Halverwege

Door 'Gerard Kohler - A long time ago
 Omdat we al een keer in las Vegas zijn geweest is er na een week eindelijk gelegenheid om wat andere indrukken vast te leggen. Achtereenvolgens
het eten, het vervoer, de hotels, de supermarkten en natuurlijk de amerikanen zelf.

Het eten voldoet geheel aan de verwachtingen die ik er persoonlijk bij had. Het is veel en toch ook gevarieerd. Sommigen noemen dit junkfood, maar daar doe je het Amerikaanse eten mee te kort. Je kunt ontbijten bij Denny's waar diverse mogelijkheden zijn. Kost minder dan $ 10. En zo zijn er meer gelegenheden. De koffie is niet te zuipen, maar dat wisten we. 's Avonds zijn er talloze mogelijkheden. Natuurlijk de junk zaken, maar ook hele goede ketens als Red Lobster en diverse steakhuizen. Je moet er natuurlijk wel van houden allemaal, wil je wat anders ben je een vermogen kwijt en sta je in de rij. Dat is voor mij een forse drempel. Maar natuurlijk kun je altijd een vers broodje kopen, naar het dischtsbijzijnde park navigeren en daar de boel oppeuzelen. De parken zijn er voor ingericht. Vaak zelfs een wc erbij. Dat hebben we vanochtend gedaan en dat was erg geslaagd.

Het vervoer tijdens een trekvakantie is de keuze huurauto en hotels of Camper. Met een klein gezelschap zou ik de camper kiezen. Je staat op de leukste plekken en in de nationale parken zelf. Nadeel is het vervoer in de grote stad of uitstapjes in de omgeving. Wij hebben een grote huurauto waar makkelijk 7 personen en bagage in kunnen. Maar dan zit je vast aan hotels. En in sommige gevallen kan dat heel ver  (Vegas, Zion) van de highlights afliggen. Voordeel is natuurlijk dat je veel mobieler bent en elke avond lekker kunt douchen en altijd goed slaapt.

Dat slapen doe je in de Motels die allemaal wel gelijke kwaliteit hebben. Overal is WIFI gratis  een koffiezetter, koelkast, TV, strijkbout en een boxspring. Sommigen hebben een gameconsole, gratis breakfast enz. Tot nu toe niks te klagen.

De supermarkten zijn groter, maar qua assortiment goed te vergelijken met onze AH's (Safeway) tot Lidl's (K-mart). Belangrijk is de bonuskaart die je bij de kassa moet halen. Scheelt echt heel veel geld. De electronica zaken zijn minder dan wat wij gewend zijn. De FRYS, een soort Mediamarkt kan aan diezelfde Mediamarkt niet tippen. Waarschijnlijk omdat amerikanen nog meer kopen via internet dan wij. Maar dat weet ik niet zeker.

Veel Amerikanen ontmoet je niet. Je spreekt voornamelijk het personeel en winkelbediendes. En die zijn zonder uitzondering aardig en behulpzaam. Daar zijn ze in getraind dat is duidelijk. Aan het eind van de shift zijn ze soms wat kortaf, maar ze maken lange dagen. Wat opvalt is dat veel oudere mensen gewoon aan het werk zijn. Dat ligt aan de magere sociale voorzieningen. En ook wel bedelaars. Met kartonnen bordjes waarop hun ellende vermeld. Eentje was er bezeten door een Alien.

Tot slot, overal zie je sport op tv. Hier in het zuiden is dat voornamelijk Football en Honkbal. Gelukkig helemaalgeen basketbal, want daar heb ik net als aan rap een gloeiende hekel aan. Nederland staat hier bekend als 2e van de wereld. Dat geeft een trots gevoel!

Vanavond gokken en morgen naar Death Valley.
De verjaardagssteak 
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!