Vraag en antwoord: Parkpassen

Als je meerdere nationale parken bezoekt in Amerika of Canada, is het voordelig om een parkpas aan te schaffen. Deze geeft jouw reisgezelschap vanaf het moment van kopen één jaar lang toegang tot alle nationale parken en monumenten in het land. Bij een bezoek aan circa vier of vijf parken heb je de kosten alweer terugverdiend. Vooral in West-Amerika en West-Canada bezoek je al snel zo veel parken.

Bij een bezoek aan meer dan vier of vijf nationale parken in de VS loont het de moeite om bij de entree van het eerste park dat je bezoekt een jaarpas te kopen. De pas kost 80 dollar (wijzigingen voorbehouden) en geeft vanaf het moment van aankoop een jaar lang toegang tot alle nationale parken en nationale monumenten in de Verenigde Staten. De pas geldt per voertuig of (in sommige gevallen) voor maximaal vier volwassenen. Kinderen onder de 16 jaar hoeven geen entree te betalen. Let op: de pas geldt niet in State Parks! Lees meer over de America the Beautiful Annual Pass.

Als je van plan bent om meerdere Canadese nationale parken en Historic Sites te bezoeken, is het voordelig om een jaarpas te kopen bij de ingang van het eerste park dat je bezoekt. De pas kost 136 dollar per groep/camper (wijzigingen voorbehouden). Een groep bestaat uit maximaal zeven personen die in hetzelfde voertuig arriveren. De pas is een jaar geldig vanaf het moment van aankoop. Lees meer over Parks Canada Discovery Pass.

Let op: Vrijwel alle nationale parken in de provincie Québec vallen onder het beheer van Parcs Québec, ook wel Sépaq genoemd (Société des établissements de plein air du Québec). Mocht je veel nationale parken in Québec gaan bezoeken, dan kun je overwegen om de Annual Parcs Québec Network Card aan te schaffen. Deze kaart koop je per persoon. Lees meer op de site van Sepaq.