Alternatieven voor Wells Gray

Deze blog is verouderd. Voor meer informatie over Wells Gray, kijk hier.

Wells Gray Provincial Park is tijdelijk afgesloten voor publiek. Dit is omdat er in British Columbia momenteel bosbranden zijn. Het is uitsluitend een voorzorgsmaatregel: er is geen brand in het park. Erg jammer natuurlijk, als je dit watervalpark graag wilde bezoeken. Gelukkig zijn er andere opties om te genieten van de prachtige omgeving! We zetten ze in deze blog op een rijtje.

Toegankelijkheid van wegen

De doorgaande weg tussen Kamloops, Clearwater en Jasper National Park (Highway 5) is gewoon geopend. De toegangsweg van Clearwater naar Wells Gray Provincial Park (Clearwater Valley Road) is op dit moment helaas gesloten. Het provinciale park is daardoor niet toegankelijk. Dit is een voorzorgsmaatregel, er is geen brand in het park.

Enkele andere zijwegen rond Highway 5 zijn ook dicht, waaronder Highway 1 tussen Kamloops, Cache Creek en Ashcroft - een route die door onze reizigers zelden wordt afgelegd. Geen reden tot paniek dus. De toegankelijkheid van de wegen in British Columbia is volledig afhankelijk van het verloop van de bosbranden. Dat kan elke dag anders zijn en laat zich moeilijk voorspellen. Bekijk hier de actuele wegcondities en actuele adviezen.

Bosbranden British Columbia Bosbranden British Columbia

Klik op de kaartjes om ze te vergroten.

Alternatieven in de buurt

Peddelen en raften bij Clearwater

Het plaatsje Clearwater is gewoon bereikbaar via Highway 5. Vlak bij Clearwater vind je het recreatiemeer Dutch Lake. Dé plek waar natuurliefhebbers hun hart op kunnen halen: peddel over het meer in een kajak, zwem in het heldere water of maak een van de wandelingen. Ben je in voor iets meer avontuur, dan is Whitewater Rafting iets voor jou. Trotseer de stroomversnellingen van de North Thompson-rivier en maak kennis met de kracht van water. Vanuit Vavenby op een half uurtje rijden van Clearwater kun je het gebied ook te paard verkennen.

Voor zover bekend, is de Blue River Safari, waarbij je per boot op zoek gaat naar beren, gewoon toegankelijk. Je kunt op de bonnefooi proberen een plaatsje in de boot te bemachtigen, maar gezien de grote drukte in West-Canada op dit moment, achten we de kans op succes klein. Als je geboekt hebt, kun je hier uiteraard gewoon terecht.

Clearwater, Dutch Lake Raften bij Clearwater BC

North Thompson River Provincial Park

Iets ten zuiden van Clearwater komen het groene water van de Clearwater-rivier en de bruine modderstroom van North Thompson-rivier samen dat heel goed zichtbaar is vanaf het uitzichtpunt. In North Thompson River Provincial Park kun je tal van korte wandelingen maken. Bezienswaardigheden zijn de ronde kuilhuizen en voedselopslagplaatsen van de Shuswap First Nations te vinden.

Watervallen in Banff & Jasper

Als je nog in de Rockies bent, kun je hier misschien een extra dag inlassen. De National Parks Banff en Jasper hebben namelijk ook watervallen. Niet zo hoog als in Wells Gray, maar wel heel mooi. Breng een bezoek aan de Johnston Canyon, een ruige kloof waar de rivier doorheen raast en ontaard twee watervallen: de Lower Falls en Upper Falls. In Jasper National Park kun je een kijkje nemen bij de Sunwapta Falls of Athabasca Falls. Twee kleine watervallen kun je bekijken in Mount Robson Provincial Park, dat aan Jasper grenst. Mount Robson heeft ook leuke wandelroutes.

In Banff National Park vind je veel watervallen watervallen Jasper National Park

Alternatieven verderop

Yoho National Park: watervallen!

In Yoho National Park heb je het gevoel alsof je honderden jaren terug in de tijd gaat. Niet voor niets betekent Yoho zoiets als ‘ontzag en verwondering’. Hier, een half uurtje rijden ten westen van Banff, vind je helderblauwe gletsermeren en duizelingwekkende watervallen zoals de 254 meter hoge Takakkaw Falls en de Wapta Falls. Ver in het binnenland stort het water bij de Angel’s Staircase Falls 300 meter naar beneden. Yoho is het leefgebied van grizzlyberen, herten, eland, vogels en berggeiten.

Watervallen in Yoho National Park

Mount Revelstoke National Park

De tijd die je in Wells Gray Provincial Park had willen doorbrengen, kun je misschien extra besteden in de Rocky Mountains rond Banff en Jasper. Hier liggen namelijk nog veel meer mooie National Parks. Bezoek bijvoorbeeld Mount Revelstoke National Park, ten westen van Banff. De belangrijkste weg door het park is de 26 kilometer lange Meadows in the Sky Parkway die zich een weg slingert naar de 1920 meter hoge Mount Revelstoke. Onderweg zie je valleien, groene weiden en besneeuwde bergtoppen. Een paar korte wandelroutes starten langs de Trans-Canada Highway. Let op: de route is smal en telt haarspeldbochten en is daarom niet toegankelijk voor voertuigen van 33 feet of langer of met dubbele assen.

Glacier National Park

Gletsjers en kristalheldere meren sieren het tweede oudste park van Canada: Glacier National Park. Dit park ligt ten westen van Banff en is prima te combineren met een bezoek aan Mount Revelstoke. Dankzij de ruige bergen en het warme, vochtige klimaat is dit een perfect leefgebied voor de berggeit, grizzlybeer en bergkariboe. Het park ligt midden in de Columbia Mountains en is rijk aan steile bergen en smalle valleien. De wandelroutes in dit gebied kun je dan ook een ware uitdaging noemen! Als je op zoek bent naar watervallen, speur dan naar de Bear Creek Falls.

Alternatieven Bosbranden British Columbia Alternatief bosbranden British Columbia

Laatste nieuws

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan