De Wash. 20

Door smiet - A long time ago
Het is vrijdag en sinds dat ik de vorige keer iets heb geschreven zijn we de Wash. 20 verder naar het westen afgereden. Dat is een dikke 500 km en we hebben daar 4 dagen over gedaan. De weg kronkelt zich door het noorden van Washington. We passeren verschillende bergketens. Die in het oosten zijn wat rond en bot zonder sneeuw met langs de weg voornamelijk groene weiden. Hier een daar staan van die schattige houten huisjes in het weiland. Meer naar het westen worden de bergen spitser vooral in het North Cascades NP toornen ze hoog boven ons uit, bedekt met sneeuw. We komen door verschillende kleine dorpjes. Verwonderlijk is dat je dan in zo’n klein dorp ineens een een scala aan winkels tegenkomt die je er niet zou verwachten in zo’n gehucht. Het zijn wel voornamelijk eettenten dat wel. Ook kwamen we door een schattig dorpje Winthrop met aan een kant van de straat allemaal houten geveltjes met winkeltjes met een waranda-achtig plankier. Aan de overkant een benzinepomp waar de tijd 80 jaar heeft stilgestaan.
Hier en daar komen we langs een meer waar de heren dan met hun hengels hun geluk beproeven maar helaas is er nooit een avondmaal uit voortgekomen.
We hebben een paar wandelingen gemaakt. Een ervan naar Ross dam. Dat was wel even afzien want we gingen behoorlijk naar beneden (en moesten dus ook weer omhoog). We konden over de dam lopen. Het is de hoogste van de 3 dammen van het North Cascades NP, 164 meter. Als je eroverheen loopt en naar beneden kijkt krijg je wel even een raar gevoel in je maag. Te bedenken dat het ene waterniveau 164 meter boven het andere zit en dat dat wordt tegengehouden door zo’n betonnen wandje, petje af. De andere wandelingen gingen naar meertjes, watervalletjes, nog een dam en naar diverse uitzichtpunten. En het is allemaal zo mooi dat je niet weet waar je kijken moet.
We zijn dus nu aangekomen in het westen van Washington iets ten noord-westen van Seattle. Vandaag nemen we de ferry naar Port Townsend en dan rijden we het Olympic NP binnen. Dat is een soort regenwoud nationaal park. Ben benieuwd.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan