Maurits van den Toorn

Maurits van den Toorn is historicus en journalist, in het verleden onder meer bij de Staatscourant, met als specialisatie verkeer en vervoer. Ook schreef hij voor de vakbladen PM Public Mission en SC. Hij heeft er geen enkel bezwaar tegen om met enige regelmaat de Verenigde Staten en Canada te bezoeken. Voor Tioga Tours geeft hij zijn opinie over politieke zaken, bijzondere personen en opvallende gebeurtenissen in de VS en Canada. Hij geeft je tekst en uitleg bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen en alles wat daarbij komt kijken.

Maurits

Blogs van Maurits van den Toorn

Juni uitgeroepen tot Pride Month

Thu 18 Jun 2015 8:00

President Obama heeft juni 2015 uitgeroepen tot Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender Pride Month (LGBT Month). In een proclamatie roept hij iedereen op alle vooroordelen ten aanzien van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders te bestrijden en recht te doen aan de verscheidenheid van de Amerikaanse bevolking.

Freedom Act vervangt Patriot Act

Tue 16 Jun 2015 13:15

De Patriot Act, de omstreden wet die het veiligheidsdienst NSA mogelijk maakte ongelimiteerd telefoongesprekken af te luisteren en gegevens op te slaan, is verleden tijd. De wet, die werd ingevoerd als reactie op de aanslagen van 9/11, liep per 1 juni af en is vervangen door de USA Freedom Act.

Hillary for president!

Sun 14 Jun 2015 14:00

Het nieuws werd al zo lang verwacht dat het bijna geen echt nieuws meer was: Hillary Clinton wil de democratische presidentskandidaat worden en uiteindelijk de eerste vrouwelijke president van de USA. De kans is groot dat in ieder geval het eerste gaat lukken.

Toilettenwedstrijd in Canada

Wed 10 Jun 2015 18:00

Ooit een foto van een openbaar toilet gemaakt? Grijp nu je kans: het Canadese schoonmaakbedrijf Cintas heeft een wedstrijd gelanceerd om erachter te komen wat het mooiste, beste, interessantste, spannendste of op een of andere manier verbluffendste openbare toilet is. Er is wel één voorwaarde: het moet een toilet in Canada zijn.

Tomatenketchup

Mon 8 Jun 2015 10:30

Tomatenketchup: kan het Amerikaanser? Nauwelijks, hoewel de oorsprong bij nadere beschouwing heel ergens anders blijkt te liggen.

24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan