Activiteiten kids West-Canada

door Irene Hummel do 22 jun. 2017 19:53 bijgewerkt op do 7 feb. 2019 8:35

Dit zijn onze tips voor een rondreis met kids in West-Canada! In overweldigend Canada is alles natuur wat er blinkt: glinsterende blauwe meren, besneeuwde bergpieken en schuimende golven langs de ruige kustlijn. Er bestaat een kans dat je plots oog in oog staat met een eland of een beer of dat je zomaar een walvisstaart uit het water ziet opdoemen. Wij hebben de leukste plekjes in West-Canada voor jonge avonturiers en ontdekkingsreizigers voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

Zwemmen kinderen

Enchanted Forest – Revelstoke

In dit magische bos komen sprookjesfiguren tot leven! Deze fantasiewereld vol kastelen en draken is een ideaal dagje uit voor de allerkleinsten. Zo hangen er zomaar bijzondere figuren in de bomen, kom je pardoes een kabouterhuisje tegen of stuit je op een fantastische boomhut waar je in kunt klauteren. Ook gaaf: de spannende wandeling door het regenwoud. Voor kleine mensen tegen een kleine prijs. www.enchantedforestbc.com

Op berenjacht – Tofino

Je ziet echte beren op de weg tijdens jouw rondreis met kinderen in West-Canada, of beter gezegd: langs het water. Je stapt in Tofino aan boord van een boot en vaart naar de westkust van Vancouver Island. Als het water laag staat, komen de beren uit hun veilige schuilplaats tevoorschijn en gaan in het water op zoek naar malse vissen of andere smakelijke hapjes zoals krabbetjes. De boottocht duurt ongeveer twee uur. Voor de speedboot moet je in ieder geval 3 jaar oud zijn, op de panoramaboot mogen de allerkleinste kinderen ook mee. Het leuke is: deze Bear watching excursie kunnen wij alvast voor je boeken!

Beer Britisch Columbia

Capilano Suspension Bridge – Vancouver

Voor echte durfallen! Durf jij de eerste stappen te zetten op deze zenuwslopende hangbrug? Op de Capilano Suspension Bridge, ten noorden van Vancouver, bungel je zeventig meter boven een ravijn. Iets verderop bij Lynn Canyon vind je het kleine broertje van de Capilano Bridge. Een stuk minder spectaculair, maar ook minder toeristisch én het is gratis. Voor de kleinere portemonnee. Op hun site lees je meer: www.capbridge.com

Capilano Suspension Bridge, Vancouver

Grouse Mountain – Vancouver

Vlakbij de Capilano-brug ligt Grouse Mountain. De kabelbaan Skyline brengt je naar helemaal naar boven naar ‘The Peak of Vancouver’ waar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad. Met je ticket kun je ook het Wildlife Refuge bezoeken, daar waar grizzlyberen, wolven en roofvogels leven. Er zijn spectaculaire shows zoals de Lumberjack Show, waar houthakkers met een zaag en bijl hun kunsten vertonen. Van mei tot september worden er iedere dag roofvogelshows gehouden en zie je van heel dichtbij hoe groot en behendig adelaars, valken en uilen eigenlijk zijn! Alles over Grouse Mountain lees je hier: www.grousemountain.com

Grouse Mountain, Vancouver

Dinosaur Provincial Park – Patricia

Dinosaur zou geen Dinosaur heten als niet alles hier in het teken zou staan van… dino’s! Stap in de voetsporen van een archeoloog en ga op zoek naar eeuwenoude dinobotten in het Dinosaur Provincial Park. Vanuit het visitor center worden safari’s georganiseerd voor het hele gezin: je gaat met een ranger op pad en bezoekt plekken waar dinobotten en fossielen zijn gevonden. De ranger weet je ook alles te vertellen over de dieren en planten van nu en die van miljoenen jaren geleden. Op de website van Dinosaur Provincial Park lees je meer: www.albertaparks.ca/dinosaur.

Dinosaur Provincial Park, Alberta

Gletsjertocht – Jasper National Park

Wandelen over eeuwenoud ijs, hoe cool is dat? Langs de Icefields Parkway ligt namelijk het Columbia Icefield: een van de grootste ijsmassa’s onder de Noordpoolcirkel. Je stapt bij het Columbia Icefield Discovery Center aan boord van de Ice Explorer, een enorme monstertruck die ijs en sneeuw kan trotseren. In dit gevaarte rijd je naar de Athabasca-gletsjer waar je mag uitstappen voor een wandeling over het ijs. Hier lees je meer over deze excursie naar de Athabasca Gletsjer.

Ice Explorer, Jasper National Park Athabasca Glacier, Jasper

Walvissen en orka’s spotten - Telegraph Cove

Voor walvissen moet je simpelweg in Canada zijn! Dat niet alleen, het kan ook zomaar gebeuren dat je zeehonden, gestreepte dolfijnen of bultruggen in het water ziet plonzen. Deze kust staat er ook om bekend als de beste plek ter wereld om orka’s te spotten. De kans dat je er eentje ziet is het grootst tussen half juli en eind september. Je stapt aan boord van een boot voor een 3,5 uur durend avontuur omdat je dan het beste het water af kunt speuren voor al deze dieren. Meer over de excursie lees je hier.

Walvissen spotten, Telegraph Cove

SkyTrek Adventure Park – Revelstoke

Het SkyTrek Adventure is een uitdaging voor de hele familie tijdens jouw rondreis in West-Canada. Middenin het groene regenwoud vind je het SkyTrek Adventure Park: de plek bij uitstek waar families hun krachten kunnen meten. De gigantische klim- en klauterparcoursen en een spannende zipline door de toppen van de bomen staan garant voor een flinke dosis plezier en een portie spierpijn! Meer info vind je op de website: www.skytrekadventurepark.com

SkyTrek Adventure Park Revelstoke

Raften - Clearwater

Hoe stoer is het om met je hele familie het woeste water te trotseren? Tijdens deze rafttocht over de rivier vaar je over snelstromend water door vulkanische kloven van het Wells Gray Provincial Park. Onderweg stop je op een onbewoond eiland waar je survivalspelletjes speelt. Voor deze tocht moet je tenminste 7 jaar oud zijn. De excursie raften in Clearwater kun je ook bij ons boeken!

Family Friendly Rafting, Clearwater

Stoomtrein Okanagan Valley – Summerland

Maak een ritje in de ruim honderd jaar oude stoomtrein door groene heuvels, wijngaarden, bossen en langs de heldere meren van de Okanagan Valley. Een tocht met de Kettle Valley Steam Railway duurt ongeveer 1,5 uur. Je kunt kiezen uit verschillende treintochten. Ben je op zoek naar iets spectaculairs dan kun je ook kiezen voor een zogenaamde ‘treinroof’; natuurlijk helemaal in scene gezet door acteurs, maar daarom niet minder spannend. De trein gaat in het zomerseizoen meerdere malen per dag (donderdag t/m maandag). Kijk voor de exacte tijden en prijzen op de website: www.kettlevalleyrail.org.

Kettle Valley Railway

Peak-to-Peak Gondola – Whistler

Ben je klaar voor een ritje naar de top van de wereld? Vanuit het populaire skidorp Whistler neem je eerst de Whistler Gondola. Als je uitstapt moet je nog een klein kwartiertje wandelen om bij de langste gondel ter wereld te komen: de Peak-to-Peak Gondola. Deze brengt je van de ene bergtop naar de andere zo’n 4,4 kilometer (!) verderop. Tussen de beide gondels in kun je ook een makkelijke wandeling maken over de bergweiden. Bij ons kun je alvast tickets boeken voor de Peak-to-Peak Gondola.

Peak to Peak Gondola, Whistler

Totempalen wandeling – Duncan

Duncan wordt ook wel de ‘stad van de totempalen’genoemd. Verspreid over de stad, op het grondgebied van de Cowichan-indianen, staan meer dan 40 totempalen. Ga samen met een gids op pad en ontdek de geschiedenis en de verhalen achter deze verzameling totempalen. De gratis wandelingen vertrekken vanaf het Visitor Centre van Duncan en duren ongeveer een uur. Meer informatie over de totempalen tour vind je op de website van Duncan: www.duncan.ca/visitors/totems-tour

Totempalen tour, Duncan

Meer excursies tijdens jouw rondreis met kinderen door West-Canada

Vond je dit leuk om te lezen maar ben je op zoek naar meer tips over je vakantie met kids door West-Canada? Check dan onderstaande links voor nog meer inspiratie!

Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!