dag 10 Cortez - Moab (23 juli 2008)

Door Fam. Huijbers in USA - A long time ago

Dag  10  Cortez – Moab

Vandaag gaan we het National Park Mesa Verde bezoeken.  Het park is bekend vanwege de vele rotswoningen die 700 jaar gelden door indianen bewoond werden.  Vandaag was Kees verre van fit en mocht Dineke achter het stuur kruipen want er moest nog een klein uurtje gereden  worden naar het park dat hoog in de bergen ligt. Gelukkig had Dineke al een oefen uurtje gehad dus was dit verder geen probleem.   De eerst bestemming was natuurlijk Curves.

De dames Huijbers zijn een tijdje binnen geweest en kwamen met sterke verhalen naar buiten.  Ze hebben hier veel meer workouts dan wij in Nederland en in de maand mei is er ook iemand van Curves (Houten) onder de naam Moerman op bezoek geweest.  Sterker kan ik ze niet verzinnen.  
Op weg naar Mesa Verde. We waren al laat in de morgen toen we aankwamen en het was erg druk. Het bezoek met gids aan de rotswoningen van “Cliff Palace” konden we wel vergeten want dat kon pas om half zes. 


Gelukkig konden we wel met een gids naar de rotswoningen van “Balkony House”. Voor deze tocht moesten geen hoogtevrees hebben en ook mensen met claustrofobie werd deze tocht afgeraden.  Maar we hebben het er toch maar op gewaagd.
De ladders waren te doen en ook de nauwe tunnel viel erg mee. Maar we zijn er toch wel een uurtje zoet mee geweest. Daarna hebben we op eigen gelegenheid nog een rotswoning (Tree house)  bezocht. 

Al met al zijn de woningen erg indrukwekkend.  De woningen zijn ook bijna onvindbaar, omdat ze alleen door ladder en/of nauwe tunnel te bereiken zijn .  Geen wonder dat deze rotswoningen pas begin 19e eeuw zijn ontdekt door een paar cowboys die op zoek waren naar verdwaald vee.
Na het bezoek aan Mesa Verde was het nog even spannend want de tank was bijna leeg en we wisten niet of er in de buurt van de uitgang van het park een benzinepomp was. Een Parkranger gaf aan dat er direct na de uitgang een tankstation was.  Dus na getankt te hebben konden we op weg naar Moab. We reden het eerste stuk door een groen landschap dat richting Moab steeds droger werd een ook de rotsen werden weer veel groter en robuuster.
In Moab hebben we gezellig met z’n allen op een klein motel kamertje gegeten.

Groeten Kees

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!