Maurits van den Toorn

Maurits van den Toorn is historicus en journalist, in het verleden onder meer bij de Staatscourant, met als specialisatie verkeer en vervoer. Ook schreef hij voor de vakbladen PM Public Mission en SC. Hij heeft er geen enkel bezwaar tegen om met enige regelmaat de Verenigde Staten en Canada te bezoeken. Voor Tioga Tours geeft hij zijn opinie over politieke zaken, bijzondere personen en opvallende gebeurtenissen in de VS en Canada. Hij geeft je tekst en uitleg bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen en alles wat daarbij komt kijken.

Maurits

Blogs van Maurits van den Toorn

Seattle: Stad onder de grond

Wed 11 Nov 2015 10:00

Toen ik ooit eens in het oude centrum van Seattle op een terrasje zat, zag ik aan de overkant van de straat een hele groep mensen in een keldergat verdwijnen. Merkwaardig… Je gaat dan toch eens na wat dat te betekenen heeft en na enig onderzoek bleek dat er onder de grond veel te zien is. In deze blog lees je meer over de Underground Tour in het ondergrondse Seattle.

Overnachten in een UFO

Fri 6 Nov 2015 9:15

Baker, een plaatsje met ongeveer 650 inwoners aan de snelweg tussen Barstow en Las Vegas, krijgt ’s werelds eerste UFO-hotel. Tenminste, als het aan initiatiefnemer Luis Ramallo ligt. Hij is een fund raising campagne begonnen voor het dertig miljoen dollar kostende project.

Frank Lloyd Wright

Tue 27 Oct 2015 14:20

Chicago is min of meer de Amerikaanse hoofdstad van de architectuur, al zullen New Yorkers het daar vast niet mee eens zijn. Die positie heeft de stad grotendeels aan één persoon te danken, Frank Lloyd Wright. Het is de man die we – met maar een klein beetje overdrijving – kunnen beschouwen als de vader van de moderne architectuur.

Dit is niet OK

Fri 23 Oct 2015 15:00

Het zal over de hele wereld het meest gebruikte Amerikaans-Engelse woord zijn: okay, oké, O.K. of OK, net hoe je het wilt schrijven. Wat het betekent weet iedereen: ‘in orde’, ‘begrepen’, ‘akkoord’, ‘gaan we doen’ of iets dergelijks. Let wel: het is altijd een positieve reactie. Waar het begrip vandaan komt is, zoals wel vaker, onduidelijk.

Hoe Amerikaans is de hamburger eigenlijk?

Fri 16 Oct 2015 16:00

De bekendste Amerikaanse bijdrage aan de wereldkeuken is ongetwijfeld de hamburger. De herkomst van dit zo langzamerhand wereldwijd meest gegeten gerecht is onduidelijk. Niet zo heel vreemd, want het platslaan van een bal gehakt zodat-ie sneller gaar is en beter in een broodje past is niet direct wat je noemt rocket science.

Uncle Sam: Van vleeshandelaar tot nationaal symbool

Tue 13 Oct 2015 13:50

Had je ooit gehoord van Samuel Wilson (1766-1854), een succesvolle baksteenfabrikant en eigenaar van een slachthuis in Troy, New York? Toch kennen we hem wel degelijk, maar dan alleen bij z’n voornaam: Uncle Sam.

Thanksgiving

Mon 12 Oct 2015 9:00

Je kunt erover van mening verschillen wat het meest Amerikaanse feest is: the Fourth of July of Thanksgiving. Veel zal dat niet uitmaken, ze zijn allebei as American as apple pie. Eén ding staat wel vast: Thanksgiving is geen goeie dag voor de kalkoenenstand. De dag wordt in de Verenigde Staten gevierd op de vierde donderdag in november (dit jaar is dat de 22ste) en in Canada op de tweede m

Onverwachte musea in Washington DC

Tue 6 Oct 2015 14:00

Wat doet een mens zoal in Washington DC? De Mall bekijken, het Capitoolgebouw, het Witte Huis, de verschillende Memorials en een of meer vestigingen van het Smithsonian Institute. Allemaal hoogtepunten, maar er zijn ook minder voor de hand liggende bezienswaardigheden. Denk eens aan het spionagemuseum of een expositie over de FBI.

Attracties in Atlanta

Thu 1 Oct 2015 9:29

Atlanta, de hoofdstad en de grootste stad van Georgia, is een belangrijke hub voor verschillende luchtvaartmaatschappijen. Veel reizen door the deep south beginnen of eindigen hier. Eerlijk is eerlijk: Atlanta staat niet bovenaan het lijstje met interessante wereldsteden, maar wie hier na aankomst in de VS een of twee dagen wil acclimatiseren, hoeft zich niet te vervelen. We geven drie sugg

De ontdekking van Amerika

Wed 30 Sep 2015 9:00

Nee, we gaan het niet over Columbus hebben, maar over de heren Meriwether Lewis en William Clark. Zij reisden vanaf 1804 met een gezelschap van zo’n veertig man door het nog onbekende gebied, dat kort tevoren was aangekocht in de zogenoemde Louisiana Purchase. De expeditie werd zo beroemd dat hij is vereeuwigd op de munt van 5 dollarcent.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan