Alpine Wy (2)

Door C. Bouma - 30-05-2013 01:23

Dinsdag 28 mei, we zijn nu een week in de VS en al zoveel gezien. Vandaag wat somber weer. Een rondrit langs de Teton Scenic Byway aan de westkant van de Tetons. Onderweg 9 pelikanen in het stuwmeer. Daarna een picnic bij de pas. Mooie picnic- en kampeerplekken hier langs de weg, met toiletten, picnictafels enz. Totale rust, alleen een nieuwsgierige bezoeker. (foto) In de vlakte bij Victor en Driggs begon het echt te regenen. Daarna over de Teton Pass naar het oosten naar de vlakte rond Jackson. Op de pas net boven 0 C, regen en hagel. En dan boven op de top kijk je naar beneden het dal in dat in de zon ligt, heel apart (foto). Eindelijk Jackson bekeken. "Daar moet je geweest zijn". Dat vinden dan ook heel veel toeristen. (fotos). Maar nu kunnen jullie zien dat we echt in de VS zijn, en niet stiekum in een dierenpark    of in Avifauna. 

Woensdag 29 mei: een regendag volgens het weerbericht, 70% kans op thunderstorms. 14 gr C.  Op het balcon ontbeten, met uitzicht op een osprey (visarend) die voor ons heen en weer vliegt boven de rivier. Toch maar er op uit voor een klein ritje. 1 mijl van Alpine is een birdwatching parkeerplaats. Eindelijk een pelikaan dichtbij, en een paartje broedende visarenden. Langs de drukke weg drie bezette nesten. Uitgebreid gekeken, gefilmd en gefotografeerd. (foto) De buien blijven uit gelukkig. Lunch in de kamer, want het is toch wel koud. Ytje zit op het balcon te schilderen en te tekenen. Morgen naar een volgende stek: Gardiner MT

Reacties

Heleen 30-05-2013 06:59 {{button-12542}}

Wat jammer nou dat die hoed je niet staat. Leek me zo leuk gecombineerd met cowboylaarzen en Ytje in zo'n pakje met rafels :)

joke 31-05-2013 09:24 {{button-12590}}

Een wildpark in Afrika zou ook wel wat voor jullie zijn, wie weet de wonderen zijn de wnnu. Bedankt voor jullie matineuze felicitatie. Wij fuiven ons zelf op een dagje Kornelimünster, groet van uit koud en nat Vaals.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan