Vraag en antwoord: Parkpassen

Als je meerdere nationale parken bezoekt in Amerika of Canada, is het voordelig om een parkpas aan te schaffen. Deze geeft jouw reisgezelschap vanaf het moment van kopen één jaar lang toegang tot alle nationale parken en monumenten in het land. Bij een bezoek aan circa vier of vijf parken heb je de kosten alweer terugverdiend. Vooral in West-Amerika en West-Canada bezoek je al snel zo veel parken.

Bij een bezoek aan meer dan vier of vijf nationale parken in de VS loont het de moeite om bij de entree van het eerste park dat je bezoekt een jaarpas te kopen. De pas kost 80 dollar (wijzigingen voorbehouden) en geeft vanaf het moment van aankoop een jaar lang toegang tot alle nationale parken en nationale monumenten in de Verenigde Staten. De pas geldt per voertuig of (in sommige gevallen) voor maximaal vier volwassenen. Kinderen onder de 16 jaar hoeven geen entree te betalen. Let op: de pas geldt niet in State Parks! Lees meer over de America the Beautiful Annual Pass.

Voor 2017 is de National Park-pas voor alle nationale monumenten en parken in Canada gratis! Je haalt de pas bij de ingang van het eerste National Park dat je in Canada bezoekt. Je kunt de pas ook gratis laten opsturen om ter plekke tijd te besparen. Dit heeft alleen zin als je hem zes weken voor vertrek bestelt!

Voor 2018 geldt: Als je van plan bent om meerdere Canadese nationale parken en Historic Sites te bezoeken, is het voordelig om een Parks Canada Discovery Pass te kopen bij de ingang van het eerste park dat je bezoekt. Deze jaarpas kost $136 per groep/voertuig (wijzigingen voorbehouden). Een groep bestaat uit maximaal zeven personen die in hetzelfde voertuig arriveren. Je hoeft voor je gezin of reisgezelschap dus maar één pas te kopen, als je maar met zijn allen in hetzelfde voertuig het park binnen rijdt en met maximaal zeven personen bent. De pas is een jaar geldig vanaf het moment van aankoop. Lees meer over Parks Canada Discovery Pass.

Bezoekers Québec, let op: Vrijwel alle nationale parken in de provincie Québec vallen onder het beheer van Parcs Québec, ook wel Sépaq genoemd (Société des établissements de plein air du Québec). In 2017 heb je hier dus geen gratis toegang. Mocht je veel nationale parken in Québec bezoeken, overweeg dan om de Annual Parcs Québec Network Card aan te schaffen. Deze jaarkaart koop je per persoon ($76,50). Kinderen tot en met 17 jaar krijgen gratis toegang. Lees meer op de site van Sepaq. Helemaal onderaan de website stel je de taal in op Engels.

Enkele van de parken die bij Sepaq horen:

  • Grands-Jardins
  • Hautes-Gorges-de-la-Rivière-Malbaie
  • Pointe-Taillon
  • Bic
  • Gaspésie
  • Lac-Témiscouata
  • Fjord-du-Saguenay
  • Jacques-Cartier

Forillon National Park en La Mauricie National Park behoren tot Parks Canada.

Bezoek op zaterdag 21 oktober (in de herfstvakantie) onze
speciale infodag Reizen met Kinderen in Zwolle!
Kom op zondag 22 oktober naar onze
Roadshow in Breda!
Camperaanbieding West-Canada, vertrek mei 2018
Zeer scherpe prijzen, boeken t/m 20 oktober