eTA-aanvraag Canada uitgesteld

door Onze redactie do 21 apr. 2016 9:00

Vanaf 10 november 2016 is het voor voor Canada-reizigers verplicht om eTA aan te vragen. De eTA is een elektronische reistoestemming die vergelijkbaar is met de Amerikaanse ESTA. De aanvraag is alleen verplicht als je Canada per vliegtuig binnen zult komen. Voor het oversteken van de grens met een auto of camper volstaat een geldig paspoort. Wil je weten hoe je stap voor stap een eTA aanvraagt? klik dan hier!

Electronic Travel Authorization (eTA)

De nieuwe reistoestemming heet Electronic Travel Authorization (eTA) en is vergelijkbaar met de Amerikaanse ESTA. De aanvraag van eTA is verplicht als je op of na 10 november 2016 naar Canada vliegt voor een kort bezoek van maximaal zes maanden. Zonder deze toestemming kom je het land niet binnen.

eTA aanvragen

Je moet de eTA online aanvragen via http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. De kosten bedragen $7 per persoon en de betaling gaat via creditcard. Meestal duurt de verwerking van je aanvraag slechts enkele minuten, maar in sommige gevallen kan deze enkele dagen duren. Voor je gemoedsrust raden we je daarom aan om je eTA ruim op tijd aan te vragen, het liefst uiterlijk twee weken voor vertrek. De reistoestemming is vijf jaar geldig, maar vervalt als je een nieuw paspoort krijgt of als de reistoestemming herroepen wordt. In deze blog lees je hoe je stap voor stap een eTA aanvraagt

Overstap in Canada

Maak je op weg naar de VS een overstap in Canada, of andersom, dan moet je (naast je ESTA) een eTA aanvragen. Meer informatie over visa, reistoestemming en paspoortregels vind je in de vraagbaak.

uitleg eta aanvragen Canada uitleg eta aanvragen Canada

Handige tools voor je reis naar Canada

Op onze site staat een schat aan informatie over Canada. Zo lees je over bijna elke plaats en (nationaal) park uitgebreide toeristische informatie. Ook vind je veel informatie van andere reizigers, zoals reistips, camping- en hotelbeoordelingen en reisverslagen. Doe er je voordeel mee!

Lake Agnes in Banff National Park, Alberta Algonquin Provincial Park in Ontario, Canada
Deze maand: hoge vroegboekkorting camperhuur
Bekijk acties per verhuurder
10% korting op hotels bij complete autoreizen
Bekijk autoreizen