Be bison aware!

Door familie Rozing - A long time ago

Ons laatste National Park is aan de beurt, Yellowstone. Doordat een weg in het park afgesloten was, hebben we besloten woensdagnacht op een camping bij Mammoth Hot Springs te gaan staan, want deze springs willen we per se zien. We moeten flink omrijden om hier te komen, maar gaan er vanuit dat dat het waard is.

Die woensdag hebben we een mooie waterval gezien en zijn we langs Canyon Village gereden. Maar het ging echt om Mammoth Hot Springs. Het zag er al ontzettend bijzonder uit toen we er langs reden, en dit werd alleen maar sterker toen we er echt rond gingen lopen.
 
Die avond overnachtten we op het simplistische Mammoth Campground, wat nog in Yellowstone lag. Leuke camping met een mooi uitzicht, waar we ons laatste kampvuurtje gestookt hebben.

Donderdag zijn we teruggereden richting Grizzly Campground in West Yellowstone, waar we de dinsdagnacht al hadden doorgebracht. Onderweg hebben we een aantal Geyser Basins aangedaan, die stuk voor stuk erg mooi waren, maar de stank bleef nog lang hangen... 

Een hoogtepunt was toch wel een kudde bizons die ons pad versperde en ons een kwartier vertraging opleverde. Opzich lastig, maar deze beesten van zo dichtbij kunnen zien lukt je niet iedere dag.

Dit was eigenlijk de laatste echte vakantiedag; vrijdag gaan we richting Salt Lake, waar we de camper zaterdag moeten inleveren. Om pap en mam te bedanken voor de reis en alles wat erbij hoort zijn we met z'n allen uit eten gegaan in West Yellowstone. Jammergenoeg schonk het restaurant geen bier of wijn, maar achteraf heeft iedereen goed en veel gegeten. En wij kinderen hebben betaald!
Al met al was Yellowstone een mooi laatste park van deze vakantie.

Mayke & Nick

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!