Tweede dag New York, 4 mei 2010

Door Anneke en Aart van den Berg - 05-05-2010 02:13
En weer een nieuwe dag in New York. De stad van veel mensen, veel stof en nog meer metro’s. Hier raak je gewoon de kluts van kwijt, maar gelukkig zijn de New Yorkers vriendelijke en behulpzame mensen, en zijn we nog altijd goed terecht gekomen.
 
Vandaag stond Liberty en Ellis eiland op het programma. Vroeg opgestaan, want de de fery vertrok al om half negen. Natuurlijk ging er weer iets mis: we vergaten het fototoestel. Toch haalden we het. Ik had er een natte rug aan overgehouden. Na een rondje Liberty zijn de mensen die haar wilde beklimmen uitgestapt en de rest, waaronder wij, zijn doorgevaren naar Ellis eiland. Een eiland dat wordt gezien als de poort naar vrijheid, voorspoed en rijkdom. Maar wat we gezien hebben is er veel leed geleden en hebben de emigranten erg afgezien. Indrukwekkend. Ook een Simon Pieter Gort is in de jaren ver voor WO1 geëmigreerd. Van den Berg’s waren er een paar meer. Geen familie overigens.
 
Tegen twaalf uur waren we weer in MAnhattan. Daar hebben Ground Zero bekeken waarhard gewerkt wordt om Liberty toren te laten herrijzen. Het moet groot zijn en daarmee dus kwetsbaar voor aanslagen. Hoe dom zijn de Amerikanen? Het ding wordt 1776 feet hoog, het jaar waarin Amerika ontswtond en de vrijheidsoorlog door de Noordelijken was gewonnen. Zo’n kleine 800 meter hoog. Daarna zijn we met de hop on hop off bus naar het midden van Manhatten gegaan en vandaar naar de haven gelopen om een rondvaart te maken om de skyline van Manhatten beter in beeld te krijgen. Een mooie tocht. Daarvoor hebben we voor de zoveelste keer bij MacDonalds gegeten. Alles bij elkaar heb ik het in deze periode vaker gedaan dan in 64,5 jaar daarvoor.
 
Na de haventocht hebben we het dessert genoten: Ijs van MacDonalds. Was lekker. Hiermee had ik het wel gehad en zijn we via een metro en een trein teruggegaan naar het hotel. Om half 7 waren we daar. Vanavond gaan nog maar weer eens uit eten, want de $$$$$$$$ zijn nog lang niet op.
 
Morgen staan het Empire State Building (om 7.30 wil ik daar zijn) en het museum van de City van New York. En dan hebben we het bijna gehad. Wat een reis tot nu toe. Fantastisch.Foto's: later!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan