Naar Kings Canyon en Sequoia, 23 april 2010

Door Anneke en Aart van den Berg - 24-04-2010 06:20
Van Y via KC naar Seq Nar. Park, 23 april 2010.
 
Wat een reis!!! Zwaar maar met vele hoogtepunten. Op zich verliep de reis prima. Om 6 uur opgestaan en om 7 uur vertrokken. Ik had de GSM geprogrammeerd naar Hammond,waarvan ik dacht en dat gaf de kaart ook aan, dat het op weg lag vanuit het zuidwesten via Three Rivers het Sequoia National Park in. Maar wat schetst onze verbazing: de GSM stuurde ons via het noord-westen Kings Canyon National Park in. Waarom weet ik nog steeds niet, maar daardoor hebben we alle grote sequoia-bomen gezien. Gigantisch, wat een bomen. En ze stonden nog volop in de sneeuw. Hier en daar lag de sneeuw wel twee meter hoog. We hebben genoten. Vanuit Kings Canyon zijn we naar het zuiden, naar het Sequoia National Park gereden door het bos van Giganten heen. In het Kings Canyon stond General Clark met de grootste omvang; in het Sequoia stond General Sherman met de hoogste lengte. Wat een bomen. Zelfs onaantastbaar voor vuur. De weg die we reden door beide parken duurde wel een uur of 3. Vaak konden we niet harder dan 20 km/uur. Eerst omhoog en daarna zeker anderhalf uur via vele, vele haarspeldbochten naar beneden. Maar wat hebben we genoten. Gigantisch door gigantische bomen en prachtige vergezichten. Een dag om nooit te vergeten.
Nu staan we op een kleine wat oubollige camping, maar het is er rustig. Als we buiten zijn, dan zijn we omgeven door muskieten, dus blijven we maar binnen.
Morgen wordt de tocht met de camper voortgezet naar Death Valley. Een beneden zeeniveau gelegen woestijngebied met grote zoutvlaktes. Hordroog en zomers verschroeiend heet. We staan op de camping met nog een Nederlands stel, dat hun buitenmaatse camper, maar benedenmaats voor Amerikaanse begrippen, per boot naar Baltimore heeft gestuurd. Ze hebben hier een dochter wonen en trekken zo’n 5 maanden lang rond.


Foto's komen later
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan