Yosemite NP en begin San Francisco

Door Marc de Vos - A long time ago

 

Today we arrived in San Francisco ! De laatste keer hebben we bericht vanuit June Lake, het kleine Zwitsers aandoende bergsdorpje (zie foto). Na afscheid van Dennis, onze maffe maar o zo behulpzame campingbeheerder, te hebben genomen zijn we via Mono Lake naar Yosemite gereden via de Tioga pass. Dit was ongetwijfeld het hoogste punt van de reis: 9945 ft, iets meer dan 3.000 meter. Onderweg zelfs nog even sneeuwballen gegooid (foto) ! Hier geluncht aan één van de fraaie meren van Yosemite NP. ’s Middags door het park gereden naar Mariposa voor de laatste camping. Daar wederom de bbq aangestoken na een heerlijke duik in het zwembad. Omdat Mariposa ongeveer een uur rijden van Yosemite ligt (…), besloten de volgende ochtend bijtijds te vertrekken. Daar aangekomen eerst de Vernal Falls helemaal tot bovenaan beklommen, een zware tocht maar de moeite meer dan waard als je boven bent ! Vanaf deze enorme waterval zijn vier weken terug drie jongelui naar beneden gevallen omdat ze door het water werden meegesleurd. Raar idee en inderdaad: een diepe val….

Na de afdaling een broodje en op naar de Yosemite Falls en daarna nog even naar Mirror Lake gelopen. Yosemite is een mooi park, maar wel erg druk. De tweede dag zijn we naar de zuidelijke ingang gereden om daar de sequoia bomen in Mariposa Grove te bekijken. Inderdaad enorme bomen (30 m omtrek en 9 m diameter) die zeker voor schaduw in de tuin zouden zorgen (foto). Daarna lekker gezwommen in het koude water van Merced river. De laatste avond in de camper uiteraard gevierd met een bbq en vervolgens de tassen ingepakt omdat we de volgende morgen de camper in San Francisco moesten inleveren.

Vroeg op om op tijd in SF te zijn en daar de camper achtergelaten met iets meer dan 2.000 mile op de teller te hebben gezet. Met de metro naar SF downtown richting hotel en even op Fisherman’s Warf gekeken: wat een kermis met veel dezelfde souvenir winkeltjes. Overigens met 18 graden en een fris zeewindje hadden we vanmiddag wel weer een vest nodig…. Even gezwommen en daarna heerlijk fish & chips bij een dinner gegeten. Morgen willen we fietsen huren en over de Golden Gate Bridge fietsen. Vooralsnog hebben we de brug alleen nog maar in de mist gezien – een gebruikelijk fenomeen in de zomermaanden. Zaterdag ook nog een dagje SF en zondagmorgen halen we de auto op voor de laatste etappes richting Los Angeles. Tot de volgende blog !

PS: vanavond ook nog een paar foto’s op het weblog toegevoegd.

Reacties

Annet, Peter, Marieke, Sofie en Jolijn A long time ago

Leuk hoor en super dat alles met de camper is goed gegaan. Suc6 op de bridge morgen en veel plezier in SFO. Kan zo maar weer zomer zijn :-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!