Maurits van den Toorn

Maurits van den Toorn is historicus en journalist, in het verleden onder meer bij de Staatscourant, met als specialisatie verkeer en vervoer. Ook schreef hij voor de vakbladen PM Public Mission en SC. Hij heeft er geen enkel bezwaar tegen om met enige regelmaat de Verenigde Staten en Canada te bezoeken. Voor Tioga Tours geeft hij zijn opinie over politieke zaken, bijzondere personen en opvallende gebeurtenissen in de VS en Canada. Hij geeft je tekst en uitleg bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen en alles wat daarbij komt kijken.

Maurits

Blogs van Maurits van den Toorn

Fooien geven in Amerika

Wed 23 Sep 2015 13:00

Fooien geven werkt in Amerika nét even anders dan in Nederland. Anders dan in Nederland is de bediening in cafés en restaurants in de Verenigde Staten en Canada meestal niet inbegrepen in de prijs. Je moet als klant dus zelf een bepaald bedrag aan fooi aan de rekening toevoegen. Ook andere dienstverleners verwachten een kleine bijdrage. Lastig? In het begin misschien, maar het went snel.

Arlington, het heiligdom van de natie

Wed 16 Sep 2015 10:00

Begraafplaatsen zijn geen voor de hand liggende plek om te bezoeken, maar de nationale begraafplaats Arlington in Virginia is een must see voor iedereen die Washington DC bezoekt.

Het probleemgeval Donald Trump

Wed 16 Sep 2015 9:32

Vastgoedmagnaat en mediafenomeen Donald Trump (1946) is als een ongeleid projectiel de Amerikaanse politiek binnengeploft. Hij slaat wild om zich heen en overvleugelt in populariteit zijn Republikeinse medekandidaten. Maar lacherig doen over Trump is niet verstandig.

Labor Day: een druk weekend

Fri 4 Sep 2015 13:00

De eerste maandag van september is het weer Labor Day, zeg maar de Amerikaanse en Canadese versie van Dag van de Arbeid. Het is sinds 1887 een feestdag die min of meer als het einde van de zomer wordt beschouwd. En omdat het een maandag is, wordt het een lang weekend en dus een prima gelegenheid voor een tripje. Labor Day is daardoor een belangrijke impuls voor de economie.

The L in Chicago

Thu 3 Sep 2015 15:00

Metro’s in grote steden zijn handig om snel te komen waar je wezen moet. Ze zijn druk, lawaaiig en je zit een groot deel van de tijd in het donker. Wel praktisch, maar verder niet zo’n interessant vervoermiddel. Pardon, wat zegt u? Dat ligt in Chicago een tikje anders, want zoals Londen zijn rode bussen heeft, heeft Chicago de L.

New Orleans: tien jaar na Katrina

Tue 25 Aug 2015 14:00

Het was geen beste dag op 29 augustus 2005. Orkaan Katrina, een van de zwaarste orkanen ooit, richtte zware verwoestingen aan in het zuiden van de Verenigde Staten. De staten Florida, Louisiana, Mississippi en Alabama werden zwaar getroffen en zelfs in noordelijke staten Ohio en New Jersey waren de effecten merkbaar. Het gevolg: ruim 1800 doden en meer dan honderd miljard dollar aan schade.

Obamacare slaat aan

Thu 13 Aug 2015 13:00

Een boodschap die de tegenstanders van het systeem niet graag zullen horen: Obamacare werkt. Uit een overzicht dat onderzoeksinstituut Gallup op 10 augustus publiceerde, blijkt dat het aandeel onverzekerden is gedaald van 17,3% in 2013 tot 11,7% in de eerste helft van dit jaar. Dat betekent dat zestien miljoen mensen extra nu op een of andere manier tegen ziektekosten zijn verzekerd.

De Confederate Flag

Mon 20 Jul 2015 13:00

De Confederate flag is onlangs in South Carolina verwijderd van overheidsgebouwen. Een verstandig besluit, want eigenlijk was het heel merkwaardig dat die vlag daar nog hing.

Amerika in verandering

Fri 10 Jul 2015 10:00

De Verenigde Staten zijn in de ogen van veel Europeanen een conservatief land. Dat mag in een aantal opzichten waar zijn, maar dat betekent niet dat het land stilstaat. De afgelopen jaren is er veel veranderd. Neem de recente goedkeuring van het homohuwelijk door het Supreme Court. Neem Obama-care, waardoor miljoenen mensen eindelijk een fatsoenlijke verzekering tegen ziektekosten kunnen af

Volstrekt bizar: Hearst Castle

Thu 25 Jun 2015 18:00

Halverwege San Francisco en Los Angeles ligt een van de meest bizarre bouwsels van de USA, een must see voor iedereen die hier in de buurt is. Het is een landhuis dat officieel La Cuesta Encantada (de betoverde heuvel) heet, maar dat bekender is als Hearst Castle. Op de website erover wordt gezegd ‘A museum like no other’ en dat is helemaal waar.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan