Vraag en antwoord: Parkpassen

Als je meerdere nationale parken bezoekt in Amerika of Canada, is het voordelig om een parkpas aan te schaffen. Deze geeft jouw reisgezelschap vanaf het moment van kopen één jaar lang toegang tot alle nationale parken en monumenten in het land.Bij een bezoek aan circa vier of vijf parken heb je de kosten alweer terugverdiend. Vooral in West-Amerika en West-Canada bezoek je al snel meerdere parken.

Bij een bezoek aan drie of meer nationale parken is het vaak al voordeliger om een jaarpas te kopen bij de entree van het eerste park dat je bezoekt. De pas kost 80 dollar (wijzigingen voorbehouden) en geeft vanaf het moment van aankoop een jaar lang toegang tot alle nationale parken en nationale monumenten in de Verenigde Staten. De pas geldt per voertuig of (in sommige gevallen) voor maximaal vier volwassenen. Kinderen onder de 16 jaar hoeven geen entree te betalen. Let op: de pas geldt niet in State Parks! Lees meer over de America the Beautiful Annual Pass.

Als je van plan bent om meerdere Canadese nationale parken en Historic Sites te bezoeken, is het voordelig om een Parks Canada Discovery Pass te kopen bij de ingang van het eerste park dat je bezoekt. Deze jaarpas kost $136,40 per voertuig of groep (wijzigingen voorbehouden). Een groep bestaat uit maximaal zeven personen die in hetzelfde voertuig arriveren. Je hoeft voor je gezin of reisgezelschap dus maar één pas te kopen, als je maar met zijn allen in hetzelfde voertuig het park binnen rijdt en met maximaal zeven personen bent. De pas is een jaar geldig vanaf het moment van aankoop. Lees meer over Parks Canada Discovery Pass.

Bezoekers Québec, let op: Vrijwel alle nationale parken in de provincie Québec vallen onder het beheer van Parcs Québec, ook wel Sépaq genoemd (Société des établissements de plein air du Québec). Mocht je veel nationale parken in Québec bezoeken, overweeg dan om de Annual Parcs Québec Network Card aan te schaffen. Deze jaarkaart koop je per persoon ($76,50). Kinderen tot en met 17 jaar krijgen gratis toegang. Lees meer op de site van Sepaq. Helemaal onderaan de website stel je de taal in op Engels.

Enkele van de parken die bij Sepaq horen:

  • Grands-Jardins
  • Hautes-Gorges-de-la-Rivière-Malbaie
  • Pointe-Taillon
  • Bic
  • Gaspésie
  • Lac-Témiscouata
  • Fjord-du-Saguenay
  • Jacques-Cartier

Forillon National Park en La Mauricie National Park behoren tot Parks Canada.

Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!