van bergen tot orka's

Door Margré en Jan - 13-09-2008 05:55
6 t/m 8 september Aankomst in Prince Rupert en …….varen door de Inside Passage.
Een combinatie van drie dagen dit keer. Zaterdag de 6e hadden we maar een kleine etappe voor de boeg, waarbij we trouwens alweer telkens ogen tekort kwamen. Na elke scherpe bocht weer water, een meertje, een watervalletje, eeuwige sneeuw. Zelfs na deze korte etappe hebben we geen fut meer voor grote acties en zijgen neer op onze stoeltjes (in de zon) bij de camper met een borrel.
’s Avonds gelijk het mooie weer uitgebuit, om onze wens: de zon in de zee te zien zakken, gehoor te geven. ’s Zondags heeft Margre zowaar haarscherp een Bald Eagle in volle vlucht gevangen (met de camera). Geweldig.


 
8 september: de grote boottocht.
Nu dus maandag 8 september, de grote boottocht (15 uur). Het begon met regen, maar we bleven optimistisch, ondanks het weerbericht van 08.00 uur op de TV in de boot. De hele dag zou het regenen en de rest van de week zou de zon schijnen. Het zou toch niet waar zijn? Het was niet waar! De passage was natuurlijk mooi, hoewel je aan het eind van de middag wel weer verzadigd bent. Totaal versleten vielen we als een blok in slaap om ongeveer 1 uur ’s nachts.
9 september van Port Hardy naar Telegraph Cove
Slechts en etappe van 58 km. Maar wat voor een etappe. Een schitterend weggetje (vanaf Highway 19 gerekend) met soms hellingen van 15%. We troffen daar een enorme houthandel aan, die ons onmiddellijk aan het palengat bij de Groenedijk deed herinneren. Geweldig (zie natuurlijk foto’s). Telegraph Cove is niets minder dan een schilderijtje. Geweldig! In feite een compleet havendorpje op palen gebouwd. Zelfs de straat is van hout, alweer op palen.
Toen wij op de campground aankwamen, werden we direct ontvangen door opgewonden mensen, die aannamen dat wij ook die beer gezien hadden, die voor onze auto overgestoken was. Nee dus, de knik van de helling van die berg was dermate groot, dat wij hem niet gezien hadden. Binnen een minuut kwam er een trotse kerel aan lopen, die hem dankzij een niet geringe telelens, feilloos had weten vast te leggen. Het dier was doodgemoedereerd dwars over de campground gewandeld en weer verdwenen. Hier zitten ze dus echt!!!
We hebben getracht wat voedsel in te slaan, maar dat is hier onmogelijk. Morgen is het dus was- en boodschappendag. Slangen weer loskoppelen en heel decadent boodschappen doen met een boodschappenkarretje van negen meter met een 4,5 liter motor. 50 km totaal heen en terug, maar het moet wel, want onze voorraden zijn tot nihil geslonken.
We hebben een wandeling door het palendorp gemaakt, waar alles, dus ook de woningen, winkeltjes en restaurant, geheel van hout zijn en gelijk een excursie Whale-watching vastgelegd. Donderdag 11-09 gaat het gebeuren, om 13.00 uur. We zijn benieuwd. Tot dan.
11 september Whale-watching in Telegraph Cove
Goed onthouden; advies van Vogelbescherming: boeken bij Stubbs. Groot succes. Complete orkafamilie aan de gang gezien.


Een school dolfijnen als begeleiders naast de boot gehad


en als toetje tientallen zeehonden en zeeleeuwen, die lagen te zonnebaden op de rotseilanden. Wat een dag en …… een heel gezond kleurtje opgedaan. Zie ook onze foto’s op mijnalbum.nl.
Morgen naar Campbell River.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan