In de U.S.A.

Door smiet - A long time ago Maandagochtend en we zitten op een camping in de V.S. zowaar met wifi dus daar maak ik dan even gebruik van natuurlijk.
Gisteren zijn de we grens overgegaan. Wat een gedoe zeg. Die douanebeambten leven hier nog in het stenen tijdperk. Eerst 80 vragen beantwoorden als waar kom je vandaan, wat kom je hier doen, waar ga je naar toe, wat heb je allemaal bij je enzo. Dan nemen ze vingerafdrukken van alle vingers en maken ze een fotootje. Met de moderne technologie zou je dan kunnen verwachten dat er uit die computer een hele waslijst aan informatie uitrolt over wie we zijn, waar we wonen en wanneer we voor het laatst in de States waren enzo. Maar nee hoor, hij ging voor ons alledrie een formuliertje in zitten vullen op een tikmachine van uit de 80-jarige oorlog, met 2 vingers dus niet zo vlot. Vervolgens moesten we betalen. Ieder formuliertje 6 dollar. Ik gaf 20 en toen deed ie zo'n vooroorlogse kassa open, wisselde dat en groepeerde dat netjes in 3 x 6 dollar en 2 losse dollars. Vervolgens ging ie 6 dollar intikken, laatje open, 6 erin, laatje dicht, weer 6 intikken, laatje open, laatje dicht etc. Uiteindelijk ga ie de 2 resterende dollars terug. Een collega van hem was intussen de camper binnenstebuiten aan  het keren om te kijken of we geen fruit bij ons hadden. Gelukkig mochten alleen de tomaatjes niet mee.
Die ochtend waren we vroeg vertrokken om de boot van 7 uur te nemen over Upper Arrow Lake.

Een tochtje van nog geen half uur en helemaal gratis. Service van de Canadese regering. Daarna hebben we best veel gereden door de bergen over nog steeds kronkelende weggetjes, beetje stijgen, beetje dalen. En om ons heel nog steeds die bergen. Soms vergezelde ons een klein riviertje, dan weer reden we langs een heel langgerekt meer.

Ook waren er hele stukken met een soort moerassig grasland langs de route. Allemaal weer erg mooi natuurlijk. We zitten nu zo'n 50 km voorbij de grens in de bewoonde wereld getuige deze camping met wifi en de Walmart waar we gisteren waren. In tegenstelling tot Canada is Amerika weer heel goedkoop shoppen. In Canada waren we ons een hoedje geschrokken van de prijzen. Niet te doen zeg. Ook de benzine is goed duurder geworden. Even tanken: $110 voor 3/4 tank.
Ik ga nu proberen om wat foto's te uploaden. Was vorige keer niet gelukt.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!