Nationale parken van Canada

Door smiet - A long time ago


Daar ben ik weer. We staan nu op de parkeerplaats van Mc Donalds om daar gratis een wifi straaltje op te vangen. Dat is de afgelopen dagen niet gelukt want we waren ondergedompeld in de prachtige natuur en daar is geen plaats voor wifi of andere stralen (gelukkig wel zonnestralen).
Hoe is het ons vergaan de afgelopen dagen. Eerst de camper opgehaald, dat duurde even want ze waren niet zo snel maar om een uurtje of 3 reden we dan toch weer rond alsof er niet 5 jaar tussen had gezeten. Eerst even inkopen gedaan in onze favoriete winkel, Walmart, en toen richting Banf N.P. Daar waren we 5 jaar geleden ook al geweest maar deze keer stond een wandeling door de Johnston canyon op het verlanglijstje.


Wat een prachtige wandeling. Over een aangelegd pad, wat ze in de rotswand hadden vastgemaakt zodat je soms boven de rivier liep en van een aantal prachtige uitzichtpunten kon genieten. We liepen naar de lower falls en naar de upper falls en natuurlijk was het weer 360 graden mooi. Toen verder richting Yoho N.P. waar we de natural bridge hebben bekeken en een wandeling naar Emerald lake hebben gemaakt.

 

 Wat een bijzondere kleur blauw hebben die meren toch. Prachtig. Door naar Glacier N.P. en Mount Revelstoke N.P. We hebben een aantal wandelingen gemaakt over plankiers door een red cedar wood bos en door een soort van moerassig landschap met van die stinkbloemen.

Gelukkig stonken ze nu even niet. We komen nu net terug van een rit over de Meadows in the sky parkway. Wat een prachtig landschap. Helemaal boven, de camper ging tekeer als de winkel van Malle Pietje want de weg hobbelde een beetje, nog een klein stukje met een shuttlebus en daar stonden we dan met 360 graden om ons een allemaal besneeuwde bergtoppen.


Prachtig. Eigenlijk zou de meadow bezaaid moeten zijn met bloemen maar het was een iets te lange winter dit jaar. Vorige week lag er nog sneeuw. Dus de bloemen worden over een week of 2 verwacht. We hebben nog even door wat sneeuw gebanjerd en wat rond gewandeld om te genieten van zoveel moois. Ondertussen lek gestoken door een horde muggen en steekvliegen. Het weer zit mee!! Hoe is het mogelijk. Vandaag een prachtige dag met strakblauwe luchten. Gisteren wat regen en onheilspellende luchten maar gelukkig hebben we alle wandelingen tussen de buien door kunnen doen.
Nu gaan we de Canadese nationale parken verlaten en langzaam richting zuiden naar de grens met de V.S.
Hopelijk vinden we snel weer een MacDonalds met gratis wifistralingen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan