Amerika Campings in West-Amerika

Meer campings

Natuurlijk zijn er nog heel veel meer mooie campings te vinden in Zuidwest-Amerika en de rest van Amerika en Canada. Kijk welke campings onze reizigers je tippen op /voorpret/campings.

Ook handig:

Evenementen en Infodagen

Vroegboekdag 2025 - 13 juli 2024

Info & aanmelden


Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan