Reis in Beeld: Best of the West

door Lisa Huis in 't Veld do 19 jan. 2017 13:11 bijgewerkt op di 14 mei 2019 8:00

Fietsen over de Golden Gate Bridge, een gokje wagen in Vegas, wandelen langs Utahs rode rotsen: dit is misschien wel de allermooiste reis van Amerika. Ga je mee met de populaire rondreis Best of the West? Beste reistijd: april tot en met oktober.

San Francisco: Alcatraz en de Golden Gate Bridge

San Francisco is ons favoriete startpunt voor een roadtrip door Zuidwest-Amerika. 'San Fran' is gezellig en overzichtelijk en daardoor de ideale stad om bij te komen van je lange vliegreis. Natuurlijk kun je je reis ook beginnen in LA of Las Vegas. Je bepaalt zelf hoe lang je in de stad verblijft. Wij raden aan om te beginnen met twee nachten in San Francisco, je hebt dan ongeveer anderhalve dag voor de highlights, zoals een fietstocht over de Golden Gate Bridge en ontsnapping uit Alcatraz. Op de derde vakantiedag begint je roadtrip per auto of camper.

Fietstocht over de Golden Gate Bridge in San Francisco Bezoek gevangeniseiland Alcatraz in San Francisco

Bomen en watervallen in Yosemite. Of toch niet?

Yosemite (spreek uit: 'Jo-sè-mi-tie') is een heel afwisselend park. Of je alle watervallen, sequoiabomen en Scenic Drives kunt bezoeken, hangt af van het seizoen:

  • Lente: de watervallen zijn dankzij het vele smeltwater op hun mooist. De Tioga Road opent meestal half mei/begin juni. Als de weg gesloten is, rijd je om via Lake Tahoe (mooie route) of Bakersfield (snelle route).
  • Zomer: de watervallen drogen langzaam op, maar je kunt de Tioga Road rijden en (vanaf begin juli) de sequoiaboomgaard bezoeken. De Tunnel Tree die is omgewaaid, is overigens níet Yosemites Tunnel Tree. Die staat nog fier overeind.
  • Herfst: de Tioga Road sluit doorgaans in november. Na een droge zomer zijn de watervallen helaas opgedroogd, waardoor je slechts een kale granieten rotswand ziet. Dat wordt gecompenseerd door aangename nazomerdagen en soms felgekleurde herfstbomen in de Valley!
De Tunnel Tree in Yosemite staat nog fier overeind Waterval aan de Mist Trail in Yosemite National Park

Olmsted Point is een mooi uitzichtpunt aan de Tioga Road Yosemite Valley met zijn rotsen en watervallen

Viva Las Vegas

Love it or hate it. Wij vinden Vegas prachtig, maar trekken na één (na)middag, avond en nacht graag weer de natuur in! Heb je al je geld vergokt? Doe je voordeel met deze gratis attracties in Vegas.

In hotel the Venetian in Las Vegas vaar je met een gondel rond

Wandelparadijs Zion

Zion en Bryce strijden wat ons betreft om de titel van Amerika's mooiste nationale park. Zion bestaat uit een steeds smaller wordende rivierkloof en is een paradijs voor hikers van elk niveau. Korte wandelingen zijn de River Walk, Emerald Pools Trail en de Weeping Wall Trail. Iets ruiger is de wandeling door The Narrows, het smalste deel van de kloof waar je door de rivier waadt. Echte durfallen ondernemen de pittige klim naar de top van Angels Landing. Wandelfanaten kunnen twee dagen doorbrengen in Zion; de korte wandelingen kun je allemaal in één dag doen.

Zion is een van de nationale parken waar je verplicht gebruik maakt van shuttlebussen, omdat er simpelweg te weinig parkeergelegenheid is voor alle campers en auto's. Je zet je eigen voertuig op de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum en reist verder met de shuttlebussen, die elk kwartier vertrekken en overal stoppen.

De River Walk langs de rivier door de kloof van Zion National Park De Narrows is een wandeling door de rivier van Zion

De Angels Landing Trail in Zion National Park is een spannende wandeling Angels Landing is een van de spannendste hikes van de nationale parken

Betoverend Bryce

Bryce Canyon National Park is relatief klein en overzichtelijk. Rijd de Scenic Drive en geniet van de uitzichten op de kloof. Stop zeker bij de Natural Bridge en de uitzichten rond Inspiration Point. Om de kloof écht te ervaren daal je af via de Navajo Loop Trail en keer je terug via de (steile) Queens Garden Trail. Deze prachtige wandeltocht duurt ongeveer drie uur en zal je je leven lang bijblijven. Ga in de zomer 's ochtends vroeg of laat in de middag op pad in verband met de warmte en het gebrek aan schaduw. Eén dag is voldoende voor de uitzichtpunten en een wandeling in Bryce.

Natural Bridge is een van de mooiste uitzichtpunten in Bryce Het uitzicht op Bryce Canyon is fantastisch

Wandel de Navajo Loop Trail in Bryce Navajo Loop Trail in Bryce Canyon

Rotsbogen in alle soorten en maten

Arches National Park is met haar bogen in alle soorten en maten ook een wandelparadijs. Sommige bogen staan redelijk dicht langs de weg (North Window, South Window, Turret Arch), voor andere moet je iets meer inspanning leveren (Delicate Arch Trail of Landscape Arch met Primitive Loop). Als je de Delicate Arch, Landscape Arch en nog wat andere rotsformaties wilt zien, kun je het beste twee dagen in Arches of Moab vertoeven.

De Delicate Arch is de beroemdste boog van Arches NP De Landscape Arch is een beroemde boog in Arches

Tip: Ga rond zonsopkomst naar de Mesa Arch in buurpark Canyonlands. De zon schijnt dan precies onder de boog door. Spectaculair!

Ga rond zonsopkomst naar de Mesa Arch in Canyonlands National Park

Monument Valley: bliksembezoek of tour

Monument Valley is het decor van vele westernfilms. Door het park loopt een zeer hobbelige, onverharde weg waar je met een huurauto of -camper niet op mag. Gelukkig zijn er tours, die je eventueel vooraf bij ons kunt boeken. Wil je geen tour, dan beperk je je bezoek tot het uitzichtpunt, een rondwandeling om een van de rotsen en de panfluitmuziek in het Visitor Center. Eén dag(deel) voor Monument Valley is genoeg. Overnacht in een hotel of op een camping in het park en je bent getuige van een fenomenale sunset en sunrise.

ALT TEKST

De vele canyons van Page

Reizigers stromen massaal toe vanwege de fabelachtige Antelope Canyon. Wist je dat er meerdere kloven in Page zijn? In de Upper Antelope Canyon ben je rond het middaguur getuige van een magisch schouwspel van invallende zonnestralen. De Lower Antelope Canyon is iets gevarieerder en avontuurlijker - je moet wat ladders op en af. Beide kloven zijn héél toeristisch. Je schuifelt in groepjes achter een gids aan, die het tempo erin probeert te houden. Daarom onze insider's tip: bezoek de Secret Canyon! Natuurlijk pik je ervoor of erna even het uitzicht op de Horseshoe Bend mee.

Antelope Canyon Page Antelope Canyon Page

Horseshoe Bend in Page

De Grand Canyon

Die eerste aanblik op de Grand Canyon zul je niet snel vergeten. Wie had gedacht dat er achter dat rijtje bomen zo'n ontzagwekkende kloof ligt? Het is lastig een goede indruk van Grand Canyons grootsheid te krijgen. Je kunt in één dag een paar uitzichtpunten bekijken - na drie stuks lijkt alles aardig op elkaar - en de zonsondergang meemaken. Eventueel daal je te voet een stukje af. Vergis je niet, een retourtje kloofbodem kost je twee dagen. Wie de kloof echt wil ervaren, maakt een helikoptervlucht. Daarvoor moet je wel diep in de buidel tasten. Je betaalt al snel 200 euro voor een vlucht van een half uur.

De Grand Canyon vanaf de South Rim

Los Angeles

Als je voor Disney en Universal komt, zit je goed in LA. Maar Hollywood is - we zeggen het maar eerlijk - een beetje vergane glorie. Een tour door Beverly Hills is leuk, mits je vooral oprijlanen en hekken wilt fotograferen. Griffith Park is daarentegen erg mooi; je wandelt achter het Hollywood Sign langs en hebt een goed uitzicht bij het Griffith Observatory. Ook kun je de beroemde stranden Venice 'Muscle' Beach en Santa Monica, het eindpunt van Route 66, bezoeken.

Uitzicht op LA met het Griffith Observatory Fietsen in Venice Beach, LA

Highway 1: ruige kustlijn

Tussen Los Angeles en San Francisco kun je (een deel van) de Pacific Coast Highway rijden. Het spectaculairste deel ligt rond Big Sur en Carmel/Monterey. Stop in San Simeon om de zeeolifanten te zien (lees: ruiken), spring even uit de auto en fotografeer het Julia Pfeiffer Burns State Park in Big Sur en maak vanuit Monterey of San José een walvisexcursie. De schilderachtige 17 Mile Drive bij Carmel/Monterey is een mooie afsluiter voor je terugrijdt naar San Francisco.

Julia Pfeiffer Burns State Park aan Highway 1 Uitzicht vanaf de 17 Mile Drive bij Carmel/Monterey

Zelf je route samenstellen

Wil je meer weten over deze rondreis, kies dan hieronder je reiswijze, reisrichting en aantal dagen. Je krijgt een mooi route-overzicht van dag tot dag.

Is de route vervolgens net niet zoals jij 'm wilt, dan kun je 'm verder aanpassen. Klik in het linkermenu op 'Pas deze route aan'. De route opent in de routeplanner. De routeplanner werkt het beste op een computer of laptop.

De klassieke camperrondreis door Zuidwest-Amerika en langs de westkust. Vanuit San Francisco maak je een camperrondreis langs de mooiste bezienswaardigheden in het zuidwesten van de VS. Je ziet de watervallen van Yosemite, de woestijnen van Nevada en Utah en de indianenreservaten van Arizona. Ook reis je met de camper langs de Amerikaanse westkust over de indrukwekkende Pacific Coast Highway. Je verblijft tijdens deze camperreis op een aantal plaatsen twee nachten, dus je hebt voldoende tijd om alles goed te bekijken en te beleven.

Hollywood SignMoabCable Car, San FranciscoYosemite
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!