Reis in beeld: Camperreis West-Canada met kinderen

Ga het avontuur aan en reis met je kinderen af naar West-Canada voor een adembenemende camperreis. Je reist vanaf het mooie Vancouver via de beroemde natuurparken Jasper en Banff naar de ongerepte kust van Vancouver Island. Wij beloven dat deze reis uitsluitend bestaat uit het maken van mooie herinneringen, of het nou in de kano is op een azuurblauw meer, tijdens een bezoek aan een magisch sprookjesbos in de Rockies of die besjes-etende zwarte beer, die jullie aan de kant van de weg zagen. In de reis Kids Go Canada hebben we de mooiste highlights van West-Canada gecombineerd met de leukste tips voor een camperreis met kinderen. Plezier gegarandeerd voor het hele gezin!

Wist je dat je deze route voor een camperreis met kinderen in West-Canada makkelijk naar jouw wensen aanpast, met de knop 'bewerk in routeplanner'. Zo plak je makkelijk een avondje extra ergens aan je reis vast, of haal je juist een plaats weg.

Vancouver Island, Canada

Stop 1: Vancouver

Je reis begint in Vancouver, een van de leukste steden van Canada. De pret begint al bij het ontbijt, want veel hotels serveren stapels pancakes, schalen vol cereals en met een beetje geluk mag iedereen z’n eigen wafel bakken. Na een stevig ontbijt is het tijd om de stad te verkennen, afhankelijk van je planning. Je eindigt je hier reis ook weer, dus misschien blijf je dan wat langer nadat je de camper hebt ingeleverd. Mooie bezienswaardigheden in Vancouver zijn onder andere het indrukwekkende Chinatown, de gezellige markt op Granville Island en de Capilano Suspension Bridge. Die laatste is een grote hangbrug over een ravijn, net buiten Vancouver. Met de kleintjes kan je terecht in Stanley Park waar je wandelt en fietst tussen de totems en wasbeertjes. Er zijn ook (water)speeltuinen en er rijdt een miniatuurtreintje.

Capilano Suspension Bridge, Canada

Stop 2: Chilliwack

We zijn beland in het kleine plaatsje Chilliwack, waar je kennis maakt met de omgeving van de prachtige Fraser Valley. De hoge Cascade Mountains omringen de glooiende weilanden en akkers, maar ook het Bridal Veil Falls Provincial Park ligt hier om de hoek. Hier zie je Canada's zesde hoogste waterval tussen de dikke bossen verborgen liggen. Dat is niet de enige waterpret, want vlak bij Chilliwack ligt het Cultus Lake Waterpark, met met glijbanen, bubbelbaden en waterattracties. Niet uitgespeeld? Dan is hier ook nog het Cultus Adventurepark en nóg een Aquapark: Bridal Falls.

Bridal Veil Falls Provincial Park, Canada

Stop 3: Penticton

Ontdek de zonnigste streek van West-Canada. Stop onderweg bij de gezellige fruit- en groentestandjes terwijl je langs hoogtepunten als het Okanagan Lake en Skaha-meer rijdt. Die eerste heeft een paar van de mooiste stranden van de omgeving. Als je onderweg nog tijd over hebt voor een korte wandeling, dan is hier de Canyon Nature Trail bij Manning Provincial Park een aanrader. Deze hike langs de rivier is zo'n twee kilometer lang en goed onderhouden. Eenmaal in Penticton dan is Kettle Valley Rail Trail een prachtige fietsroute, over vrij vlakke, voormalige spoorlijntjes. Fiets door een canyon en bewonder het uitzicht. Liever echt in een treintje? Bij Summerland is een deel van de oude treinroute bewaard gebleven. Hier tuf je overheen met een gerestaureerde stoomtrein.

Kettle Valley Railroad, Canada

Stop 4: Revelstoke

Zijn er stoere ridders en prinsessen aan boord tijdens jouw familie-reis met de camper? Dan moet je zeker even langs het Enchanted Forest vol sprookjesfiguren in de buurt van Revelstoke. Of ga op avontuur in het ernaast gelegen SkyTrek Adventure Park, hier vind je klim- en klauterparcoursen en ziplines. Tijdens de rit over de Meadows in the Sky Parkway geniet het hele gezin van spectaculaire uitzichten vanaf de (achter)bank. De 26 kilometer lange weg leidt langs diepe valleien, regenwouden en ruige bergen. Onderweg liggen verschillende uitzichtpunten waar je even kan stoppen en er zijn meerdere wandelingen door Mount Revelstoke National Park.

Revelstoke, Canada

Stop 5: Radium Hot Springs

We doorkruisen Glacier National Park terwijl we op weg zijn van Revelstoke naar Radium Hot Springs. Kom hier even helemaal tot rust in het grootste warme mineraalbad van Canada. Dit park wordt ook gebruikt als uitvalsbasis voor een bezoek aan Kootenay National Park en is goed te combineren met een rit naar je volgende bestemming. De bijzondere wanden van de Sinclair Canyon bieden een mooie natuurlijke entree tot het nationale park.

Radium Hot Springs, Canada Sinclair Canyon, Canada

Stop 6: Banff

Welkom in dé publieksfavoriet van West-Canada. Banff National Park biedt plezier voor het hele gezin. De grote en kleine biologen van het gezin kunnen hun hart ophalen tijdens de diverse wildlife tours, zoals de Discover Grizzly Bears en Evening Wildlife Safari. Er zijn talloze wandelingen en ook een bezoek aan de beroemde Johnston Canyon is ook goed te doen met kinderen. Ook biedt Banff talloze outdoor-activiteiten, denk bijvoorbeeld aan paardrijden of een kano huren bij het azuurblauwe Moraine Lake. Het gelijknamige stadje zelf is ook erg gezellig, vol met leuke restaurantjes en hippe barretjes.

Banff, Canada

Stop 7: Jasper

Via de legendarische Icefields Parkway rij je richting het volgende beroemde nationale park Jasper. Stop onderweg voor een ritje met de grote rode Ice Explorer over de Athabasca-gletsjer. Eenmaal in Jasper vermaak je je dagenlang met alle bezienswaardigheden, van de Maligne Canyon (geschikt voor jong en oud) of één van de schitterende meren die het park telt. En wat dacht je van de Jasper Sky Tram waarmee je naar de top van de berg wordt gebracht voor een prachtig uitzicht en mooie wandelingen.

Icefields Parkway, Canada

Stop 8: Wells Gray Provincial Park

Verzamel ze allemaal gaat hier misschien niet helemaal op: Wells Gray Provincial Park telt maar liefst 250 watervallen, in alle soorten en maten. De bekendste zijn de Spahats Creek Falls, Dawson Falls en Helmcken Falls. Zo’n waterrijke omgeving leent zich bij uitstek voor een van de coolste excursies: ga raften over de wilde wateren bij Clearwater. Mag het wat rustiger? Blaas dan uit aan de rand van een meertje of huur een kajak of bootje met het gezin.

Wells Gray Provincial Park, Canada

Stop 9: Cache Creek

Tijd voor een stap terug in de geschiedenis: in het historische park Hat Creek Ranch in Cache Creek leer je alles over de tijd van de goudkoorts en de oorspronkelijke bewoners, de Shuswap-indianen. In hun dorp vertellen ze alles over hun cultuur en geschiedenis. Ook het Secwepemc Museum & Heritage Park en Kamloops Museum zijn de moeite waard wanneer je meer wilt weten over de First Nations. Die laatste heeft een kinderafdeling.

Cache Creek, Canada

Stop 10: Whistler

En van de geschiedenis weer terug naar de natuur. We rijden door naar Whistler. Stap in de rode gondels van de Peak 2 Peak Gondola en stijg tot de top van Whistler Mountain. Bovenop de berg vind je naast een spectaculair uitzicht, ook nog een spannende suspension bridge. Als je niet bang bent voor hoogtes is Whistler sowieso de place to be, klim bijvoorbeeld in de bomen tijdens een treetop wandeling of roetsj door de bossen tijdens het ziplinen.

Stop 11: Parksville

Schip ahoy! Niks is te gek deze reis. We steken met hele gezin het water over en reizen af naar Vancouver Island voor het laatste deel van deze camperreis. Het kleine plaatsje Parksville is een van de best bewaarde geheimen van het eiland. De lange zandstranden hier faciliteren wat gegarandeerde sun & fun. Zin in een gek gezicht? Bezoek Goats on the Roof, een versmarkt met leuke winkeltjes en met grazende geiten op het dak. In de omgeving van Parksville zijn de parken Little Qualicum Falls Provincial Park en Spider Lake Provincial Park echte aanraders voor de natuurliefhebbers.

Qualicum Beach, Canada

Stop 12: Victoria

En dan de laatste stop tijdens jouw familie-camperreis door West-Canada voor we weer naar Vancouver terugreizen: het ‘Britse’ Victoria. Maak een busritje in de rode dubbeldekkers of ga naar het fantastische Royal British Columbia Museum waar jong en oud leren over de lokale geschiedenis. Vanuit de stad kun je ook het water op, op zoek naar de walvissen en orka’s die aan de kust leven. Helemaal spectaculair is een vlucht met een watervliegtuigje over de stad en het eiland, een ervaring om nooit meer te vergeten.

Whale Watching Cruise, Victoria

Plannen maar

Helemaal enthousiast over de camperreis met kinderen in West-Canada, maar nog niet overtuigd? Neem direct contact met ons op. Je hebt altijd binnen één werkdag een persoonlijk antwoord van ons. Of laat je door de routes hieronder verder inspireren:

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan