Tunnel Mountain Village 1 Banff, Alberta

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Tunnel Mountain Village 1
Tunnel Mountain Road A42
T0L Banff
Canada

GPS-locatie:
51.192227703, -115.513730049

Telefoonnummer:
+1-877-737-3783

Website:
http://www.pccamping.ca


Tunnel Mountain Village 1 ligt bij het plaatsje Banff, in het zuiden van het gelijknamige National Park. De camping is doorgaans geopend van half mei tot begin oktober. Reis je buiten dit seizoen? Kampeer dan op Tunnel Mountain Village 2. Er zijn douches en toiletten aanwezig. Reserveren is aanbevolen in het hoogseizoen.


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Hookup-plaatsen
  • Tenten toegestaan
  • Vuilwater dumpen
  • Water bijvullen

Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (58)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 58
Kosten per nacht: $ 46 (2)
Gemiddelde kosten per nacht, tot 1 jaar geleden
Bezocht op 22-06-2022 door

Mooie camping. Drie nachten gestaan met een RV. De plekken zijn ruim. Toilet en douche zijn redelijk. Schoon maar helaas regelmatig dicht door een onbekende reden. Voor als je het drukke Banff wilt bezoeken gaat er vanaf de camping een shuttlebus (heen gratis, terug $ 2). Wil je meer in de natuur verblijven zonder voorzieningen (water/elektra/riool) dan zou ik deze camping kiezen. Hier sta je redelijk in de natuur. Dit in tegenstelling tot Tunnel Mountain village 2. Dit is namelijk een parkeerplaats voor RV's.

Kosten per nacht: $42

Bezocht op 18-06-2022 door

Goede uitvalsbasis om Banff NP en de plaats Banff te ontdekken. Grote camping, zonder stroom. De camping ligt in Banff NP wat maakte dat er op het moment dat wij er stonden beren en elken op de camping aanwezig waren. De camping bied een shuttle aan naar het centrum van Banff waar je 's avonds gezellig kunt eten of borrelen (tip: reserveren is wenselijk)

Wij hebben geen gebruik gemaakt van de toiletvoorzieningen op deze camping.

Kosten per nacht: $50

Bezocht op 13-09-2018 door

Mooi en goed gelegen. Er bestaat een shuttle bus naar het centrum. Zeer praktisch met camper. Wij hadden full service. Rustig. Geen gebruik gemaakt van sanitair. Eekhoorns zorgde voor een aangename attractie.

Kosten per nacht: $42

Bezocht op 07-09-2018 door

Grote camping met veel plekken, maar niet te dicht bij elkaar. Toiletgebouw met douches. Hout aanwezig om te stoken. Geen hookup, wel een plek om te dumpen en bij te vullen.

Kosten per nacht: $36.5

Bezocht op 02-08-2018 door

Vrij simpel en ver van het dorpje. Er gaat wel een shuttelbus.

Kosten per nacht: $33.85

Bezocht op 11-08-2018 door

Wij stonden op soort van overloop terrein, met asvalt en weinig boom: begroeing. De andere nachten in Village 2 gestaan, was veel beter!

Kosten per nacht: $43

Bezocht op 13-06-2018 door

Grote camping, ruime plaatsen, met handige busverbinding naar stad. Tunnel mountain village 1 heeft wat meer privacy dan de andere 2 campgrounds, maar het blijft evengoed vrij massaal.

Kosten per nacht: $28

Bezocht op 14-07-2018 door

Standaard campground met goede busverbinding naar Banff. Plaatsje is erg leuk. Gratis haardhout om te stoken.

Kosten per nacht: $41.7

Bezocht op 15-06-2018 door

Grote, maar mooie camping. Plekken groot. Privacy minder dan aantal andere campings waar we stonden. Om de camping heen is een pad waar gewandeld kan worden. Er gaat een bus vanaf de camping naar stadje Banff (zelf geen gebruik van gemaakt). Goede controle tijdens quiet time en naleving van regels t.a.v. wildlife. Geen hook up echter prima voorzieningen vooraan bij camping voor dumpen.

Kosten per nacht: $33

Bezocht op 15-06-2018 door

Camping op een goede locatie, vrij ruime plekken. Vanaf de camping gaat er een gratis bus naar Banff Village. Met de bus terug naar de camping is $2. Sanitair was prima voor een natuurcamping.

Bezocht op 26-05-2018 door

Mooie, grote camping. Erg ruime plekken die beschut liggen waardoor je niet zo'n massaal gevoel hebt. Faciliteiten zijn helaas wel behoorlijk verouderd. Gratis kampvuurhout beschikbaar.

Bezocht op 01-06-2018 door

2 nachten gestaan. Een camping naar ons hart. Goed sanitair. Echt een campground, de meest simpele van de 3 tunnels. Gratis shuttle naar centrum van Banff, ieder uur. Brutale eekhoorn die er met onze Wasa cracker vandoor ging. Diverse Elken om ons heen.

Kosten per nacht: $27.4

Bezocht op 02-09-2017 door

grote terras camping met hookup plaatsen, klein toiletgebouw met een schone douche

Kosten per nacht: $36

Bezocht op 01-08-2017 door

In jan.2 nachten gereserveerd. Een goede afstand om aan onze truck camper te wennen vanaf Calgary. Het had dan ook "no vacancy". We stonden aardig; voor deze camping ( drukte) waren de wc's/ douches te weinig en hadden vaker schoon gemaakt moeten worden met de warme temperatuur. Wat heel fijn was: een shuttle bus vanaf de camping naar Banff. Overstappen en op je gemak naar Sulpher Mountain of winkelstraat. Er is een bus verbinding naar Lake...... Omdat we terug moesten naar Calgary ( gasstel werkte niet, balen ) hebben nog een nacht gestaan op de "overflow".: prima, rustiger en wasgelegenheid was schoner! Zelfde prijs.

Kosten per nacht: $27.5

Bezocht op 15-05-2017 door

Gaat, is weer een ophokplicht camping. Wel goede doucheruimtes en dicht bij het stadje Banff. (op loop/fiets afstand) 41$ incl. Firepermit / alleen elektriciteit.

Kosten per nacht: $41

Bezocht op 21-06-2017 door

Een echt RV Park met voorzieningen maar meer een geasfalteerde parkeerplaats. Sanitair op afstand. Ca 0.5 uur lopen naar centrum Banff.

Kosten per nacht: $40

Bezocht op 18-06-2017 door

Wij wilden graag naar Tunnel mountain village 1, maar die was vol. Op deze camping was gelukkig nog wel plaats. Camping is niet gezellig, bestaat gewoon uit parkeerplaatsen langs drie parallel lopende wegen. Plaatsen zijn voorzien van water en elektra. Op de camping is 1 centrale plek met douches. Er zijn meerdere gebouwen met toiletten. sanitair is schoon. Met de bus ben je in 10 minuten in Banff. Naar de stad is gratis, terugreis naar de camping met de bus dost 2 CAD.

Kosten per nacht: $32

Bezocht op 23-06-2017 door

Op deze camping konden we gelukkig nog terecht. Weekend en goede weersvoorspellingen zorgde ervoor dat de campings overvol waren. Tunnel mountain 2 is geen mooie maling. Je staat achter elkaar aan de stoeprand geparkeerd op het asfalt. We hadden alleen electra. Sanitair is prima. Na Jasper was deze camping toch een soort teleurstelling. Wel prachtig uitzicht op de bergen

Kosten per nacht: $43.3

Bezocht op 25-05-2017 door

We kwamen aan het einde van de middag vrij laat op deze camping aan. Er was een rij bij de receptie en de mevrouw achter de balie was erg chagrijnig en kortaf. We moesten maar blij zijn als er een plek was en twee campers naast elkaar moesten we maar afwachten of dat zou lukken. De camping lag mooi in het bos en dichtbij Banff. De plekken zijn wel wat onpersoonlijk en langs een strook groen allemaal achter elkaar. We hadden geen fire pit, wat jammer was omdat dit de een na laatste camping was voor we in Calgary waren en we ons hout dus niet op konden maken. Het sanitair was schoon maar wat verouderd en aan een opknapbeurt toe. De camping was vrij massaal. Verder hebben we niet veel van de camping meegekregen omdat we vrij laat aankwamen en de volgende dag alweer vroeg vertrokken.

Kosten per nacht: $32.3

Bezocht op 12-05-2017 door

Prijs voor 4 personen en onbeperkt brandhout. Voor een National Park toch wel bijzonder om op het asfalt te staan in een laan. Afstand met de buren is behoorlijk. Uitzicht rondom op de bergen. Openbaar vervoer stopt op de camping. Een dagkaart OV kost $ 5 en een enkeltje $ 2. Je kan ook over een mooi wandelpad naar Banff. Dat duurt 1 1/2 uur. Het kan sneller maar dan via de weg in een half uur. Banff zelf is (zeer) toeristisch en zeker de moeite waard om te bezoeken. Toiletten en douche zeer goed en gratis

Kosten per nacht: $41

Bezocht op 12-09-2016 door

Tunnel Mountain is en mooie camping, deels in de bossen gelegen. Full Hook plaatsen. geen WIFI. Vrij dicht bij het centrum. Shuttlebus aanwezig. Berengebied dus voorzorgsmaatregelen. Behoudens een plek en sanitair is er verder niks

Kosten per nacht: $32

Bezocht op 09-06-2016 door

prijs 5 personen incl. hout. Ruim opgezette camping, je staat achter elkaar op het asfalt, een eigen plek met firepit en campingtafel. Er is een pad dat naar Banff leidt en prachtig tussen de bossen met heel veel herten. Sanitair is prima, wij moesten voor de douches ver lopen maar dat ligt natuurlijk waar je staat. Twee nachten gestaan, prima plek met een schitterend uitzicht op de bergen.

Kosten per nacht: $46.5

door op 19-08-2015

Wij stonden hier op plaats A 1. Je staat op asfalt, dat vinden wij minder gezellig als in het groen. Mooie uitzichten en ruim opgezet. Er ligt genoeg hout om te kunnen stoken. Er worden activiteiten georganiseerd voor kinderen. Sanitair en andere voorzieningen zagen er prima uit.

door op 24-06-2015

Relatief simpele camping, parkeren langs een strook groen, met daarop een picknicktafel en firepit. Verder wel elektriciteit. Zoveel hout pakken als je wilt (je betaalt een fire-permit van $ 8,80). Uiteindelijk omdat het de eerste camping vanuit Calgary (aankomst) was, 3 nachten gestaan. Enkele malen op en neer naar het dorp met de bus. Veel grond eekhoorns en ook een eland en vos gespot. Sanitair redelijk op orde, wel weinig douches (welke ook matig schoon waren, maar waarschijnlijk voornamelijk vanwege de vele regenval (en dus modder)). Matige privacy. Reserveren in juni is ook aan te raden (camping bezocht van 2 juni tm 5 juni), 25 feet camper.

door op 22-06-2015

Erg logisch opgezette camping met veel hikes direct in de omgeving. Mét wildlife op de camping (beren en coyotes gezien). Wederom behulpzaam personeel.

door op 26-09-2014

Camping zelf is niet heel charmant, je staat als het ware langs een straat geparkeerd, maar de voorzieningen zijn goed en de ligging is mooi. Veel eekhoorntjes op de camping. Fijn, de busverbinding naar Banff.

door op 06-08-2014

Grote camping die voor de rv's meer lijkt op een parkeerplaats langs de snelweg. Wel veel eekhoorntjes en ook Elks op de camping. Bus naar Banff vertrekt vanaf de camping.

Bezocht op 28-05-2014 door

Matige camping in een prachtige omgeving. Niet meer dan een paar asfaltwegen, waarop je aan beide zijden achter elkaar wordt geplaatst. Weinig sanitair.

Kosten per nacht: $32

door op 19-07-2014

Veel RV's. Weinig privacy.

door op 02-07-2014

Erg groot opgezet, redelijk ruime plekken voor RV's. We hadden plek met firepit, tegen betaling hout, je kon zoveel pakken als je wilde. Verder lekker gelegen rond Banff.

door op 29-06-2014

Mooie plaatsen. Lekker centraal ook en de bus naar Banff vertrekt elk half uur

door op 15-06-2014

Dit is een mooie camping met alleen electra, wel full hookup te krijgen. Je kunt er gratis vanaf de camping met de bus naar Banff rijden en terug voor $2,00 p.p. Prima service, kunt lekker je camper laten staan. Goede douches en toiletten op niet te grote afstanden.

door op 14-06-2014

Omdat Two Jack Lakeside vol was zijn we naar Village 2 uitgeweken. Een goede keuze dus direct 3 nachten geboekt. Een geweldig uitzicht vanaf de grote camping. Klein stukje wandelen naar supermarktje. Sanitair schoon. Niet alle plaatsen hebben een firepit.

door op 22-03-2014

Enorm groot, maar in sept bijna uitgestorven. Keurig aangelegd, strak stratenplan. Sanitair ok, echter slechts 1 douche. Geen WiFi. Prachtig uitzicht op de omringende bergen.

door op 09-10-2013

Grote maar mooie camping met uitzicht op de bergen. Op loopafstand (20 min) van Banff. Geen Wifi. Geen winkel.

door op 09-10-2013

Deze camping ligt dichtbij Banff in een vrij open natuur plek. Binnen 10 minuten sta je Banff. Ideaal.

door op 02-10-2013

Kamperen 'aan de straat'. Ligt prachtig in de natuur tussen de bergen. Sanitair schoon en voldoende.

door op 19-08-2013

Op zich prima camping op loopafstand van Banff. Het was wel proppen...alle campers in lange rijen achter elkaar. Maar als je niet veel op de camping bent, is het prima. Sanitair was goed.

door op 31-07-2013

Voor het doel om Banff te bezoeken prima. Wij hebben hem gebruikt om de stroom weer op te laden en we wilden Banff bezoeken. Het uitzicht is mooi, faciliteiten goed. Verder lijkt het op een hele grote parkeerplaats

door op 15-07-2013

Erg grote camping, mooi gelegen. Het gedeelte waar wij stonden was wat kil: een baan asfalt. Wel ideaal om de camper te plaatsen. Verder op was een gedeelte gelegen in het bos. Hier liepen we midden in een kudde wapiti's. De volgende dag liepen ze zelfs overdag op ons gedeelte van de camping. Sanitair was netjes.

door op 24-06-2013

Enorm groot. Staanplaatsen langs de weg. Voor 1 nacht goed, maar niet gezellig.

door op 19-10-2012

Na de prachtige boscamping in Jasper waren de geasfalteerde paden op deze campground even wennen. Maar door je eigen stukje "natuur" naast je RV, met firepit als je geluk hebt, heb je dat gevoel al snel niet meer. Goed gelegen bij het dorp in de buurt. Reserveren is noodzakelijk in het hoogseizoen.

door op 13-09-2012

2 dagen geweest; ligging is prachtig, op wandelafstand van de plaats zelf. De douches en toiletten waren alleen erg vies!!

door op 27-07-2012

Mooi uitzicht op de bergen, weinig privacy, alle campers staan naast elkaar geparkeerd.

door op 12-07-2012

Beetje een stadscamping. Je staat achter elkaar op het asfalt aan de straatzijde met de picnic tafel op het gras. Wel schoon en netjes. Met de "roamer" bus zit je zo in Banff. Deze vertrekt vanaf de campground, is erg handig.

door op 08-10-2010

Erg grote, maar nette camping met prima plaatsen (incl. tafel en firepit. Sanitair is voldoende. Goede uitvalbasis naar Banff en omgeving.

door op 04-10-2010

Grote camping.

door op 27-09-2010

Goede faciliteiten, maar qua omgeving geen echte aanrader. Alle RVs staan in een rijtje achter elkaar, je hebt niet echt een eigen plaats.

door op 23-09-2010

Prima camping, schoon sanitair.

door op 14-08-2010

Leuke belevenis. Geen probleem om hier 1 of 2 dagen te staan.

door op 19-07-2010

Deze populaire campsite is eigenlijk niet meer dan een paar stroken asvalt waar je file-parkerend achter elkaar staat. Het is heel open met daarom ook mooi uitzicht op de omringende bergen. Dat maakt veel goed. Verder is er vlakbij (1-3min. lopen vanaf de camping) een restaurant (in Youth Hostel, met prima eten) en wat kleine winkels inclusief wasserette. Daarbij ook een (duur) zwembad met grote glijbanen, sauna en wifi. Heerlijk voor een regenachtige middag. Kortom, dit is meer "stads" camperen. In z'n s

door op 17-06-2010

Mooi uitzicht op de bergen. Kale plaatsen, je staat achter elkaar op de weg. Wel goede douches. Zeer goede busverbinding naar centrum van Banff. Sanidump aanwezig. Geen internet aanwezig.

door op 26-10-2009

Prima camping. Goede busverbinding naar de stad. Voorzieningen zijn goed.

door op 19-09-2009

door op 07-09-2009

Mooi uitzicht op bergen. Voorzien van picknicktafel. Geen fire-pit. Weinig groen rondom standplaats. Goede locatie t.o.v. centrum Banff.

door op 28-08-2009

Goede camping.

door op 25-08-2009

Vrij grote camping waarbij je de camper op een "straat" kunt parkeren. Goede voorzieningen en dicht bij Banff.

door op 03-07-2009

Mooie grote camping op asfalt. Goed sanitair, werd alleen niet iedere dag schoongemaakt. Wel apart was de file opstelling van de RV plaatsen. Geven aan de er draadloos internet is maar je moet naar een resort net buiten de camping lopen om bereik te hebben.

Schrijf een review
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!