Yosemite National Park

Door Bob de Clercq - 21-07-2012 07:18

Omdat we in Yosemite geen goede verbinding hadden met de buitenwereld, zowel met de GSM als het internet, sturen we ineens een tweede blog de wereld in!

Net zoals voor San Fransisico hadden we hiervoor 2 dagen voorzien. Het hele zeepverhaal heeft Stien al verteld dus daar moet ik al zeker niet op terugkomen.

Na onze eerste nacht in de tent, trokken we naar de vallei van Yosemite, eigenlijk het gedeelte waar elke toerist zijne kop laat zien. Omdat we al later waren (goed uitgeslapen na de lange vorige dagen) waren we enigsinds genoodzaakt om enkele kleinere tochtjes in de vallei te doen. De trails brachten ons naar de 'lower yosemite falls' en het centrale gedeelte. De yosemite falls blijken helaas, zoals voorspeld, een klein waterstraatlje te zien aangezien ze een povere sneeuwval hebben gekend in de winter.

De tweede dag begon helaas in minuer, in die zin dat het weer weer de wensen overliet, net zoals op onze fietstocht in San Fransisco. We hadden namelijk een trektocht van 8 mijl (= 12km) gepland waarbij we vanaf de top naar de vallei zouden afdalen. Helaas was het weer aan het miezeren waardoor de uitzichten een beetje teniet werden gedaan. Toch was het een prachtige tocht die ons leidde langs mooie streken en watervallen. Helaas was de conditie van Stien ook hier een beetje ondermaats, waardoor het einde van de tocht voor haar nooit te vroeg kon komen. Het veel excentrische spierwerk heeft ook veel gevraagd van haar knieën waardoor de tocht eens zo zwaar werd.

Vandaag zijn we het nationale park verder doorgetrokken met de auto, om onze tocht verder te zetten naar het oosten. Na een stop aan het Mono Lake zijn we uiteindelijk aangekomen aan ons hotel In Death Valley. Ons hotel is momenteel nog de enigste bron van leven in het verdere niemandsland. Van hier trekken we morgen verder naar het Oosten om nog meer nationale parken te ontdekken!

See Ya!

Bobke en Stien

Reacties

Bob de Clercq 22-07-2012 20:12

Hoi jullie daar ginds,zoals we het hier een beetje kunnen volgen, heb je ondanks het feit dat alles zorgvuldig gepland werd niet alles in handen hé!!
En wat een geluk dat die beren daar waarschijnlijk juist een douchke genomen hadden hé!!!
Anders.....Alléé vooruit nog veel avontuurlijke dagen in 't vooruitzicht en zo gaan jullie als volleerde bodybuilders hier weer aankomen se!! Groetjes Linda
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan