Los Angeles (en Cambria)!

Door Sandra Andrae - A long time ago

Hallo iedereen,

 

Er zijn een paar dagen voorbij gegaan zonder bericht. Voornamelijk door ons zeer drukke schema. Na een lange vliegreis van New York naar LA (met een uur vertraging), kwamen we rond 16.30 uur (lokale tijd) aan in Los Angeles, waar wij vervolgens een witte Impala hebben gescoort bij het autoverhuurbedrijf.

Na even wat tijd te hebben besteed aan het uitzoeken hoe dat ook al weer zit met een automaat, vertrokken we op aanwijzingen van mijn Tomtom richting ons hotel, het J.W. Marriott at L.A. Live. Het verkeer zat mee en we waren er na een klein half uur.

Ons hotel in LA bleek nogal luxe te zijn met valet parking en ruime kamers met heerlijke bedden. Ik zal er een foto van bij doen. Mark en ik hebben met name genoten van hun ontbijtbuffet (inclusief de hierbij te bestellen pancakes, waffles en french toast. Jullie begrijpen dat we het met de lunches wat rustiger aan hebben gedaan. De eerste volle dag in Los Angeles hebben we een bustour gedaan naar Venice Beach (beetje doodse boel deze tijd van het jaar), Rodeo Drive (Pretty Woman! Verder zeer duur), een 'stalker tour' langs de huizen van de 'rich and famous' en nog een paar andere interessante wijken van Los Angeles. Een zeer prettige manier om LA snel wat beter te leren kennen.

De tweede dag zijn we naar Universal Studios gegaan waar we met name van de Studio Tour (ondanks de vele verschrikkelijke dingen die ons overkwamen tijdens de tour, zoals aanvallen van King Kong en Jaws (en Norman Bates van Psycho), overstromingen en instortingen) hebben genoten. De show, waarbij het verhaal van de film Waterworld werd vervolgd, was zeer spectaculair. Naderhand hadden we wel enigszins spijt dat we in de zone waren gaan zitten waar je nat kon worden. Daar waarschuwen ze je netjes voor. waar ze niet voor waarschuwen is dat je echt compleet door en door nat wordt, omdat de acteurs hun uitersterste best doen zo veel mogelijk water jouw kant op te doen komen. Gelukkig was het een zonnige en warme dag!

Na het park waren we op zoek gegaan naar een Chinees restaurant, zoals aanbevolen door een collega. Helaas wist mijn Tomtom ons niet op de gewenste locatie af te leveren (waarschijnlijk een verkeerd adres genoteerd?). We hebben toen alsnog heerlijke Kung Pao Chicken gegeten bij een zeer klein dinerachtig Chinees tentje en genoten van lekkere 'frozen yogurt'. We waren er dus niet al te rouwig om, dat we het andere restaurant gemist hebben.

Vanochtend zijn we zeer op ons gemak opgestaan en, na weer een zeer uitgebreid ontbijt, rond 11 uur richting San Francisco vertrokken. Voor deze reis hebben we twee dagen uitgetrokken, dus we hadden geen haast. We zijn na een kleine omweg (de Tomtom had ons stiekem toch naar de verkeerde snelweg gestuurd) in Cambria terechtgekomen. Hier zijn we, ondanks pogingen een goedkoop motel te vinden, in een aardig luxe hotel (El Colibri) terecht gekomen. Verwend als we zijn door de hotels in New York en LA, zijn we ook daar niet al te rauwig om.

Het moet trouwens gezegd worden dat het ons opvalt dat de Amerikanen zeer relaxed zijn in het verkeer. Het was dan ook een plezier vandaag om met de auto op reis te gaan. Lekker de cruise control aan en een goede radiozender op met muziek uit de jaren 9, daar is niets mis mee.

Morgen vertrekken we weer verder naar San Francisco waar we, wegens de drukte van de Folsom Street Fair op zondag, gedwongen waren genoegen te nemen met wat er nog beschikbaar was. We zijn zeer benieuwd of dit hotel ons ook zal bevallen. Alcatraz is in ieder geval alvast geboekt en jullie horen wel weer over een paar dagen hoe het ons vergaan is...

Groetjes,
Sandra

Reacties

Daddy A long time ago

Goed weer van jullie te horen, Vooral omdat we een soort deja vu krijgen van de dingen die jullie doen en zien!
En, hadden we het erg mis als we jullie vertelden van de breakfasts die we elke morgen kregen voorgeschoteld, maar wat zijn die pancakes met syrup lekker! Daar heb je toch wel een paar kilo extra voor over. Zijn jullie nog gestopt bij Hearst Castlle, die enorme overdaad.
Veel plezier in San Francisco en we horen graag weer van jullie.

Dick en Marry A long time ago

Wat een indrukken!!!Al zwervend vallen jullie van het ene avontuur in het andere. Iedere dag weer spannend en vooral: Veel gezien! Heel leuk om jullie te volgen. We krijgen helemaal de smaak te pakken! Liefs, Dick en Marry

edwin A long time ago

Waren jullie zeker vroeg op venice beach ? Ze worden daar pas wat later wakker ;-)

Carolien A long time ago

Wat n bijzonder land is het toch!
We reizen in gedachten natuurlijk een beetje mee omdat er veel herkenningspunten zijn! Mooie route hé, van La naar SF!Enjoy! groet van hier
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!