Bishop, Californië

Bishop Californie Bishop is een echt 'wildwest'-dorp. Deze sfeer komt vooral tot leven tijdens de Mule Days, een groot festival dat ergens rond Memorial Day (eind mei) plaatsvindt. Verder zie je overal muurschilderingen die de geschiedenis verbeelden. Je kunt ook een kijkje nemen in het kleine Laws Railroad Museum. Het museum herbergt een collectie materialen en voorwerpen die herinneren aan het tijdperk van de Carson en Colorado Railroad. Veel toeristen doen Bishop aan op hun weg naar Yosemite National Park of Death Valley National Park.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Rotsklimmen

Bishop staat niet alleen bekend om forel, maar ook om iets anders: rotsklimmen. Rondom de stad zijn talloze klimlocaties te vinden. Vooral boulderen is populair. De naam zegt het al; de basis van deze klimvariant bestaat uit klimmen op boulders, oftewel rotsblokken. De meeste routes zijn kort en moeilijk. In de omgeving van Bishop vind je honderden boulderroutes.

Klimmen bij Bishop Californie

Laws Railroad Museum

Je kunt een kijkje nemen in het negentiende-eeuwse wilde westen in het Laws Railroad Museum. Het museum herbergt een collectie historische gebouwen, materialen en voorwerpen die herinneren aan het tijdperk van de Carson en Colorado Railroad. Beide spoorwegen verbonden de vallei met de rest van de bewoonde wereld. 

Laws Railroad Museum, Bishop Californie

Bishop Mule Days

En eens per jaar worden in het weekend van Memorial Day de Bishop Mule Days gehouden, een festival om het belang van muilezels voor het gebied te vieren. Er vinden wedstrijden en wildwestshows plaats, allemaal met ezels als hoofdrolspelers. Ook zijn er concerten en parades.

Bishop Mule Dayw, Bishop Californie

Bishop Mural Society

Hier (en in een aantal andere winkels) kun je een brochure halen aan de hand waarvan je een rondwandeling langs de muurschilderingen in het stadje kunt maken. De muurschilderingen verbeelden de geschiedenis van de Owensvallei en van Bishop.

Owens Valley bij Bishop Californie

Bishop Creek Battleground

Op Bishop Creek Battleground werden vele oorlogen tussen kolonisten en indianen uitgevochten in de maand april van het jaar 1862. Aan de ene kant stonden de Paiute-indianen en aan de ene kant ranchers, die bijgestaan werden door soldaten.

Bishop Creek Battleground

Feiten

Staat Californië
County Inyo
Oppervlakte 5 km²
Hoogte 1.264 meter
Inwoners 4.000
Tijdzone Pacific Time Zone (tijdverschil met Nederland: 9 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Bishop kent warme, droge zomers. De gemiddelde temperatuur ligt in de maanden juni, juli en augustus overdag tussen de 33 en 37 graden Celsius, met uitschieters tot boven de 40 graden. Het najaar is aangenamer, met maxima van 30 graden in september, 24 in oktober en 17 in november. Vanaf november tot en met april valt de meeste neerslag. In deze maanden vriest het 's nachts. De temperatuur ligt in de wintermaanden overdag net boven de 10 graden. Maart is alweer warm, met maxima van 18 graden. In april stijgt het kwik naar 22 graden en in mei wordt al bijna de 30 bereikt.

Geschiedenis

Van oudsher wonen in dit gebied de Paiute-indianen. Ze lieten op verschillende rotswanden in de omgeving petrogliefen achter, die je misschien wel tegenkomt op je tochten door de bergen. Bishop ligt in de Owens Valley, die genoemd is naar Richard Owens, een Fremont-expeditielid  in 1845. Bishop is vernoemd naar Samuel A. Bishop, een van de eerste kolonisten die zich in de Owens Valley vestigde tijdens de goudkoorts in de Sierra Nevada. Hij bracht naast zijn familie maar liefst 500 runderen en 50 paarden mee en begon in 1861 een ranch om aan de vraag van mijnwerkers naar vlees en ander voedsel te voldoen. In het begin waren er conflicten met de indianen, die hun land ineens overlopen zagen worden door grote kuddes vee. Om die reden zagen de indianen het vee als 'vrij wild'. Nadat een aantal dieren door indianen gedood waren, braken er gevechten uit. Dit leidde tot de Owens Valley Indian War, tussen 1861 en 1863. Omdat de indianen versterking kregen van stammen uit de omgeving, werd er in 1862 een permanent militair kamp in de vallei geïnstalleerd. Aangezien dit op 4 juli gebeurde, kreeg het kamp de naam Camp Independence. In 1863 werd er vrede gesloten.

In de twintigste eeuw kocht de stad Los Angeles veel land in de Owens Valley, in het kader van een irrigatieproject. Het water uit de Owensrivier werd naar Los Angeles geleid. Door deze ingreep viel het Owensmeer geheel droog. In 1913 bouwde men het Los Angeles Aqueduct. Vandaag de dag bestaat zeventig procent van de watervoorraad van Los Angeles uit water afkomstig uit de Owens Valley en de oostelijke Sierra Nevada.

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan