op pad in Disneyland

Door H. Hendriks - 31-07-2011 07:04

Twee dagen in Disneyland, California en wat een belevenis. Eigenlijk zijn het twee parken, het "oude" Disneyland en het nieuwere Disney California Adventurepark. Het oorspronkelijke park vonden we indrukwekkend, het heeft echt wel wat magisch, echt een  verleidelijk sfeertje. Je weet echt niet waar je moet kijken, zoveel attracties, overal muziek en eettentjes en vooral heel veel mensen... Veel gebouwen zijn prachtig gemaakt, en  perfect afgewerkt en onderhouden. Alles spik en span en alles werkte. Je kunt met gemak dagen doorbrengen om alle attracties af te lopen. Daar hadden we geen tijd voor, dus Emke en Fieke mochten een selectie maken. Als de wachtrij te lang was, viel een attractie soms toch af. Vooral de splash attracties waren favoriet bij de meiden. Bij de Grissley River Rafting attractie werden we doorweekt toen we met een raft naar beneden gingen, en ook de splash mountain eindigde met een nat pak.

Aan het eind van de middag wordt in Disneyland de dag afgesloten met een parade. Een soort carnevalsoptocht met praalwagens waarin de verschillende Disney helden nog een dansend en swingend langs komen. Wel een toppunt om al die energie bijelkaar langs te zien komen.

Het laatste deel van de tweede dag zijn we nog het adventure park ingeweest. Daar zijn vooral achtbanen en reuzenrad, waar Henk en Christa allebei misselijk uitkwamen maar Fieke en Emke met de slappe lach nergens last van hadden. Vanuit onze camper op de RV park midden in Annaheim, kunnen we het vuurwerk zien dat elke avond boven disneyland wordt afgestoken. Het waren twee geweldige dagen, leuk om mee te maken. Maar Henk en Christa verlangen weer naar de natuurparken. Morgenochtend verlaten we LA weer en gaan we op weg naar Sequoia Nat.Park en daarna Yosemite Nat. Park. We hebben nog ruim een week.

 

Reacties

sjanie en frans 31-07-2011 13:49 {{button-1924}}

hoi allemaal,

we volgen jullie vanaf het begin. Wat een belevenissen.
Bij elk nieuw bericht staat het kippenvel huizenhoog op onze armen. Hoe moeten jullie dit allemaal wel niet ervaren. Geweldig!
Frans en Sjanie

Astrid 01-08-2011 10:24 {{button-1970}}

Ha collega, nog van harte gefeliciteerd!Je verjaardag met veel XXLL taart en ijs gevierd?(wellicht heb ik er overheen gelezen).
Geniet snel weer van de natuur.Groetjes, Astrid
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan