Rondreis West-Canada met kinderen: 10 activiteiten

bijgewerkt op do 7 feb 2019 8:35

Dit zijn onze tips voor een rondreis met kinderen in West-Canada! In overweldigend West-Canada is alles natuur wat er blinkt: glinsterende blauwe meren, besneeuwde bergpieken en schuimende golven langs de ruige kustlijn. Er bestaat een kans dat je plots oog in oog staat met een eland of een beer of dat je zomaar een walvisstaart uit het water ziet opdoemen. Wil jij met je gezin een rondreis maken in West-Canada? Lees dan snel verder, want wij hebben de leukste tips en activiteiten voor kinderen in West-Canada voor je uitgezocht.

Zwemmen kinderen

Bedwing de Capilano Suspension Bridge – Vancouver

Een rondreis met kinderen door West-Canada begint in een grote stad. Vancouver is een super leuk beginpunt voor je vakantie. Je kunt lekker fietsen, picknicken en spelen in Stanley Park (leuk voor de ouders, want heel mooi uitzicht!) en de hoge Vancouver Lookout op om in de verte bootjes, bergen en treinen te spotten. Voor echte durfallen is er de Capilano Suspension Bridge! Durf jij de eerste stappen te zetten op deze zenuwslopende hangbrug? Op de Capilano Suspension Bridge, ten noorden van Vancouver, bungel je zeventig meter boven een ravijn. Iets verderop bij Lynn Canyon vind je het kleine broertje van de Capilano Bridge. Een stuk minder spectaculair, maar ook minder toeristisch én het is gratis. Voor de kleinere portemonnee. Op hun site lees je meer: www.capbridge.com

Capilano Suspension Bridge, Vancouver

Met de kabelbaan naar de top van Grouse Mountain – Vancouver

Vlak bij de Capilano-brug ligt Grouse Mountain. De kabelbaan Skyline brengt je naar helemaal naar boven, naar ‘The Peak of Vancouver’ waar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad. Met je ticket kun je ook het Wildlife Refuge bezoeken, daar waar grizzlyberen, wolven en roofvogels leven. Er zijn spectaculaire shows zoals de Lumberjack Show, waar houthakkers met een zaag en bijl hun kunsten vertonen. Van mei tot september worden er iedere dag roofvogelshows gehouden en zie je van heel dichtbij hoe groot en behendig adelaars, valken en uilen eigenlijk zijn! Toe aan wat spanning en sensatie: Ga dan ziplinen! Alles over Grouse Mountain lees je hier: www.grousemountain.com

Grouse Mountain, Vancouver

Waanzinnig wildlife: walvissen en orka’s spotten – Telegraph Cove

Tijdens jouw rondreis met kinderen door West-Canada kun je natuurlijk ook Vancouver Island bezoeken. The place to be voor walvisexcursies. En dat niet alleen, het kan ook zomaar gebeuren dat je zeehonden, gestreepte dolfijnen of bultruggen in het water ziet plonzen. De oostkunst rond Telegraph Cove en Campbell River staat bekend als de beste plek ter wereld om orka’s te spotten. De kans dat je er eentje ziet is het grootst tussen half juli en eind september. Je stapt aan boord van een boot voor een 3,5 uur durend avontuur waarbij je het water af kunt speuren voor al deze dieren. Bekijk de walvisexcursie vanuit Telegraph Cove. Ook leuk is de walvisexcursie vanuit Campbell River, met Nederlandstalige gidsen van Eagle Eye Adventures. Deze excursies kun je via ons boeken. Zij hebben ook een combi-tour waarbij je op zoek gaat naar zowel beren als walvissen. Let op! Er geldt vaak een minimumleeftijd. In deze voorbeelden is dat 2 of 3 jaar. Vraag onze reisadviseurs gerust om advies, want er zijn ook excursies op grotere, overdekte boten waarop ook baby's welkom zijn.

Walvissen spotten, Telegraph Cove

Wij gaan op berenjacht – Tofino

Je ziet echte beren op de weg tijdens jouw rondreis met kinderen in West-Canada, of beter gezegd: langs het water. Je stapt in Tofino aan boord van een boot en vaart naar de westkust van Vancouver Island. Als het water laag staat, komen de beren uit hun veilige schuilplaats tevoorschijn en gaan in het water op zoek naar malse vissen of andere smakelijke hapjes zoals krabbetjes. De boottocht duurt ongeveer twee uur. Voor de speedboot moet je in ieder geval 3 jaar oud zijn, op de panoramaboot mogen de allerkleinste kinderen ook mee. Het leuke is: deze Bear watching excursie kunnen wij alvast voor je boeken!

Beer Britisch Columbia

Totempalen-wandeling – Duncan

Vancouver Island biedt nog veel meer dan wilde dieren. Op verschillende plaatsen maak je kennis met het inheemse erfgoed. De plaats Duncan wordt ook wel de ‘stad van de totempalen’ genoemd. Verspreid over de stad, op het grondgebied van de Cowichan-indianen, staan meer dan veertig totempalen. Ga samen met een gids op pad en ontdek de geschiedenis en de verhalen achter deze verzameling totempalen. De gratis wandelingen vertrekken vanaf het Visitor Centre van Duncan en duren ongeveer een uur. Meer informatie over de totempalen-tour vind je op de website van Duncan: www.duncan.ca/visitors/totems-tour

Totempalen tour, Duncan

Dino's in Dinosaur Provincial Park en Drumheller (Alberta)

We wijken uit naar een compleet ander gebied. De badlands van Alberta, ten oosten van Calgary. Alle dino-fans opgelet! Dinosaur zou geen Dinosaur heten als niet alles hier in het teken zou staan van… dino’s! Stap in de voetsporen van een archeoloog en ga op zoek naar eeuwenoude dinobotten in het Dinosaur Provincial Park. Vanuit het visitor center worden safari’s georganiseerd voor het hele gezin: je gaat met een ranger op pad en bezoekt plekken waar dinobotten en fossielen zijn gevonden. De ranger weet je ook alles te vertellen over de dieren en planten van nu en die van miljoenen jaren geleden. Op de website van Dinosaur Provincial Park lees je meer: www.albertaparks.ca/dinosaur. Als je besluit dat jouw rondreis met kinderen je naar deze hoek van West-Canada brengt, kijk dan ook eens naar alles wat er in en om Drumheller te doen is. Deze plaats op 1,5 uur rijden van Dinosaur Provincial Park staat ook geheel in het teken van dino's met de Dinosaur Trail, het Fossil World Discovery Centre en de allergrootste kers op de taart: het Royal Tyrrell Museum of Palaeontology. Veel vondsten uit Dinosaur zijn hier tentoongesteld. 130.000 fossielen, veertig dinoskeletten, waaronder die van een T-rex. Levende dieren zie je in Reptile World. Klimmen en klauteren over de kale en gek gevormde rotsen van de badlands, doe je in Horseshoe Canyon en Horsethief Canyon.

Kinderen klauteren in Dinosaur provincial park Canada
Dino in Drumheller Alberta Canada

Raften - Clearwater

In jouw West-Canada rondreis met het gezin kunnen de Rocky Mountains natuurlijk niet ontbreken. Hoe stoer is het om met je hele familie het woeste water te trotseren? Tijdens deze rafttocht over de rivier vaar je over snelstromend water door vulkanische kloven van het Wells Gray Provincial Park. Onderweg stop je op een onbewoond eiland waar je survivalspelletjes speelt. Voor deze tocht moet je ten minste 7 jaar oud zijn. De excursie raften in Clearwater kun je ook bij ons boeken!

Family Friendly Rafting, Clearwater

Water- en ijspret in Jasper en Banff

Iets verderop liggen de wereldberoemde parken Jasper National Park en Banff. Hier zijn verschillende leuke activiteiten, zoals bijvoorbeeld kanoën op Lake Louise. Of wandelen over eeuwenoud ijs, hoe cool is dat? Langs de Icefields Parkway ligt namelijk het Columbia Icefield: een van de grootste ijsmassa’s onder de Noordpoolcirkel. Je stapt bij het Columbia Icefield Discovery Center aan boord van de Ice Explorer, een enorme monstertruck die ijs en sneeuw kan trotseren. In dit gevaarte rijd je naar de Athabasca-gletsjer waar je mag uitstappen voor een wandeling over het ijs. Hier lees je meer over deze excursie naar de Athabasca Gletsjer.

Ice Explorer, Jasper National Park Athabasca Glacier, Jasper

Kinderen in Banff West-Canada

Enchanted Forest – Revelstoke

In dit magische bos bij Revelstoke komen sprookjesfiguren tot leven! Deze fantasiewereld vol kastelen en draken is een ideaal dagje uit voor de allerkleinsten. Zo hangen er zomaar bijzondere figuren in de bomen, kom je pardoes een kabouterhuisje tegen of stuit je op een fantastische boomhut waar je in kunt klauteren. Ook gaaf: de spannende wandeling door het regenwoud. Voor kleine mensen tegen een kleine prijs. www.enchantedforestbc.com.

SkyTrek Adventure Park – Revelstoke

Het SkyTrek Adventure is een uitdaging voor de hele familie tijdens jouw rondreis in West-Canada. Middenin het groene regenwoud vind je het SkyTrek Adventure Park: de plek bij uitstek waar families hun krachten kunnen meten. De gigantische klim- en klauterparcoursen en een spannende zipline door de toppen van de bomen staan garant voor een flinke dosis plezier en een portie spierpijn! Meer info vind je op de website: www.skytrekadventurepark.com

SkyTrek Adventure Park Revelstoke

Treinen en fietsen in de Okanagan Valley

De zuidelijke regio van West-Canada is een zonnig gebied waar veel wijn wordt verbouwd. Met kinderen is het hier heerlijk toeven tijdens je rondreis. Terwijl jij met je glas wijn geniet aan het water, spelen je kids lekker in het strand. Aan het Okanagan Lake zijn namelijk talloze kindvriendelijke zandstrandjes. Activiteiten die je hier kunt doen zijn fietsen over een oud stuk van de Kettle Valley Railway, over bruggen en door tunnels. Boek een fietstour bij onze Nederlandstalige partner, zij kunnen zorgen voor kinderfietsen en fietskarren voor de kleinsten: lees over de Myra Canyon Trestles & Tunnels Fietstour. Of maak een ritje in de ruim honderd jaar oude stoomtrein door groene heuvels, wijngaarden, bossen en langs de heldere meren van de Okanagan Valley. Een tocht met de Kettle Valley Steam Railway duurt ongeveer 1,5 uur. Je kunt kiezen uit verschillende treintochten. Ben je op zoek naar iets spectaculairs dan kun je ook kiezen voor een zogenaamde ‘treinroof’; natuurlijk helemaal in scene gezet door acteurs, maar daarom niet minder spannend. De trein gaat in het zomerseizoen meerdere malen per dag (donderdag t/m maandag). Kijk voor de exacte tijden en prijzen op de website: www.kettlevalleyrail.org.

Kettle Valley Railway

Peak-to-Peak Gondola – Whistler

Ben je klaar voor een ritje naar de top van de wereld? Vanuit het populaire skidorp Whistler neem je eerst de Whistler Gondola. Als je uitstapt moet je nog een klein kwartiertje wandelen om bij de langste gondel ter wereld te komen: de Peak-to-Peak Gondola. Deze brengt je van de ene bergtop naar de andere zo’n 4,4 kilometer (!) verderop. Tussen de beide gondels in kun je ook een makkelijke wandeling maken over de bergweiden. Bij ons kun je alvast tickets boeken voor de Peak-to-Peak Gondola. Voor de klim- en klauteraapjes onder ons is er bij Whistler ook een gaaf Zipline-park met verschillende parcours vol ziplines en hangbruggen tussen de boomtoppen.

Peak to Peak Gondola, Whistler

De perfecte rondreis met kinderen in West-Canada

Meer tips voor tijdens je rondreis met kinderne door West-Canada zie je in onze rondreis Kids Go Canada. Deze route is heel geschikt voor gezinnen. Uiteraard kun je hem helemaal afstemmen op de wensen van jouw gezin. Met de knop 'bewerk in routeplanner' pas je de reis aan. Je kunt meerdere dagen in een plaats toevoegen, plaatsen verwijderen of nieuwe plaatsen kiezen. Hulp nodig? Veel van onze reisadviseurs hebben zelf met hun kinderen rondgereisd in West-Canada en adviseren je vanuit hun eigen ervaring.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan