Van Hanksville naar Monument Valley

Door W. van Werven - A long time ago

za. 4-4 vanmorgen moesten de jongens eerst de waterslang ontdooien voordat we vertrokken. Is vannacht -2 geweest. We rijden via de 95 naar Monument Valey door het Glen Canyon National Recreations Area. Zowel aan de linker als de rechterkant van de weg gaan de wanden stijl omhoog met af en toe een prachtig uitzicht. Zo komen we op een gegeven moment bij een uitkijkpunt over de Colorado River (zie foto). We dalen af naar Hite, waar vroeger goud werd gevonden. In deze buurt heeft Butch Cassidy zich verborgen gehouden. Verder rijdend komen we langs het Natural Bridges Nat. Park. We besluiten dit maar even mee te nemen. Het verschil met een arch is dat hier water onder doorloopt/liep. De rotsen zijn hier grijs en dus zijn ze moeilijker te onderscheiden. Deze bruggen zijn in 1883 ontdekt. De weg vervolgend gaat de 95 over in de 261. Op een gegeven moment houdt de asfaltering op en wordt het een grindweg met een daling van 10 procent. En smal en veel bochten! Inge heeft de ogen de hele tijd dicht gehad tot beneden aan. Wim vW had het zweet tussen de billen staan, maar hij heeft ons veilig naar beneden gebracht. De bochten moest hij al stekend nemen. We zijn zo'n 800 tot 1000 meter gedaald. Hier is het landschap ook weer veranderd, de bergen vertonen prachtige patronen, die de Navajo's gebruiken voor hun kleding, tapijten e.d. Na de Mexican Hat zien we opeens Monument Valley opdagen. Omdat het licht al veranderd zijn de kleuren niet optimaal, dus we besluiten hier te overnachten en morgen nogmaals de weg te rijden en eventueel het park te bezoeken.

Reacties

ANS neuteboom A long time ago

Niet meer die smalle weggetjes nemen. doe. Voorzichtig Kom wel goed thuis. Gr uit deventer. ANS Neuteboom

Roel enHélene A long time ago

Wat een avontuur, volgende keer wil ik ook mee. Maak je foto's van de patronen van de Navajo's ,is voor mij een mooie inspiratiebron

janjo A long time ago

Zo dat was duizelingwekkend zo diep dalen. Apart he die grindwegen die dan zo spetteren tegen de camper. Mooi zeker door het landschap van de Navajo"s. We zijn benieuwd naar Monument Valley.
Tot horens.

Janny/Anjo
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!