Icefield Centre RV Icefields Parkway, Alberta

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Icefield Centre RV
Icefields Parkway
Icefields Parkway
Canada

GPS-locatie:
52.220317, -117.2243341

Website:
Bezoek

Route:

Speciale RV parkeerplaats van het Icefields Centre, 105 km ten zuiden van Jasper townsite. Dit geen echte camping, maar je kunt hier overnachten zonder hookups - zeker dus zorgen dat je je eigen voedsel bij je hebt, en dat je batterijen, gas en water goed vol zijn. Generatoren mogen niet aan. Er staat een bord met afdakje bij de ingang waar je een envelop kunt pakken en invullen, en dan het exacte gepaste bedrag in de envelop stopt, die je dichtplakt en in de gleuf van de afgesloten geldbox stopt. De slip met je license plate nr leg je op je dashboard onder je voorruit. Hele aparte ervaring. Erg stil gedurende de nacht, iedereen gaat vrij vroeg naar bed en het bezoekerscentrum zelf is dicht van 18:00 tot 08:30 (afhankelijk van seizoen). Leuk om een nachtje te doen.


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Omschrijving

  • Dry camping (zonder voorzieningen) op de parkeerplaats van het Icefields Centre
  • Open van 1 april tot 31 oktober
  • Reserveren niet mogelijk: first come, first served

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Geen hook-up plaatsen
  • Reserveren niet mogelijk

Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (13)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 13
Kosten per nacht: Geen actuele kosten beschikbaar.
Bezocht op 27-09-2019 door

Het was de bedoeling om van Lake Louise naar Jasper te rijden en onderweg een bezoek te brengen aan de gletsjer en aan de Skywalk. Maar omdat door sneeuwval op de highway naar Jasper veel ongelukken waren gebeurd door de gladheid (80 stuks naar men zei) was de weg enkele uren afgesloten. Daardoor zijn we toen niet veel verder kunnen komen dan de RV parkeerplaats van het Icefield Centre. Daar hebben we dan overnacht, hetgeen is toegestaan. Nog wel een briefje ingevuld voor de kosten van de "camping" en ingeleverd, maar verder zijn de kosten (20 CAD) nooit afgeschreven. Voorzieningen op de parkeerplaats zijn dus ook nul. Wel een mooi uitzicht op de gletsjer en verder rustig. Wel is het Icefield centre open, ook 's nachts waar alles lekker verwarmd is. Toilet e.d. Ook is er een restaurant en kan men in de algemene ruimte van het Centre op een bankje prima gebruik maken van WiFi. Vroeg in de ochtend, voordat de bussen met "andere" toeristen kwamen, een trip geboekt met de speciale trucks, naar de gletsjer en bezoek gebracht aan de Skywalk.

Bezocht op 02-08-2019 door

Halverwege de middag kwamen wij bij het Icefield Centrum waar we een tour boekten voor de Ice Explorer. We informeerden naar de mogelijkheden om op de RV parkeerkplaats de nacht door te brengen. Dat was geen probleem en we werden verwezen naar het achterste parkeerterrein. Het waait er hard en 's nachts en 's morgen is het fris, maar het is een prachtige plek met uitzicht op de Athabasca gletsjer en een mooie break op de Icefields Parkway. Het gebouw van het Icefield Centrum biedt verwarmde toiletten en zeer goede WiFi. Echt een aanrader en je hoeft niet te reserveren; de parkeerplaats stond zelfs in het hoogseizoen nog niet half vol.

Bezocht op 19-05-2019 door

Overnacht op de parkeerplaats van het Icefieldcenter, het was onder het vriespunt en we dachten door de wind weg te waaien. ook mooi uitzicht ''s nachts, het werd er door de besneeuwde toppen niet echt donker. Geen faciliteiten, mooi uitzicht op de gletsjer. Druk bezochte plek, goed voor 1 nacht. Tip; we kwamen er te laat achter maar het Icefield center is ook snachts open, hier is het lekker warm, heb je goede wc's en is er uitstekende wifi.

Kosten per nacht: $20

Bezocht op 18-06-2018 door

De RV parkeerplaats van het Icefields Centre is 's avonds beschikbaar om te overnachten. Zet je camper neer waar je maar wilt, met uitzicht op de gletsjers en geniet van de zonsondergang. Neem de laatste, of de volgende ochtend de eerste, tour van de dag naar de gletsjer en geniet zonder de enorme drukte: de bussen met andere toeristen zijn er dan niet. Het restaurant van het Icefield Centre is aan te bevelen. De toiletten ook... (bij de parkeerplaats alleen pit-toilet)

Kosten per nacht: $15.7

Bezocht op 12-05-2018 door

Niet iedere tot overnachtingsplaats/camping gebombardeerde parkeerplaats is hetzelfde. Dit is een enorme plak asfalt. Dat lijkt misschien onaantrekkelijk, maar het uitzicht op de gletsjer aan de overkant van de weg is adembenemend. Er is alleen een pittoilet, verder geen enkele voorziening. Toen wij er waren bleef de toegangsdeur naar het bezoekerscentrum open, omdat er ook een restaurant is. Daardoor is het binnen ook op de latere kille/koude uren behaaglijk als je even gebruik wilt maken van de gratis wifi. Vanuit het bezoekerscentrum kan een tocht naar/op de gletsjer en de skywalk geboekt worden. De tocht naar de gletsjer met de bus met enorme wielen is misschien wel spectaculairder dan de gletsjer zelf. Het bekende beeld van een blauwige gletsjer ontbreekt; deze gletsjer doet meer denken aan een besneeuwde vlakte. Voor een echt mooie gletsjer in Canada moet je bij Bearglacier zijn. De skywalk is indrukwekkend. Kortom, een campingplace with a view en zeer aan te bevelen.

Kosten per nacht: $15.4

Bezocht op 30-05-2018 door

We hadden niet gereserveerd en op de bonnefooi hier naartoe gegaan. Geen enkel probleem plaats genoeg. Strak parkeer terrein waar je gewoon mag overnachten en geweldig uitzicht op de gletsjer. Verder geen voorzieningen dan een toilet. Betalen volgens het park principe met een envelop. Tip: neem de laatste excursie van 17u naar de gletsjer. Je hebt dan veel meer tijd en de drukte is er niet meer. Je maakt de mooiste foto´s. Na de overnachting pak je de eerste bezichtiging van glass Skywalk. 10 uur. Je hebt dan weer alle tijd en rust. De eerstvolgende sessie ziet het zwart van de mensen maar dan ben jij al weer weg.

Kosten per nacht: $15.6

Bezocht op 09-06-2017 door

Omdat we de tijd wilden nemen voor de Icefields Parkway, gestopt op de parkeer-/kampeerplaats Icefield Centre. Mooie prijs, geen voorzieningen maar wel het centre om de hoek. Daar heerlijik gegeten met uitzicht op de gletsjer. We waren bang dat er geen plekje meer zou zijn toen we er tegen 15/16 uur aan kwamen, maar er bleek nog veel plek. De volgende dag snapten we beter waarom... we werden wakker in een enorme sneeuwbui. RV sneeuwvrij kunnen maken en er prima doorheen gekomen, leuk om mee te maken.

Kosten per nacht: $18

Bezocht op 28-07-2017 door

Niks gereserveerd op dit traject, wat spannend was, want de campings vlak voor deze parkeerplaats zaten om één uur al vol! Maar op het Icefield Centre was nog volop plek. En ondanks dat het een parkeerplaats is, sta je wel op de meest geweldige plek van de Icefields Parkway. Het hotel is vlakbij en heeft alle nodige faciliteiten. De dag na deze overnachting zijn wij naar de parkeerplaats bij de Parker's Ridgetrail gegaan en stonden daar als eerste. Die wandeling zelf is een enorme aanrader, echt prachtig en de tussenstop tussen Lake Louise en Jasper meer dan waard!

Kosten per nacht: $15

Bezocht op 13-09-2016 door

Prima mogelijkheid om te overnachten op dit grote parkeerterrein bij het Icefield Centre omdat wij een late excursie hadden naar de gletsjer. Zelfregistratie. Zorg wel voor voldoende water aan boord en een tijdige sanidump want er is niets. Slechts één toilet. Maar je kunt ook naar het Icefield Centre lopen. Dat is gewoon open vanwege het hotel. Wat is mooier dan een prachtige zonsondergang en -opkomst aan de voet van de gletsjer. Tijdens ons bezoek een lage bezetting.

Kosten per nacht: $15

Bezocht op 03-06-2016 door

Speciale RV parkeerplaats van het Icefields Centre, 105 km ten zuiden van Jasper townsite. Dit geen echte camping, maar je kunt hier overnachten zonder hookups - zeker dus zorgen dat je je eigen voedsel bij je hebt, en dat je batterijen, gas en water goed vol zijn. Generatoren mogen niet aan. Er staat een bord met afdakje bij de ingang waar je een envelop kunt pakken en invullen, en dan het exacte gepaste bedrag in de envelop stopt, die je dichtplakt en in de gleuf van de afgesloten geldbox stopt. De slip met je license plate nr leg je op je dashboard onder je voorruit. Hele aparte ervaring. Erg stil gedurende de nacht, iedereen gaat vrij vroeg naar bed en het bezoekerscentrum zelf is dicht van 18:00 tot 08:30 (afhankelijk van seizoen). Leuk om een nachtje te doen. Als je vroeg wakker wordt en de opgaande zon schijnt oranje op de zijwand van de glaciers kun je mooie foto's maken.

Kosten per nacht: $15.6

door op 25-08-2011

Er staat alleen een WC op het parkeerterrein, je moet het overnachtings geld in een enveloppe doen en in een afgesloten bus doen. In het grote gebouw is het warm en zijn er schone WC`s, wij vonden het niet erg om daar heen te lopen. Het is de parkeerplaats van het Icefield Centre. Dit Centre is dag en nacht open. Geen last van wegverkeer gehad. Volgende ochtend vroeg en makkelijk weer weg. In Wilcox Creek camping gekeken, plaatsen en weggetjes te klein voor onze 30 foot camper. Geen Hook-Up.

door op 25-08-2009

Op de parkeer plaats

door op 23-07-2009

Chill... geen doucheruimte, wel (no flush) wc. Maar verder top, mooie rustieke omgeving, uitzicht op gletsjer. Leve de vrijheid.

Schrijf een review
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!