07-05-2012: Mesa Verde - Moab

Door Henk Thomassen - A long time ago

Vanmorgen zijn we na een koude nacht, rond negen uur weggereden op weg naar onze volgende bestemming. Aanvankelijk zouden we naar een camping in Grand Junction gaan, maar gezien de toestand van het weer (laag in de 20), hebben we later besloten om door te rijden naar Moab, een stad in het noorden van Utah, vlak bij Arches en Canyon Lands.

De weg vanaf Cortez voerde ons via Durango naar Hwy 550, waar we 3 passen voor onze kiezen kregen. Eerst de Coal Bank Pass van 10640 ft, vervolgens de Molas Pass van 10930 ft en last but not least de Red Mountain Pass van 11008 ft ( ruim 3300 meter).

Een mooie route met veel bochten. We hebben zelfs een tijdje in een sneeuwbui gereden, en passeerden enkele ski gebieden.

Na Ridgway verlieten we de bergen en konden we weer opschieten richting Grand Junction. Dit is een vrij grote stad, dicht bij de grens met Utah, waar de Interstate 70 hebben genomen richting Moab.

Bij Cisco zijn we de 128 opgereden. Dit is prachtige route naar Moab die langs de Colorado opgaat. op een gegeven moment is het net zo mooi als Canyonlands zelf en Monument Valley, meer een combinatie van die twee. We zijn nog even uitgestapt om in de Colorado pootje te baden ,een fantatisch mooie route. Langs deze route zijn er verschillende plekken waar je mag camperen!

Nu zitten we in Moab op de KOA camping met een heerlijke 'Blue Moon'. Een Amerkaans wit biertje, gebrouwen volgens Belgische traditie.

Chris heeft vandaag zijn eerste stapjes in de camper (RV) gezet en de eerder genoemde passen gereden.

Natuurlijk had hij allerlei commentaar op de besturing en werking van de RV. Ook miste hij zijn gereedschapskist. Hij dook ook gelijk onder de camper om te zien hoe alles werkt. Helaas heeft hij alleen een Zwitsers zakmes bij zich. Ook zijn vader en zoon blij dat feyenoord 2de geworden is, dat nieuws heeft ons ook bereikt. Remon heeft ook zo goed en zo kwaad als maar ging het snooker gevolgd en Chris maakt zich nu al zorgen hoe we formule 1 zondag moeten volgen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!